z kokosem - 4139 przepisów (strona:79/276)

Kokosowo-jagodowa jaglanka 148

Zdrowa i smaczna jaglanka z sezonowymi owocami i kokosem będzie świetną alternatywą dla owsianki i pyszną propozycją słodkiego, zdrowego śniadania. Składniki: (na 2 porcje) 100g kaszy jaglanej czubata łyżka wiórków kokosowych cukier do smaku sól pół puszki (około 100ml) mleka kokosowego 100 ml mleka ½ szklanki jagód świeże owoce sezonowe jagody goji Sposób przygotowania: Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy

Pyry na Gaz
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 291

pokryty fantastyczną, delikatną i orzeźwiającą, serową pianką jest świetnym pomysłem na każdą pogodę. Do tego soczyste truskawki ( po sezonie śmiało mogą być mrożone) i polewa czekoladowa ze słodkim, prażonym kokosem to taka kropka nad I , która sprawia, że ciężko skończyć na jednym kawałku. Ciasto jest łatwe i szybkie do zrobienia. Gwarantuję , że zrobi furorę , a każdy z przyjemnością sięgnie

Ostra na Słodko
Wiśniowa granola z kandyzowanym kokosem i czekoladą 256

piekarnika, ponownie mieszamy i zostawiamy do wystudzenia granola wtedy stwardnieje, Kandyzowanego kokosa oraz gorzką czekoladkę kroimy w dość drobną kostkę. Gdy granola będzie już wystudzona łączymy ją z czekoladą, kokosem, żurawiną oraz malinami i wspyjemy do szczelnie zamykanego słoiczka. Smacznego

DefinicjaSmaku
Kokosanki z czekoladą 216

przepadam za kokosem, nie przepadam za kokosankami, ale skuszona raz...kuszę się niestety za często. Kokosanki upiekłam zainspirowana przepisem z kuchni Lidla.  200 g wiórków kokosowych 300 g cukru pół łyżeczki ekstraktu z wanilii 5 białek 75 g czekolady deserowej  Rozpuść w kąpieli wodnej cukier, wiórki kokosowe, wlej białko. Wymieszać do uzyskania gorącej jednolitej masy, Gdy wystygnie dodać

Humanistka w kuchni
Ziemniaczane drożdżówki kokosowe 153

Niesamowicie mięciutkie, puszyste i cudownie pachnące kokosem drożdżówki. Smaczne zarówno bez dodatków jak i z nimi. Ja podałam je ze świeżymi owocami a także z tymi zawekowanymi. Wielbiciele drożdżowych bułeczek, wypróbujcie koniecznie ten przepis! Przepis pochodzi z książki „O chlebie” Elizy Mórawskiej (recenzja —>KLIK). 30 g świeżych drożdży 450 g mąki pszennej 100 g ugotowanych dzień

Mienta blog
Muffinki kokosowo miętowe 159

koniec tygodnia proponujemy kolejne muffinki w naszym wykonaniu Jeżeli lubicie kokos i miętę to to połączenie będzie dla Was idealne Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru

Kuchenne Wariacje
Kokosanki z żurawiną 141

łyżeczki cukru waniliowego - 2 białka - 50g żurawiny Najpierw topimy masło w garnuszku na małym ogniu – może nie w garnuszku a garnku nieco większym żeby się jeszcze cukier i kokos zmieścił Kiedy masło zmieni swoją konsystencję na płynną, dodajemy cukier (100g). Po rozpuszczeniu cukru wrzucamy wiórki kokosowe z posiekaną żurawiną i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie bierzemy się za ubijanie białek

Kuchenne Wariacje
KOKTAJL KOKOSOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I MIĘTĄ 135

Posti ) – 125 ml * owoce leśne : maliny, borówki, jeżyny – 3/4 szkl * miód – 2 łyżki WARSTWA KOKOSOWA: * herbata miętowa ( Posti ) – 125 ml * mleko kokosowe – 125 ml * kokos – 2 łyżki * miód – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: WARSTWA JAGODOWA: Wystudzony napar miętowy miksujemy z owocami i miodem. WARSTWA KOKOSOWA: Wystudzony napar miętowy miksujemy z mlekiem kokosowym , prażonymi wiórkami

