z kokosem - 4139 przepisów (strona:74/276)

Domowe mleczne pralinki z białą czekoladą i kokosem 224

miseczka, którą wypełnimy nadzieniem. Schłodzić do stężenia (może być w zamrażarce). Przygotować nadzienie. Białą czekoladę umieścić w garnku, dodać mleko i mieszać, aż sos będzie gładki. Następnie wsypać kokos i pokruszone herbatniki. Dokładnie wymieszać. Foremkę wyjąć z lodówki. Równomiernie rozłożyć nadzienie, dociskając mocno do dna. Schłodzić ponownie. Na koniec roztopić czekoladę gorzką i wypełnić spody czekoladek. Schłodzić całą

Chocolate Muffin Blog
CIASTO DROŻDŻOWE Z ŻURAWINĄ I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 140

lekko wilgotne.  W połączeniu ze świeżą żurawiną i kokosową kruszonką smakuje wspaniale, a zapach roznoszący się po domu podczas pieczenia to istny raj dla zmysłów... :)  Kokos i żurawina to duet doskonały, dlatego jeśli nabierzecie ochoty na to ciasto poza sezonem, koniecznie użyjcie mrożonej żurawiny :) Mówię Wam, takie ciasto warto jeść przez cały rok!   SKŁADNIKI: 650 g mąki

Słodko-Słony Świat Ilony
Kokosanki proste, szybkie ciasteczka - kokosowa rozkosz. 90

Pewna młoda Dama napisała do mnie z prośbą o przepis na ciasteczka. Po krótkim wywiadzie, dowiedziałam się że dziewczyna uważa na to co je,  dużo ćwiczy, kocha kokos i go dużo stosuje w swojej kuchni.I do tego jest łasuchem jak większość z nas. Będąc mądrzejsza o te wiadomości, nie mogłam się zdecydować na nic innego jak kokosanki. Oczywiście przepis

Dieta moja pasja
Rafaello czyli kokosowy placek na krakersach po mojemu. 138

Jako wielka fanka kokosu pod każdą postacią  uważam to ciasto za jedno z najlepszych i najprostszych . Kiedyś było takie wielkie bum na ten rodzaj, pamiętam białe czekolady, bita śmietana. Oj ile to zachodu było, a jeszcze więcej tłuszczu i kalorii. Lubię masy na bazie manny z mlekiem i tak też uczyniłam w tym przypadku. 2 paczki krakersów litr mleka

Dieta moja pasja
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 119

głęboko, że wracamy do niech bardzo chętnie i czasem urastają one do jakiejś kulinarnej celebry. A więc obiecuję będą kolejne przepisy z regionu, tylko cierpliwości. :) To że jestem fanką kokosu i wszelakich jego smaków to raz,  a dwa że lubię ciasta bez pieczenia. Daję ten komfort, że zawsze się udają i nie ma ryzyka zakalca. I oczywiście jest przy

Dieta moja pasja
Ciasteczka kokosowe z cukrem (lepsze od herbatników) 157

pysznymi przepisami, które chciałam odtworzyć... od razu i wszystkie naraz.  Jednakże jest to niemożliwe, ale systematycznie na pewno spróbuję większości tych rewelacyjnych smakołyków, których jest aż 450! Zresztą kokos to mój smak! Dodatkowo sam orzech, jak i jego produkty (olej, mleko, mąka, woda kokosowa) znane są ze swoich właściwości leczniczych. Jeśli nie macie na nie pomysłu to polecam

Di gotuje
Ciasto marchewkowe 203

gładką masę. Powoli dodać olej i dalej ubijać. Marchewkę utrzeć na tarce o małych oczkach. Ananasa pokroić w małą kosteczkę.  Do masy dodać utartą marchewkę , ananasa i kokos , wszystko razem wymieszać. Powoli dodać przesianą mąkę , cynamon, proszek do pieczenia  , sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli. Wszystko razem wymieszać.  Masę wylać na okrągłą blaszkę

Aromatyczne Podróże
Kokosanki 174

lodówki, dobrze, żeby były w temperaturze pokojowej, wtedy łatwiej będzie je ubić. Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka na gęstą pianę dodaję po trochu cukier. Do ubitej piany dodajemy kokos i delikatnie mieszamy sylikonową szpatułką. Kokosanki możemy wykładać na blaszkę za pomocą dwóch łyżeczek (potem będzie można nieco je wyrównać, żeby miały ładniejszy kształt). Jeszcze lepiej do tego zadania nada

Ciastkozercy
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 254

mąką ziemniaczana – wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 2 minuty. Gęsty budyń odstawiamy do przestudzenia. Masło ubijamy, a następnie miksujemy z przestudzonym budyniem, wsypujmy podprażony kokos. Do słoiczka wkładamy porcję kremu kokosowego, zasypujemy posiekanymi krakersami i podprażonymi migdałami. Naprzemiennie układamy aż do wykończenia składników. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i bakaliami. Podajemy mocno schłodzone. Smacznego

Ostra na Słodko
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 531

mąką ziemniaczana – wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 2 minuty. Gęsty budyń odstawiamy do przestudzenia. Masło ubijamy, a następnie miksujemy z przestudzonym budyniem, wsypujmy podprażony kokos. Do słoiczka wkładamy porcję kremu kokosowego, zasypujemy posiekanymi krakersami i podprażonymi migdałami. Naprzemiennie układamy aż do wykończenia składników. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i bakaliami. Podajemy mocno schłodzone. Smacznego

Ostra na Słodko
Tort kokosowo - cytrynowy 113

Tort zrobiłam  bez okazji, nawet wolę takie sytuacje. Bez stresu, raz, dwa i gotowe. Biszkopt jest idealnie puszysty, lemon curd kwaskowy, śmietana dodaje słodyczy. Kokos tę słodycz uzupełnia. Jak dla mnie ideał. Uwielbiam wszystko co kwaśne, a ten tort daje niezwykle dużo doznań kubkom smakowym. Do obłożenia tortu użyłam chipsów kokosowych, które możecie dostać w sklepie Galeria Herbat . Niezwykle

MamaOskarka
Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami 128

Przepis autorski (mój). Kokos i jabłko? Oczywiście! To połączenie idealne, smaczne i niezwykle aromatyczne. Ciasteczka są przepyszne, lekko chrupiące i niezbyt słodkie. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę oraz dodatek do kubka kawy, czy herbaty. Diabetycy również mogą się na nie skusić, ponieważ cukier kokosowy oraz syrop z agawy mają niski indeks glikemiczny. Koniecznie spróbujcie! (około 17 sztuk) 100g masła

Di gotuje
Lekkie kokosowe 167

mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 800 ml mleczka kokosowego 15 gram żelatyny 60 ml wody 200 gram śmietanki 30% 90 gram cukru pudru 80 gram kokosu Mleczko kokosowe w puszkach włożyć w najzimniejszy punkt lodówki (pionowo) i przechować je tak co najmniej 24 godziny. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 170C. Białka oddzielić

Czerwony Gupik
Zdrowe słodkości - fit batoniki bounty 367

gorzkiej czekolady. Po prostu raj! I do tego banalne i całkiem szybkie w wykonaniu   (oprócz oczekiwania) . Mają jednak jeden minus - zbyt prędko znikają z talerza... Dlaczego warto? Kokos przede wszystkim zawiera świetne nasycone kwasy tłuszczowe (MCT), które szybko się przemieniają, nie odkładają się jako materiał zapasowy i są szybko dostępnym źródłem energii. Wiórki mają także kwas laurynowy i kaprylowy

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Babka 115

wykonywaniu hummus z dyni pozostało mi jeszcze troszkę napoczętego puree z dyni, więc postanowiłam je dziś wykorzystać. Jakiś czas temu robiliśmy likier kokosowy i po zlaniu go pozostał mi kokos , żal było mi go wyrzucić więc pozostawiłam go w pojemniku w lodówce. Nie bardzo wiedziałam do czego go użyć, dziś wpadłam na pomysł by połączyć go z dynią. Skoro zupa

Aromatyczne Podróże

Proponowane wyszukiwania