śmietankę kremówkę, podgrzałam ją nawet do momentu wrzenia, rondelek zestawiłam z ognia i włożyłam masło podzielone na kawałeczki i mieszałam do czasu całkowitego rozpuszczenia masła. Następnie wlałam mieszankę do kokosu,dodałam likier i wymieszałam wszystko dokładnie łyżką.Masę wstawiłam na 5 minut do lodówki i po tym czasie masę kokosową wyciągnęłam z lodówki i wyciągnęłam foremkę na czekoladki pokrytą wcześniej
Blondynka Gotujemasę kokosową: 200 g wiórków kokosowych 200 g masła 200 g cukru pudru 3/4 szklanki wrzącego mleka Wiórki zalewamy wrzącym mlekiem. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy ostudzony kokos i dokładnie mieszamy. Składniki na ciasto kakaowe: 600 g herbatników 1 szklanka ciepłego mleka 120 g masła 6 łyżek kakao Herbatniki mielimy i mieszamy z kakao. Dodajemy stopione masło oraz ciepłe
Słodka Kraina WypiekówAnastazji - Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g masła (zimnego) 80 g cukru 4 żółtka czubata łyżka kwaśnej śmietany (lub więcej) płaska łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Kokos: 4 białka 100 g cukru 100 g wiórków kokosowych łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa Orzechowa: 4 jajka 150 g orzechów włoskich (mielonych) 2 łyżki bułki
Słodka Stronajuż opisałam w opisie wyżej. Ostrożnie Kochani, cierpliwie a do celu, ha! I kto to mówi No tak tu trzeba spokojnie, żeby nie spalić silnika sprzętu :) Jak kokos stał się rzadki i wodnisty wsypałam cukier puder i miksowałam nadal, do momenty, w którym konsystencja stała się bardziej luźna. To wszystko :) W lodówce krem staje się twardy, w szafce nie, więc
Blondynka Gotujenadziałam kremem, ale do jednej oprócz kremu włożyłam malinkę i żałuję strasznie! Żałuję strasznie, że tylko do jednej czekoladki włożyłam, bo ta z malinką była przepyszna! Owoc przełamał słodycz kokosu, do tego smak czekolady deserowej dopełnił całość. Normalnie rewelacja smakowa :) Poniżej widać jak Blondynka szukała tej jedynej z malinką, bo mi się pomieszały podczas wyciągania z foremki :) Składniki: czekolada deserowa
Blondynka Gotujewymieszać i ponownie włożyć do zamrażalnika. Lody mrozić około 8 godzin. Po wyciągnięciu lody potrzebują chwilkę, żeby lekko odtajać, po czym można je nakładać do pucharków. Lody można posypać kokosem. Pisałam o mleczku kokosowym, że należy odlać wodę. Dokładnie ujmując na puszce pisze ile jest samego mleczka, a ile wody. Puszkę należy włożyć do lodówki na jeden dzień, wtedy mleczko
Passions hobbies lifeposypania Serek ucieramy z cukrem. Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym appeared first on Made
Made By Mom And Sonmąka migdałowa) 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka +maliny, kokos do dekoracji, mleko, cukier puder Wszystkie suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy mleko, olej, jajko i dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni
Ciastkozercywięc można zabrać je ze sobą jako lunch. A możliwości jest bez liku, zwłaszcza teraz kiedy mamy wszędzie pełno owoców sezonowych. Ja postawiłam na słodkie czereśnie z dodatkiem egzotycznego kokosu i to był strzał w dziesiątkę :) SKŁADNIKI (2 porcje) 1/3 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki płatków orkiszowych 1/3 szklanki wiórków kokosowych 100 g białego sera chudego 2 duże łyżki jogurtu
DefinicjaSmakuZdrowa i smaczna jaglanka z sezonowymi owocami i kokosem będzie świetną alternatywą dla owsianki i pyszną propozycją słodkiego, zdrowego śniadania. Składniki: (na 2 porcje) 100g kaszy jaglanej czubata łyżka wiórków kokosowych cukier do smaku sól pół puszki (około 100ml) mleka kokosowego 100 ml mleka ½ szklanki jagód świeże owoce sezonowe jagody goji Sposób przygotowania: Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy
Pyry na Gazpokryty fantastyczną, delikatną i orzeźwiającą, serową pianką jest świetnym pomysłem na każdą pogodę. Do tego soczyste truskawki ( po sezonie śmiało mogą być mrożone) i polewa czekoladowa ze słodkim, prażonym kokosem to taka kropka nad I , która sprawia, że ciężko skończyć na jednym kawałku. Ciasto jest łatwe i szybkie do zrobienia. Gwarantuję , że zrobi furorę , a każdy z przyjemnością sięgnie
Ostra na Słodkopiekarnika, ponownie mieszamy i zostawiamy do wystudzenia granola wtedy stwardnieje, Kandyzowanego kokosa oraz gorzką czekoladkę kroimy w dość drobną kostkę. Gdy granola będzie już wystudzona łączymy ją z czekoladą, kokosem, żurawiną oraz malinami i wspyjemy do szczelnie zamykanego słoiczka. Smacznego
DefinicjaSmakuprzepadam za kokosem, nie przepadam za kokosankami, ale skuszona raz...kuszę się niestety za często. Kokosanki upiekłam zainspirowana przepisem z kuchni Lidla. 200 g wiórków kokosowych 300 g cukru pół łyżeczki ekstraktu z wanilii 5 białek 75 g czekolady deserowej Rozpuść w kąpieli wodnej cukier, wiórki kokosowe, wlej białko. Wymieszać do uzyskania gorącej jednolitej masy, Gdy wystygnie dodać
Humanistka w kuchniNiesamowicie mięciutkie, puszyste i cudownie pachnące kokosem drożdżówki. Smaczne zarówno bez dodatków jak i z nimi. Ja podałam je ze świeżymi owocami a także z tymi zawekowanymi. Wielbiciele drożdżowych bułeczek, wypróbujcie koniecznie ten przepis! Przepis pochodzi z książki „O chlebie” Elizy Mórawskiej (recenzja —>KLIK). 30 g świeżych drożdży 450 g mąki pszennej 100 g ugotowanych dzień
Mienta blogkoniec tygodnia proponujemy kolejne muffinki w naszym wykonaniu Jeżeli lubicie kokos i miętę to to połączenie będzie dla Was idealne Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru
Kuchenne Wariacje