kostką czekolady gorzkiej czy paroma orzechami nerkowca, niż pójść kupić sklepowe ciastki czy batony.. Dzisiaj mam dla Was domowe kruche ciastka kokosowe, które z pewnością zaspokoją wasze zachcianki. Kokos ma w sobie dużo tłuszczu, dzięki czemu w środku są miękkie a na wierzchu kruche. Zalecam aby przygotowaną porcję spożyć maksymalnie na drugi dzień, bo potem będą już twarde
Zdrowie i pysznie na talerzukostką czekolady gorzkiej czy paroma orzechami nerkowca, niż pójść kupić sklepowe ciastki czy batony.. Dzisiaj mam dla Was domowe kruche ciastka kokosowe, które z pewnością zaspokoją wasze zachcianki. Kokos ma w sobie dużo tłuszczu, dzięki czemu w środku są miękkie a na wierzchu kruche. Zalecam aby przygotowaną porcję spożyć maksymalnie na drugi dzień, bo potem będą już twarde
Zdrowie i pysznie na talerzuKolejny trzeci już sernik pieczony w całkiem nowym wydaniu. Tym razem prócz kremowej konsystencji samej masy serowej będzie świeża nektarynka, słynna niewidzialna-przeźroczysta galaretka oraz kokos. To też kolejny sernik do którego zrobienia użyłam margaryny do pieczenia zamiast masła. Wyszło smacznie i prosto a jakże efektownie. Wybaczcie jakość zdjęć, ale na szybko improwizowałam, wykorzystując elementy które wzięłam ze sobą
vaniliowoczekoladowaschłodzenia do lodówki lub zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Usuwamy paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała bardziej płynną konsystencję
Ciastkozercymomentu aż będą miękkie i puszczą sok. KOKOSOWA PIANKA: Białka ubijamy na sztywno, do ubitych powoli dodajemy cukier. Wlewamy jogurt grecki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i kokos – miksujemy. CAŁOŚĆ: Owoce wykładamy na kruche ciasto ( bez nadmiaru soku ), przykrywamy kokosową pianą i posypujemy startym na tarce kruchym ciastem. Pieczemy ok. 50 minut / 180C. Całkowicie studzimy! Smacznego
Ostra na Słodkocytryny i blendujemy ( masa nie musi być idealnie gładka ). Wrzucamy posiekane, podprażone kawałki zielonych pistacji i formujemy kulki. Po uformowaniu chodzimy a następnie obtaczamy jeszcze delikatnie w podprażonym kokosie. Smacznego! WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ TARGROCH http://targroch.pl/pl/
Ostra na SłodkoPuszysty, miękki sernik z kokosem. Jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Zachwyci każdego! Składniki: 1,5 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 1/4 szklanki cukru 250 g masła 2 budynie waniliowe bez cukru 2 lyzki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 200 g wiórków kokosowych 1 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Ser mieszamy z jajkami. Mleko mieszamy
Lena Gotujegarście wiórek kokosowych. Na wyłożoną papierem blachę wykładamy ciastka i przekładamy je kremem. Na wierzchu powinien znaleźć się krem, na którym ja rozsypałam niedbale kulki rafaello a resztę posypałam kokosem. Ciasto wsadziłam do lodówki na ok 2-3 h. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniechoćby w przypadku Makaronu z truskawkami i serkiem wiejskim . Tym razem postawiłam na mocno truskawkową wersję tego przysmaku i makaron zanurzyłam w gęstym sosie truskawkowym z nutą wanilii kokosu . Aby uzyskać ten kokosowy posmaczek dołożyłam tu kilka kropel Kokosowego Aromatu Funky Flavors. Ostatnio bardzo szczodrze zakraplam nim słodkości, bo aromat nadaje obłędny i bardzo naturalnie wypada w degustacji. Plus
Grunt to przepis!Każdy z nas ma czasem ochotę na coś słodkiego. I oczywiście ja również. Kokos uwielbiam, więc jak w swoich zapiskach kuchennych znalazłam przepis na domowe bounty, wiedziałam że prędzej czy później przyjdzie na nie czas. Te domowe nie są tak lekkie i puszyste, ale to może da się wypracować. A w smaku nie odbiegają od oryginału. Trzeba pamiętać żeby
Gotowanie z pasjązakraplać nim słodkości, bo nie dość że nie posiada ani grama cukru i tłuszczu , to jeszcze świetnie się rozpuszcza zarówno w płynach zimnych, jak i gorących. Bardzo smacznie aromatyzuje kokosem i naturalnie wypada w degustacji :) Kokosowy Aromat Funky Flavors można znaleźć w ofercie dietetycznego sklepu internetowego o uroczej nazwie: Guiltfree.pl :) Składniki na 2 porcje: 150g truskawek 300g jogurtu naturalnego
Grunt to przepis!Kokos jest zdrowy i pożyteczny w absolutnie każdej formie, jest... Artykuł Smoothie burakowo-kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEbudyniową przyrządzam często i spożywam z zapałem. Dzieliłam się już na blogu jej waniliowo-ananasową wersją: Owsianka budyniowa z ananasem . Tym razem zapałałam ochotą na połączenie smaku czekoladowego z kokosem i bananem . Do gotowania płatków owsianych dodałam więc kakao . Całość doprawiłam niesamowicie pachnącym aromatem kokosowym Funky Flavors i posypałam płatkami kokosowymi . Do tego łyżeczka 100% naturalnego masła orzechowego
Grunt to przepis!bierze się takie cudo - odpowiadam. Mąka kokosowa pozyskiwana jest z miąższu orzechów kokosa, który się suszy i odtłuszcza, a potem mieli na śnieżnobiały proszek. Naprawdę pachnie jak świeżo rozłupany kokos :) Co ciekawe, ma dwa razy mniej tłuszczu niż typowe wiórki kokosowe, więc dbający o linię powinni z nią żyć za pan brat. W przeciwieństwie do tradycyjnej maki zbożowej, może być
Grunt to przepis!oprócz pszennej, dzięki temu możemy nadać ciastu trochę nowego smaku – świetnie nadaje się do tego mąka owsiana lub migdałowa (zmielone płatki owsiane, zmielone migdały), dziś do kruszonki dodałam kokos i też sprawdził się świetnie :) Moje ciasto piekłam w foremce o średnicy 20 cm. Składniki: 150 g masła 3 jajka 150 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku
Ciastkozercy