Ostra na Słodko
Mini serniczek kokosowy z truskawkami i migdałami 129

poobiedni deser proponuję szybki serniczek w wersji mini :) Dominuje w nim wyraźna nutka kokosowa i słodycz świeżych truskawek. Ważne, aby były bardzo dojrzałe, ponieważ deser nie jest dodatkowo dosładzany. Kokos można zastąpić ulubionym aromatem, np. waniliowym. Jeśli nie lubicie migdałów, polecam wykorzystać orzechy włoskie lub pełnoziarniste ciasteczka zbożowe :)   Składniki : 90 g twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka owsiane 110

Smakowicie wygląda i mój Tester orzekł, że mniam ;) Ciasteczka owsiane Składniki: 25 dag płatków owsianych 12 dag masła 1/2 szklanki brązowego cukru 3 jajka 3/4szklanki mieszanych bakalii (rodzynki, orzechy, kokos) Przygotowanie: W rondlu o gruby dnie rozpuszczamy masło, uważając, aby się nie przypaliło. Następnie wsypujemy do niego płatki owsiane i mieszamy. Naszą mieszankę studzimy. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Łyżką

Lawendowe Niebo
Kokosowy tort bezowy z karmelizowanym ananasem 223

mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Śmietankę ubić razem z mascarpone na krem, na koniec ubijania dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować całość. Dodatkowo: 2 średnie ananasy, 1 świeży kokos, 3 łyżki cukru muscovado, 10 łyżek cukru trzcinowego, sok z cytryny Kokosa rozłupać z łupiny i przy pomocy obieraczki do warzyw pokroić na cienkie paski. Ananasa obrać i pokroić

Plate of Joy
ciasto dotyk anioła 26962

płatków migdałowych (do posypania) wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy, wlewamy śmietanę 18%, mieszamy. Do wystudzonej masy wsypujemy śmietankę w proszku i powoli miksujemy, na koniec dodajemy kokos i jeszcze chwilkę miksujemy. Na jednym blacie biszkoptu rozsmarowujemy 3/4 kremu, przykrywamy drugim blatem a na wierzchu rozsmarowujemy pozostałą część masy i posypujemy płatkami migdałowymi. Całość schładzamy i przechowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ananasowy buziak pod kokosowym obłoczkiem 449

Zjawiskowe ciasto o niebanalnej nazwie.  Połączenie ananasa i kokosu zawsze się sprawdza i smakuje wybornie. Jest to idealne rozwiązanie na nadchodzące cieplejsze, słoneczne dni.      Ciasto kruche. 4 żółtka 200 g mąki  40 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła ( Polskie Mlekovita  ) Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia

Malinowe Pocałunki
Ciastka bananowe z kokosem i siemieniem lnianym 249

zalać 2 łyżkami wody / można  lekko zmielić/. -Obrane banany przełożyć  do miski , rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny,  dodać nasiona lnu. -Wsypać otręby, kokos, mąkę ryżową zmieszaną  z sodą i olej. -Składniki  starannie wymieszać  łyżką, dodać kropelki czekoladowe, ponownie  wymieszać. -Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do temp.180st.C. -Łyżką

Zakamarki mojej kuchni
Domowe Masło kokosowe 103

brzmiało bardzo ekskluzywnie, kojarzyło się z zawrotnymi cenami i przy okazji nie miałam pojęcia gdzie coś takiego można kupić. Książka "Rzucam cukier" Sarah Wilson zainspirowała mnie abym poczytała o kokosie i poszukała przepisów na domowe wyroby kokosowe, które są po pierwsze dużo zdrowsze niż tradycyjne słodzone produkty (np. tost z masłem kokosowym, który nie zawiera ani grama cukru zamiast tosta

Jedzeniomania

Proponowane wyszukiwania