pieczenia. Lekko wymieszaj. Piecz ok. 30-35 minut w temperaturze 170 stopni. Wykonanie ciasta makowo-kokosowego: Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj. Dodaj mak, kokos oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj delikatnie. Piecz ok. 30-40 minute w temperaturze 170 stopni. Wykonanie kremu: Odlej pół szklanki mleka i roztrzep w niej żółtka wraz
Mania Wypiekaniablendować składniki partiami, by nie spalić sobie urządzenia. Można ewentualnie pokroić daktyle na cząstki, by szybciej się zmiksowały. Z powstałej masy toczymy kulki dowolnej wielkości, które można obtoczyć w kokosie, w kakao lub zostawić saute. Przepis dostałam od mojej koleżanki
Mania WypiekaniaCukiernia Lidla) za Fasola po bretońsku-pikantna - http://takietampichcenie.blogspot.com/2012/08/fasola-po-bretonsku-pikantna.html Nagrody niespodzianki wyślę do : Joanna Gralik za Zupa szczawiowa - http://takietampichcenie.blogspot.com/2014/07/zupa-szczawiowa.html Jolanta Okonek - Łatwe ciasto z kakao kokosem i jabłkami - pyszne ciasto z jabłkami - http://takietampichcenie.blogspot.com/2014/06/atwe-ciasto-z-kakao-kokosem-i-jabkami.html Zwycięzców proszę o podanie danych do wysyłki + nr tel dla kuriera, na maila takietampichcenie@gmail.com Gratuluję i dziękuję raz jeszcze
Takie tam pichcenieostudzeniu nalewać do szklanek, dodać kostki lodu i kilka owoców truskawki Podawać na zimno Smacznego :) Zobacz także: Koktajl truskawka-kokos Koktajl marchew-truskawka-banan-lemon
KreatywnePinywypróbujecie to następnym razem zastanowicie się czy do ciasta/tortu użyć tradycyjnej bitej śmietany. Krem kokosowo-jagodowy świetnie komponuje się z moim ulubionym ciastem jogurtowym. Ciasto jest wilgotne, pachnące kokosem i pomarańczą. Natomiast wisienką na torcie jest intensywna w smaku, gorzka czekolada. Niebo w gębie :) 240 g mąki pszennej 120 g mąki krupczatki 100 g cukru 2 łyżeczki sody 2 łyżki
Mienta blogmiksując. Odkładamy mikser. Do tak powstałej masy jajecznej wlewamy powoli i ostrożnie olej, mieszając delikatnie składniki ręczną trzepaczką. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao oraz kokos. Wszystko delikatnie, ale dokładnie mieszamy, aż do połączenia składników i uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką tortownicy wlewamy ciasto. Na wierzch ciasta układamy pocięte na ósemki
Słodkie okruszkiciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - ¾ kostki masła - 3 jajka - ¾ szklanki cukru pudru - szczypta soli Nadzienie: - 1 kg jabłek - cukier - cynamon Piana kokosowa: - 3 białka - ¾ szklanki cukru - ¾ szklanki kokosu Robienie tarty rozpoczniemy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki po kolei łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Możemy to zrobić również w robocie. Jak wyrobimy ciasto możemy go chwilę schłodzić
Kuchenne WariacjeZainspirowana dwoma produktami Firmy Apart: Nektarem pod prysznic-morela i pomarańcza oraz Płynem do kąpieli-migdał i kokos stworzyłam na potrzeby konkursu „Apart: Kosmetyczne inspiracje – kulinarne akrobacje!” przepis na torcik egzotyczny z kremem ryżowym. Torcik składa się z dwóch warstw biszkoptu: kokosowego na dole i migdałowego na górze. Między nimi znajdują się dwie warstwy kremu ryżowego przedzielone konfiturą morelowo
Wiem co jempieczona kokosowa* owsianka z rabarbarem~ *z mąką kokosową Pomysł na połączenie rabarbaru i kokosu podsunęła mi Mama, dziękuję i pozdrawiam jeśli to czytasz
breakfast of dreamscukiniowy omlet z mąki kokosowej z ricottą i konfiturą miętowe jabłuszko ~ Wspomniane w tytule połączenie to oczywiście cukinia i kokos. Uwielbiam! Dziękuję za wczorajsze życzenia Kochani :) Baaardzo miło mi zrobiło! Nawet Google o mnie pamiętało :D A oto wczorajszy tort :) Blaty z mąki pszennej, mąki kokosowej i kakao przełożone domowym budyniem waniliowym (z mieloną wanilią od Skworcu) Zupełna improwizacja
breakfast of dreamsjogurt kokosowy* z malinami i rozpuszczoną białą czekoladą~ *jogurt naturalny + stevia + mąka kokosowa Maliny + kokos + biała czekolada = niebo w gębie! ♥♥♥ Nie mogę doczekać się niedzieli, kiedy to w końcu odpocznę po tym ciężkim tygodniu...Jeszcze trzy dni przede mną
breakfast of dreamskokosowy* serniczek z malinami (równiez w środku)~ *z mąką kokosową Maliny i kokos...zbyt dobre! :) Dzisiejszy poranek był nieco bardziej spokojny i leniwy, nie musiałam się śpieszyć jak przez ostatnie 4 dni. Ale do końca leniwie dzisiaj nie będzie - od 12.00 do 17.00 zajęcia praktyczne. Achhh moja szkoła! ♥♥♥ Ale gdy wrócę będzie na mnie czekać ta oto cudowna ruda istota
breakfast of dreamsprzetestowania otrzymałam: keczup bez cukru BIO , strogonow , pasztet meksykański , pasztet warzywny z cieciorką , paprykarz z kaszą jaglaną , gulasz "weguś" , sznycelki a'la cielęce "weguś" , masło orzechowe z kokosem , masło orzechowe czekoladowe , musztarda łagodna BIO , buraczki BIO , tahini naturalne , masło sezamowe słodzone agawą , hummus naturalny oraz pulpety w sosie pomidorowym "weguś" Już niedługo recenzje produktów oraz przepisy z ich wykorzystaniem
breakfast of dreamspieczone jabłko nadziane kokosowym masłem orzechowym i domowym dżemem malinowo-brzoskwiniowym ~ PRZEPIS /1 porcja/ ~średnie jabłko, ok. 200g ~2 łyżki masła orzechowego z kokosem Primavika ~łyżka jogurtu sojowego ~1-2 łyżki dżemu malinowo-brzoskwiniowego (lub innego ulubionego, dobrze żeby był lekko kwaskowaty) Odcinamy wierzch jabłka i wydrążamy je w środku pozostawiając odstęp ok. 1 cm od ścianek. Masło orzechowe mieszamy
breakfast of dreams