z kokosem - 4139 przepisów (strona:105/276)

Masło z orzechów włoskich/nerkowców/migdałów - Nutura 183

niejednokrotnie sprawdzają się lepiej i ciekawiej niż to z orzechów ziemnych. Wszystkie masełka znajdziecie na stronie NUTURA  oraz przypominamy o wcześniej opisywanych równie smacznych maseł arachidowych z chili, kokosem i proteinowe .       bez certyfikatu Nazwa: Masło z orzechów włoskich, z orzechów nerkowca, z migdałów Firma: Nutura Skład: z orzechów włoskich: prażone orzechy włoskie (100%) z orzechów

Candy Pandas
Batony: truskawka i wanilia/ figa i goji z miodem gryczanym/ sport - Baton Warszawski 147

pełnoziarniste. Ta wersja odznacza się nieco różowym kolorem co miło przywołuje na myśl truskaweczki. Baton jest zbity, nie lepi się (jak inne owocowe zdrowe batoniki), dokładnie widać płatki owsiane, kokos a nawet pestki truskawki. Pachnie delikatnie suszoną truskawką. Zdecydowanie nie smakuje jak inne fit batony, jest bardziej suchy (ale nie na wiór), mniej słodki, czuć kwaśne nuty truskawki, lekką przyjemną

Candy Pandas
Dżemy kokosowe z solą morską, ananasem i chilli – Buko Organic 184

smacznie równoważy się ona z lekkim kwaskiem pochodzącym od ananasa. Jest to owoc soczysty i naturalny a nie ohydne aromaty jakie często dodaje się do produktów o tym smaku. Kokos + karmel + ananas = to nie mogło się nie udać :D  Z chilli – tutaj także słodycz jest na pierwszym planie, jednak już po chwili to papryczka chilli gra pierwsze

Candy Pandas
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 197

zapewniam was, że nawet  Ci co nie są przekonani co do smaku siemienia lnianego czy też samej mąki to się nie zawiodą na walorach smakowych. Banan i kokos nadają dominującą nutę aromatyczną a cynamon ją wzbogaca. Placuszki podałam z ubitą śmietanką kokosową i świeżymi owocami, w tym naszymi sezonowymi czerwonymi porzeczkami.  Jeszcze jedna kwestia. Ciasto choć jest gęste

vaniliowoczekoladowa
Przepis #26 Oponki na mące kokosowej - bez laktozy, cukru i glutenu 138

Witajcie, w niedzielne przed południe przychodzę do Was z  kolejnymi słodkościami. Miały wyjść pączki ale uznałam, że zrobię oponki. Bardzo delikatne w smaku pachnące kokosem i domowej roboty cukrem waniliowym. Idealne do zabrania na weekendową wycieczkę i do schrupania na świeżym powietrzu. Dodatkowo są bez mleka, drożdży, cukru oraz mąki pszennej czyli doskonałe:)  Składniki - 4 jajka

Health-Fit-Life
Kokosowe szneki z serem i morelą 154

Słoneczne szneki z nutą kokosu, serem i morelami. Cud, miód, malina. Tak bym je określiła. Morele rozpływają się w drożdżowce, z dodatkiem sera tworzą pyszny duet. Do porannej kawy albo ze szklanką polecam skonsumować złocistą sznekę.  ciasto: 300 dkg mąki pszennej 2 żółtka 1/3 szklanki cukru Polski Cukier biały sól szczypta 125 ml mleka kokosowego letniego 2 dkg drożdży

wesoła kuchnia
WEGAŃSKI KOKTAJL KOKOS - MALINA 114

WEGAŃSKI KOKTAJL KOKOS - MALINA Prosty, pyszny i do zrobienia od razu. Wegański koktajl na bazie mleka kokosowego z malinami. Potrzebujesz trzech, a nawet wystarczą dwa składniki. Dojrzałe maliny i mleko kokosowe. Dla tych co lubią, jak jest słodko syrop klonowy i chipsy z kokosa. Maliny rozgniatamy widelcem i układamy na dnie szklanki, do 1/5 wysokości. Maliny i mleko koksowe

SMYKWKUCHNI
OWSIANKA NOCNA Z CHIA I JOGURTEM NATURALNYM 194

Składniki: * pół szklanki płatków owsianych * 1 i 1/3 szklanki jogurtu naturalnego * 3 łyżki nasion chia * opcjonalnie łyżeczka miodu lub syropu klonowego (ja pominęłam) * na wierzch do posypania według uznania: kokos, rodzynki, jabłko, orzechy, inne dowolne owoce Wykonanie: Jogurt wymieszać z płatkami owsianymi i chia. Zamknąć pojemnik i wstawić do lodówki na całą noc. Rano owsiankę przełożyć do miseczki lub jeśli

Zrób to smacznie
WEGAŃSKI SERNIK KOKOSOWY Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I CHIA! 185

lodówki, i jemy w mocno schłodzonej postaci, bo takie właśnie smakują najlepiej! Deser postanowiłam przygotować w wegańskiej wersji i o bardzo subtelnym i ciekawym smaku. Jak dobrze wiecie uwielbiam kokos i świeże sezonowe owoce, dlatego ten sernik zagości pewnie u mnie na stole jeszcze nie raz!  SKŁADNIKI: MASA NR 1: - 5 łyżek nasion chia - 250 ml mleczka kokosowego

SMYKWKUCHNI
CIASTO "ANANASEK" 367

szklanka cukry * 150 g wiórków kokosowych Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier. Ucierać do czasu aż w pianie nie będzie wyczuwalnych grudek cukru. Wsypać kokos i delikatnie wymieszać łyżką. Pianę kokosową przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej, w której był pieczony biszkopt). Bezę suszyć w piekarniku nagrzanym do 140'C około 45 minut

Zrób to smacznie
Tort truskawkowo kokosowy 186

Zapewne na fan page-u widzieliście już ten torcik, więc teraz przyszła pora na przepis.  Tort powstał z okazji moich urodzin i jest połączeniem moich ulubionych smaków:  kokosu i truskawek! Niebo w gębie! Poza tym uwierzcie mi że przygotowanie jego jest banalnie proste ale za to bardzo efektowne. Podstawa to jak zawsze puszysty biszkopt. Przepis dodaję do akcji

Życie zaczyna się w kuchni
Muffinki rafaello 175

Pyszne , mięciutkie, delikatne z kokosem i migdałem na wierzchu. Na górę użyłam zamiast śmietanki ricotty - efekt zadowalający! Polecam! Inspiracja: Moje wypieki Sakładniki: Muffinki (8 sztuk) 100 g masła 80 g cukru 2 jajka (L) 80 g mąki pszennej 30 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżka likieru kub syropu kokosowego Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło

coolinarny
Rafaello 190

najdłużej.   Niech będzie ciepło i słonecznie. Na przywitanie lata zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam dwiema warstwami biszkoptów, robiłam w foremce

Kuchnia u Krysi
KOKOSOWO-KAROBOWE CIASTO BEZ PIECZENIA (BEZGLUTENOWE, WITARIAŃSKIE) 229

Możecie uznawać mnie za nudziarę, bo w moich przepisach na desery wciąż przewija się połączenie czekolady z kokosem. Nie ukrywam, że to moja ulubiona kombinacja we wszelkich słodyczach. Za każdym razem, w różnych wypiekach lub surowych ciastach smakuje inaczej. Tym razem niesamowicie kremowo, przesmacznie, wprost obłędnie. Zakochaliśmy się w tym cieście na zabój, dlatego niemal pobiliśmy się o ostatni kawałek

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania