układamy 4 warstwę herbatników. POLEWA : Na parze rozpuszczamy czekolady z mlekiem i tłuszczem, co jakiś czas mieszamy. Gdy jest już płynna polewamy nią ciasto. Możemy posypać orzeszkami lub kokosami. Ciasto kroimy gdy jest całkowicie zimne. Smacznego
Pani na deserczęść owijamy w folię i zamrażamy. Do trzeciej dodajemy kakao, zagniatamy i również zamrażamy. CIASTO KOKOSOWE : Białka ubijamy, partiami dodajemy cukier i ubijamy aż cukier nie będzie wyczuwalny. Wsypujemy kokos i krótko ubijamy. CIASTO MAKOWE : Białka ubijamy, dodajemy cukier i dokładnie miksujemy. Żółtka ucieramy razem z pozostałymi składnikami. Na końcu wlewamy parę kropli olejku. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. SKŁADANIE
Pani na desergładką masę. Jogurt mieszamy z łyżką wiórek kokosowych i 1 łyżeczką ksylitolu. Czekoladę gorzką rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej. W szklance układamy warstwowo kaszę jaglaną, jogurt z kokosem, polewamy rozpuszczoną czekoladą, posypujemy pokrojonymi orzechami i na wierzch sypiemy wiórki kokosowe. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąwszędzie. Pomysłów z czego je wykonać nie brakuje. Jako, że sezon na gruszki trwa w najlepsze postanowiłam je wykorzystać właśnie do przyrządzenia moich babeczek. Dodałam także odrobinę mojego ulubionego kokosu - efekt okazał się bardzo smaczny:) Jedna babeczka to: 121 kcal w tym: B: 2,9 g; W: 13,4 g; T: 6,4 g. Składniki: ( 7 standardowych babeczek
Health-Fit-Lifebogate są w witaminy wzmacniające odporność naszego organizmu. Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami i kokosem Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym
Moja smaczna kuchniaPOLEWA KAJMAKOWA : 400 g gotowej masy kajmakowej 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanka mleka kokos i płatki migdałów do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Ciasto - margarynę, mleko, cukier, kakao
Kulinarne Fantazje MarioliPropozycja idealna na podwieczorek, kolację, śniadanie czy deser... jabłka nadziewane twarożkiem z cynamonem, kokosem oraz orzechami, zapieczone w piekarniku i podane z gęstym, aromatycznym sosem o smaku czarnej porzeczki. Nie jest to typowy słodki deser, gdyż delikatna słodycz przełamana jest nutą przyjemnego smaku czarnej porzeczki. Pyszne połączenie, które zadowoli nawet osoby, które za słodkim nie przepadają. Glazura balsamiczna o smaku
Kuchnia MagdaLenysuche połączyć z mokrymi. Wyłożyć na brytfankę. Piec 30 minut w temp. 120 stopni, a następnie 20 minut w temp. 150 stopni. Po upieczeniu, zanim granola zastygnie dodać żurawinę, kokos i rodzynki. Pozostawić do wystygnięcia, a potem pokruszyć do słoika. Z przepisu otrzymamy 2 duże słoiki granoli
Mania Wypiekaniajedzenie. Z potrzeby zrobienia czegoś szybkiego do kawy powstał właśnie ten przysmak - bananowo- kokosowy torcik z kaszy manny. Bez pieczenia, bez mąki i jajek. Połącznie bananów z kokosem smakuje wyśmienicie. Spróbujcie koniecznie! Jedna porcja (ciasto podzieliłam na 8 części - tortownica o średnicy 16 cm) to: 206 kcal
Health-Fit-LifeDzisiaj zapraszam wszystkich fanów kokosu. Muffiny z mąki orkiszowej z wiórkami kokosowymi. Prosto i smacznie! Składniki: 1/2 szkl mąki orkiszowej, np. TOTA 3 szkl wiórek kokosowych 1,5 szkl mleka 3 łyżki syropu klonowego 5 łyżek cukru brązowego 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 jajka 1/2 posiekanej gorzkiej czekolady Wykonanie: Mleko podgrzać i wymieszać z syropem klonowym. Chwilę ostudzić. Mąkę przesiać
Trufelkowokruszonką posypujemy owoce. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut. Możemy podać z jogurtem i płatkami migdałów. Smacznego! Artykuł Gorące śliwki pod kruszonką z kokosem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongrozsmarować powidła Przygotować polewę: masło, kakao i cukier puder rozpuścić razem. Mieszając zagotować, na końcu dodać wrzątek. Przestudzić, żeby nie rozpuściła kremu i wylać na ciasto. Wierzch można posypać kokosem lub posypką. Wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaperfekcyjnie, ale myślę że praktyka czyni mistrza. Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, ciasto kokosowe: białka 5 szt, kokos 1 szklanka, biszkopty podłużne 5 szt, cukier puder 1 szklanka, masa: mleko 1 szklanka, sok z ananasów + woda, razem powinno być 2 szklanki, cukier kryształ 3/4 szklanki, żółtka
kulinarne odsłony patiCiasto z cukinii i kokosu- to propozycja jesiennego magazynu Aromat , kto jeszcze nie widział to zapraszamy serdecznie klik ! Znajdziecie w nim wspaniałości z wykorzystaniem kolorowych ziemniaków, orzechów, cukinii, dyni, fasoli oraz gruszki. Pysznie się zapowiada, prawda? A u mnie na blogu pojawił się nowy dział na ciasta warzywne , powoli będę go zapełniała ;) Składniki : 320 g cukinii
Życie zaczyna się w kuchniszklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę z białek,dodać cukier.Następnie wmieszać delikatnie kokos,mąki i proszek do pieczenia. Piec ok 20 min w temp.180 st.C. Masa 1: 3 żółtka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 25 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Niespełnione zdolności kulinarne