ciasto, inspirowane amerykańskim ciastem ,,pie'' powiem wam, że całkowicie zaskoczyło mnie smakiem jest tak dobre, że nie mogę przestać go jeść, zresztą nic dziwnego, że jest dobre (kokos, biała czekolada, śmietanka i pyszna chrupiąca kakaowa tarta na spodzie takie połączenie musi smakować) Składniki : Na krem : 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki śmietany 12% 100 g białej
zdrowa vege kuchniaproszku do pieczenia Pianka kokosowa: 0,5 l kremówki 30% 200 g czekolady białej 1 puszka mleczka kokosowego bio Ale-raj * 5 łyżeczek żelatyny 1/4 szkl gorącej wody kokos cukierki rafaello Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać tak długo aż masa będzie sztywna. Mąki i proszek przesiać przez sitko stopniowo
Ala piecze i gotujewrzątkiem (tak żeby woda wystawała z 3 cm nad płatki) i odstawiamy na około 10-15 minut pod przykryciem, żeby spęczniało do blendera wrzucamy sery, kokos, napęczniałe płatki (jeśli cała woda nie zostanie wchłonięta to nic nie szkodzi, też wlewamy ją do blendera), blendujemy przez kilka minut aż uzyskamy jednolitą masę dosładzamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdelicate chicken meat with coconut flavour) Składniki: / ingredients: 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 3 plasterki szynki wędzonej / 3 slices smoked … Czytaj dalej Roladki drobiowe w kokosie
czarrna od kuchniproszą, żeby zamieścić je na blogu. Ale od początku. Misiek wrócił z trasy przed Walentynkami, więc postanowiłam przygotować babeczki z kremem z mascarpone i białej czekolady. Oboje uwielbiamy kokos, więc dodałam go do kremu. Przyznam szczerze - nie wyszły tak dobrze, jak wyglądały w mojej głowie. Taki już urok Walentynek - chcesz zrobić wszystko perfekcyjnie, a tu jak na złość babeczki
W poszukiwaniu inspiracjiCiasto bardzo łatwe w wykonaniu, połączenie maku, kokosu i kremu mega pyszne <3 Przepis pochodzi z książki 183 nowe przepisy siostry Anastazji. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 42 cm, nie wychodzi zbytnio wysokie. Czytaj więcej
PychotkaaaJeśli jakiś wypiek zasługuje na miano ciasta idealnego, to jest nim na pewno ten sernik. Delikatny, kremowy, powalający aromatem. Połączyłam w nim moje ulubione smaki- kokos i ananas. Jeśli w środku zimy marzą Wam się ciepłe kraje to kawałek tego sernika przeniesie Was tam już po jednym kęsie. Na zdjęciu może nie wygląda (zdjęcia robione w pośpiechu) ale gwarantuję
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTakich pysznych mufinek dawno nie jadłam... mocno czekoladowe ..z nutką kokosu..Polecam np.na Walentynki i nie tylko.....przepis podpatrzyłam gdzieś w necie ale nie pamiętam gdzie. 100 g mąki luksusowej Młynomag 100 g cukru 100 ml mleka 100 ml oleju 2-3 łyżki wiórków kokosowych Skworcu 80 g czekolady [ u mnie z orzechami i rodzynkami] 2 jajka
Moje domowe kucharzenieciasteczka z blogu: Planeta Smaku . Jednakże podmieniając składnik - musiałam zmodyfikować przepis. Nie spodziewałam się, że te malutkie cudeńka będą takie pyszne. Są miękkie (jakby placuszek, wilgotna kokosanka), z chrupiącym kokosem i obłędnym aromatem. Idealnie nadają na smaczną przekąskę, a nawet i śniadanie. U mnie zniknęły w ekspresowym tempie i na stałe wpiszą się do moich częstych wypieków
Di gotujeznajdziecie też inne pomysły na zdrowe śniadanie: Jesienne śniadanie Domowa dyniowa granola Owsianka z borówką amerykańską i chia Bananowy jogurt z domowym musli i kokosem Owsianka z kiwi i bananem Przepis na zdrowe śniadanie Owsianka z mandarynką i granatem Czas przygotowania: 10 minut + 8 godzin Składniki: 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki płatków owsianych górskich ziarenka
Kulinarne przygody Gatitysmakami Sri Lanki, był dla mnie jednym z najlepszych okresów w życiu. Po prostu. Nic mnie nie bolało J Niesamowite prawda? Smak ananasa, to nie smak naszego ananasa. Smak kokosu, tez jest inny jak widzisz jego świeżość dopiero po zerwaniu z drzewa. Zapach ulicy (niekoniecznie przyjemny), świeże owoce, cynamon unoszący się w powietrzu, liście curry i inne elementy niekończącego się
Lajtkraft food intoleranceszklanki mleka na bezę: 5 białek 200 g cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na bezę kokosową: 5 białek 200 g cukru 100 g kokosu 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na krem: 600 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzypadku dodajcie więcej cukru - pamiętając, że polewa/sos też wpływają na smak placków. (**) Placki polałam płynnym cukrem trzcinowym, posypałam wiórkami i ozdobiłam migdałami w białej belgijskiej czekoladzie z kokosem (od Skworcu
Di gotujebiszkopty, 1 opak Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Wiórki kokosowe łączymy z kefirem, pozostawiamy na 30 minut. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Kokos mieszamy z galaretką i śmietanką. Biszkopty wykładamy na dno formy, wylewany masę kokosową. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny aby stężało
Gotowanie moimi oczamisklepach ze zdrową żywności, a bez problemu znajdziecie je w internecie. Zwracajcie uwagę na to, aby kupić takie naturalnie suszone, które nie poddawane są procesowi siarkowania, to bardzo istotne! Kokos i czekolada to doskonały duet, a mleczko kokosowe podkreśla jeszcze bardziej egzotyczny smak śniadania. Zachęcam do eksperymentowania, bo śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Owsianka z mleczkiem kokosowym
Moja smaczna kuchnia