z kokosem - 4139 przepisów (strona:120/276)

MAKOWIEC DWU WARSTWOWY 155

polewa   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jedną porcję ciasta wałkujemy i układamy w formie wyłożonej papierem,na nie jeden słoiczek dżemu(jak nie mamy może być inny lub użyjmy kupny wiśniowy i posypmy kokosem),na to wiśnie i mak,i znów ciasto,dżem,wiśnie i mak,i ostatnia warstwa ciasta.Pieczemy 1 godz.w 180st. Polewę przygotowujemy topiąc w garnuszku czekoladę z masłem i mlekiem.Polewamy wystudzone

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ekologiczna żywność od Biona :) 172

podejście do żywności :) KREM KOKOSOWY Miałam już możliwość próbować kremu kokosowego, więc wiem że jest pyszny, dlatego też cieszę się z kolejnej porcji. Biona oferuje krem wykonany z organicznych kokosów, uprawianych bez użycia syntetycznych pestycydów i nawozów. Znajdziesz tu 100 % kokosa, bez żadnych dodatków. Krem nie jest uwodorniany. Nadaje się świetnie do wypieków, potraw wytrawnych, owsianek, naleśników i innych dań

Zdrowie na języku :P
Kokosowe placuszki z kaszy jaglanej :) 150

wykonane ze świeżo zmielonej kaszy jaglanej , którą szczególnie polecam z rolnictwa ekologicznego - taka jest znacząco lepsza smakowo i pewnie różni się większymi wartościami odżywczymi. Dodatkiem nadającym główny smak jest kokos. Występuje on tu pod kilkoma postaciami, także spodziewajcie się jego wyraźnej obecności. Placuszki wychodzą przepyszne!  Składniki (2 porcje): 100 g kaszy jaglanej ekologicznej  1 łyżka siemienia lnianego złocistego

Zdrowie na języku :P
Kokosowo-makowy z masą adwokatową 173

placki i studzimy. MASA KOKOSOWA       Gotujemy masę kokosową. Odrobinę mleka odstawiamy do mąki ziemniaczanej. Resztę mleka gotujemy z cukrem następnie dodajemy margarynę, gdy się rozpuści dodajemy kokos. Gdy zacznie się gotować zalewamy mąkę ziemniaczaną roztrzepaną w odrobinie mleka. Ciągle mieszamy. Gdy zacznie gęstnieć odstawiamy z ognia. MASA ADWOKATOWA   W odrobinie zimnego mleka rozpuszczamy obie mąki, żółtka

Gotuję Testuję
Jak łatwo odmienić swoje zdjęcia? 154

swoich zdjęciach. To co najtrudniejsze było dla mnie, to wybrać akcje do Photoshopa , na których chciałabym pracować. Nie dość, nie niektóre z nich mają smaczne tytuły (Cynamon, Jagoda, Kokos), to jeszcze znalazłam efekty z mgiełką! :) Na tych przykładach chciałam Wam pokazać, jak można szybko zaszaleć ze swoimi zdjęciami. Gotowi, to zaczynamy! Zmierzch Zmierzyłam się ze Zmierzchem nad wodą oraz

Pink Envelope
Smoothie z ananasem i mlekiem kokosowym 116

lubię, gdy napój jest gęsty, ale jeśli wolicie, by było go więcej, ale jeśli smak jest dla Was zbyt intensywny to dodajcie wody.   Dla kogo: dla fanów kokosu dla mających ochotę na ten kremowy napój dla lubiących zdrowe słodkości Składniki:  świeży ananas puszka mleka kokosowego woda (opcjonalnie) Wykonanie tradycyjne: Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Zmiksować

Mania Wypiekania
Kokosowe gofry 138

Kiedyś jak dzieci były małe często robiłam gofry. Zawsze je bardzo lubiliśmy, są pyszne. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. Dodawać po jednym

Kuchnia Pokoleń
Granola kokosowa 88

Kolejna granola - tym razem z dominującym smakiem kokosowa (oprócz wiórków dodałam też płatki kokosowe). Do kokosów pasowały mi orzechy włoskie ale równie dobrze możecie użyć innych. I jak zawsze - polecam zrobić od razu dużą porcję do słoika

Milion Smaków
Sernik z białą czekoladą i kokosem 471

Poezja smaku zamknięta w jednym serniku. Mocny kakaowy spód a na nim rozpływająca się masa serowa z śmietaną kremówką, kokosem, białą czekoladą i mlekiem w proszku. Kwintesencja przysłowiowej bajkowej chwili z ciastem i pyszną kawą! Spód: 258 g ciastek kakaowych Hit 75 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera sernikowego (z wiaderka) 4 jajka 100 g białej czekolady

VioletoweKucharzenie
RECENZJA KSIĄŻKI "STRĄCZKI" MARII BANACH 118

Bób 6. Soja "Strączki" zawierają aż 88 przepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami sojowymi. I wiele innych. Gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie

Zrób to smacznie
Ciasteczka kokosowe 120

zrobieniem. W końcu te ciasteczka kokosowe są specjalnie wymyślone dla leniwych, więc nie mogą być skomplikowane. Robiąc ciasteczka kokosowe, opcjonalnie możesz dodać np. czekoladę. Bardzo fajnie będzie współgrała z kokosem i bananem. Innych połączeń nie testowałem, ale zapewne dodatek suszonego ananasa czy innego egzotycznego owocu również będzie dobrym pomysłem. Zobacz również inne przepisy na ciastka Artykuł Ciasteczka kokosowe pochodzi

Blendman
Ciasto z kremem kokosowym 134

Jako wielbicielka kokosu przedstawiam przepis na to pyszne ciasto. Składniki: 3 jajka 1/3 szkl cukru 1/3 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 700 ml mleka 2 budynie waniliowe w proszku 1,5 szkl wiórków kokosowych+1/2 szkl do dekoracji 200 g białej czekolady 250 g masła garść płatków migdałowych Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywną

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ROGALIKI Z BUDYNIEM 527

Mięciutkie drożdżówki z czekoladowym budyniem, zachowują świeżość nawet na 3 dzień. Kokos dodaje aromatu, a szklanka ciepłego mleka lub filiżanka owocowej herbaty dopełnia całości. Jeszcze tylko ciepły kocyk, ciekawa książka i brzydka pogoda za oknem nie będzie nam przeszkadzać.   SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1 jajko 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru

słodki bratek
Ciasto pijak z galaretką 6157

równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Blat kokosowy: Zimne białka ubić na sztywno stopniowo dosypując cukier. Gdy białka będą sztywne, gładkie i lśniące wsypać kokos wymieszany z makiem i wymieszać na jednolitą masę. Blachę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, równomiernie rozsmarować masę i piec w 180 stopniach około

Ala piecze i gotuje
Wegańskie mleka roślinne Joya :) 163

sól * węglan wapnia * środek zagęszczający: gellan, guma guar * emulgator: lecytyna sojowa  To najmniej kaloryczny napój roślinny spośród wszystkich prezentowanych. Bardzo podoba mi się połączenie smaków, migdały i kokos muszą tworzyć coś na prawdę pysznego. I tak też jest! Napój ma delikatnie słodki zapach. Podobnie zresztą smakuje. Czuć migdałowo-kokosową woń, słodycz i jakby maślany, śmietankowy posmak. Szkoda, że słodzony

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania