z kokosem - 4139 przepisów (strona:116/276)

Makowiec mojej babci 1204

szklanki rodzynek i skórki pomarańczowej  ok 50 g płatków migdałów 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 350 ml mleka 0,5 kostki masła opcjonalnie odrobina olejku migdałowego Dodatkowo: kokos do posypania Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.  Miękkie masło utrzeć z jajkami i cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać łyżkę octu. Zmniejszyć obroty i powoli wlewać

Ze smakiem i z pasją
Mini serniczki z orzechami 239

Pachnące kokosem i orzechami serniczki cieszą nie tylko oko ale i podniebienie. Doskonale sprawdzą się jako świąteczny deser.  1 litr śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 50 g orzechów włoskich i laskowych bez łupinek 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej białka 5 szt szczypta soli 1/2 szkl cukru do serniczka kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku

Smakołyki Asi
Omlet zapiekany z malinami i bananem 188

każdej porze i w każdym miejscu. LINK DO PRODUKTU: http://www.myprotein.pl/our-range/protein.list   MOJA OPINIA: Białka są naprawdę świetne! W swojej kuchni próbowałam dwóch smaków: tirami su i czekolada-kokos. Przyrządzałam z nimi już mnóstwo różnych, pysznych posiłków, nie tylko omletów, do których jednak białko dodaję najczęściej. Białka mają różnorodne smaki, a dzięki szerokiej gamie asortymentu z pewnością każdy znajdzie

Tetiisheri
Sernik kokosowy 143

białek, ponieważ po prostu miałam mało czasu na jego wykonanie, a spodziewałam się gości. Sernik wyszedł ciężki, tłusty, bardzo sycący i smaczny. Polecam tym, którzy lubią ciężkie serniki i kokos. Święta tuż tuż i już zastanawiam się jakie ciasta przygotować, co roku robię kilka ciast, ponieważ mam dużą rodzinę i wszyscy uwielbiają słodkości. Jest tylko jeden problem, każdy ma swoje

talerz przyjemności
Ryba w chrupiącej kokosowej panierce 144

Kokos tzn.wiórki kokosowe do panierki do ryby? dziwne połączenie..ale warte wypróbowania...rybka naprawdę smaczna..polecam.Pomysł na taką rybkę podpatrzony tutaj . filety dowolnej ryby sól, pieprz jajka 1/3 szkl. bułki tartej 1/3 szkl. maki pszennej 1/3 szkl.wiórków kokosowych Helio olej do smażenia Bułkę tartą wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami

Moje domowe kucharzenie
Wegańskie i ekologiczne słodycze od Bio-Kraina :) 166

batonika, wegańskiej gorzkiej czekolady, a także nieco innych sezamków :) Baton z orzechami brazylijskimi  daktyle (59%)  *  orzechy (35%) - orzechy brazylijskie (27%), migdały, pasta migdałowa  *  suszony kokos  *  wanilia w proszku  Po otwarciu opakowania uniósł się intensywny słodko-karmelowy zapach. Przecudowny, także wiedziałam, że smak mnie nie zawiedzie :) I tak też było! Ten batonik jest

Zdrowie na języku :P
Propozycja świątecznych ciast. 207

kulkami czekoladowymi Herbatnikowiec Snikers inaczej Snikers Sernik na pierniczkowym spodzie Szachownica inaczej Piernik z powidłami Bajka Oczy Carycy Pani Walewska Ciasto czekoladowe z kulkami serowymi Bananowiec Cappuccino z kokosem Strucla z marcepanem Metrowiec szachownica

Sama słodycz i szczypta chili
Rumowe bombki w kokosie 144

kakao wiórki kokosowe 1. Herbatniki kruszymy drobno za pomocą wałka.  2. Wszystkie składniki zagniatamy ręką (masło powinno mieć temperaturę pokojową), formujemy małe kulki, każdą z nich obtaczamy w kokosie, umieszczamy w małych papilotkach. 3. Chłodzimy w lodówce

Szefowa kuchni
Strączki 210

pewno wzbogaci dietę i urozmaici stół. A jest w czym wybierać: sałatka z roszponki, czarnej soczewicy, batatów i buraków, kapusta z grochem i kurkami, hummus z mango i kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki

GRUBY WAŁEK
Sałatka z peruwiańskich owoców z quinoa i świeżym kokosem 152

świeżego kokosa 4 łyżki oleju arachidowego Wykonanie: Owoce opuncji obieramy ze skórki, kroimy na plastry. Gujawę należy obrać i usunąć pestki, pokroić na kawałki, owoce miechunki przekrawamy na połówki. Kokos i jedną limonkę kroimy na plasterki. Wszystko układamy na talerzu, posypujemy quinoą, skrapiamy sokiem z drugiej limonki i olejem arachidowym i gotowe

Quinoa Raz!
Budyń CHIA z jeżynami i kokosem 109

ostatni jaki jedliśmy w poprzednim tygodniu. Dziś planuję koktajl truskawkowy z dodatkiem chia. Jeśli będzie smaczny zrobię fotki i opiszę :) .. a chyba będzie  :) Budyń CHIA z jeżynami i kokosem 100 ml mleka kokosowego 200 ml jeżyn w lekkim syropie 2 łyżki nasion chia 2 łyżeczki  wiórków kokosowych 2 łyżki śmietanki kokosowej gałązki mięty do dekoracji Do litrowego słoika

Gotuj Sam!
Ciastka orzechowe na kruchym spodzie 121

powstał marmurek. Spody ciastek ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Ubij pianę dodając stopniowo cukier puder  oraz pod koniec ocet jabłkowy. Gdy piana będzie sztywna dodaj orzechy (lub kokos). Nakładaj masę orzechową na ciastka.  Z ciasta kakaowego uformuj paseczki, możesz ozdobić je wyciskając wzorek widelcem. Ułóż paseczki dookoła ciastek. Upiecz je w temperaturze około 170 st.C. Po ostudzeniu udekoruj

Gotuj Sam!
Mokre ciasto czekoladowe 179

Puszyste i delikatne mokre ciasto czekoladowe które znika bardzo szybko. Przepis zaczerpnięty jest z tego bloga  z małymi zmianami.  Można dodać do niego owoce, bakalie, kokos, wedle uznania lub jeść bez dodatków, w każdej wersji jest pyszne. SKŁADNIKI: - 125 g masła - 250 ml mleka  - 1 szklanka mąki pszennej - 3/4 szklanka cukru - 1 jajko  - 1 łyżeczka sody

Kulinarne życie
BABECZKI PIERNIKOWE - CHOINKI 177

ubijamy z cukrami na sztywno, następnie wlewamy żelatynę i barwnik spożywczy. Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w mikrofalówce. Babeczki smarujemy na wierzchu czekoladą i posypujemy kokosem.  Bitą śmietanę nakładamy do szprycy i wyciskamy na babeczki tworząc choinkę.  Dekorujemy posypkami i chłodzimy w lodówce około 1 godziny. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO BURACZANO – SZPINAKOWE 269

ugotować do miękkości. Kiedy ostygną, zetrzeć na tarce. Szpinak zblednować. Gruszki obrać, wyciąć gniazda z pestkami. Pokroić na drobną kostkę i wrzucić na patelnię z odrobiną oleju. Dosypać kokos i cynamon. Smażyć 5 minut, następnie rozgnieść widelcem i zostawić do ostygnięcia. W misce umieścić mąkę, cukier, jajka, olej i proszek do pieczenia. Wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Rozdzielić

kuchniabellissima.wordpress.com

Proponowane wyszukiwania