Raffaello bez pieczenia Raffaello bez pieczenia, czyli ciasto kokosowe na maślanych herbatnikach. Smaczne herbatniki, które przełożone kremem budyniowym z dużą ilością kokosu smakują świetnie, a ciasto jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Raffaello bez pieczenia najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce - herbatniki zmiękną, ciasto łatwo można pokroić i bardzo szybko zjeść Polecam Przepis na blaszkę o wymiarach
WSZYSTKO SMACZNEkoloru. Po upieczeniu mogą być delikatnie miękkie, ale po wystudzeniu stwardnieją i będą idealnie kruche. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Delikatne ciasteczka do herbaty z kokosem i limonką pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpieczemy ok. 15 minut. Gotowe przekładamy na talerz. Kokosanki – kruche i bardzo aromatyczne ciasteczka. Przepis bardzo prosty, nikomu nie powinien sprawić trudności. Polecam – wielbicielom kokosów… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na wykorzystanie białek: Ciepłe lody cytrynowe Bezy kawowe Włoskie bezy z kremem kiwi Bezy z kremem limonkowo bananowym Pieczarki bezowe Rolada bezowa z truskawkami Bezowe duszki Zielona Pavlova
mojewypiekiinietylkodaktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 30 minut, po tym czasie odsączamy je i blędujemy na gładką masę z pozostałymi składnikami czyli zmielonymi płatkami owsianymi, kakao, kokosem, cynamonem oraz olejem, z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je np. w wiórkach kokosowych, ciemnym kakao, orzechach itp. gotowe wkładamy do lodówki na przynajmniej godzinę, najlepiej
Słodkie zapomnienieprzygotujecie bez jajek i bez użycia maszyny do lodów. Dzięki prażonym wiórkom kokosowym lody uzyskują głębie smaku, a nutella sprawia, że smakują trochę jak batoniki „bounty”. Miłośnicy kokosu na pewno będą zachwyceni Tym, którzy za nim nie przepadają polecam np. przepyyyszne Semifreddo czekoladowo-kawowe Składniki: 1 puszka mleka kokosowego (400 g) 300 g śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki
Oryginalny smakmieszamy. Wsypujemy 50 g wiórków ( resztę zostawiamy do obtaczania ) oraz pokruszone herbatniki – dokładnie mieszamy, odstawiamy na ok. 30 minut do schłodzenia. Po schłodzeniu formujemy kuleczki, obtaczamy w reszcie kokosu. DESER: Kawę INKA miksujemy z lodem oraz mlekiem kokosowym i cukrem. Zalewamy kieliszki, dodajemy po gałce lodów oraz pralinki. Oblewamy roztopioną czekoladą. Smacznego
Ostra na SłodkoCiasto jest niesamowicie pyszne, kusi zapachem, a dodatkowo jest proste w przygotowaniu. Idealnie smakuje jeszcze ciepłe, wyjęte prosto z piekarnika oraz po całkowitym ostygnięciu. Kokos, truskawki i banan to świetne połączenie, którego musicie spróbować. Polecam! (Forma o wymiarach około 22 x 26 cm) Kruche ciasto: 300g mąki pszennej 100g wiórków kokosowych 150g cukru pudru 200 g masła/margaryny 2 jajka
Di gotujekokosowe i migdały ( nie wszystkie ) – mieszamy, odstawiamy na 10 minut do lodówki. Foremkę wykładamy warstwą krakersów, pokrywamy częścią kremu i tak naprzemiennie do wykończenia składników. Całość posypujemy resztą kokosy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Ostra na SłodkoPierwszą wersję wykonałam z galaretką proteinową (większa zawartości białka) o smaku białej czekolady z malinami...nie muszę chyba mówić, jaki wyszedł końcowy rezultat w połączeniu z kokosem. 😏😍 Link do tego cudeńka podsyłam TUTAJ . Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że nie wiele osób pewnie ma tą galaretkę dlatego drugą wersję wykonałam ze standardową galaretką :) Przy tej opcji zamiast galaretki cytrynowej
Zdrowie i pysznie na talerzuOstatnio za mną chodzi kokos:) Na weekend polecam pyszne kokosanki <3 Czytaj więcej
Ana Mari's worldktóre okazało się wielkim hitem - nawet wśród osób sceptycznie nastawionych do tego typu zdrowych słodkości. Ciasto jest przeeepyszne i idealnie łączy się z kokosowo-migdałowym spodem. Zresztą czekolada i kokos mówią same za siebie! Koniecznie spróbujcie. Zapewniam, że długo zapamiętacie smak oraz kuszący aromat tego torciku. Polecam! (Tortownica o średnicy 16-18 cm) Spód: 150g daktyli 100g mąki migdałowej
Di gotujesycącą kaszę jaglaną. Patrząc na zdjęcie pewnie byście się nie domyśleli, że się tam znajduję.😏 Co ciekawe jeden kawałek ma tylko ok 100 kcal! :) Mocno czekoladowe z kokosem i posypką orzechową zachwyci każdego! Jest zbite, mocno sycące, dlatego 2 kawałeczki tego ciacha w zupełności wystarczą aby się najeść i rozkoszować się smakiem. 😍 Zachęcam każdego kto uwielbia kaszę jaglaną
Zdrowie i pysznie na talerzurazem zrobiłam z ich udziałem niebiańsko przepyszne batony musli. Bardzo proste i szybkie do przygotowania. Bazą są płatki owsiane, a dopomagają im słodkie rodzynki, chrupiące pestki dyni i kokos. Wierzch to czekoladowa skorupka z gorzkiej czekolady słodzonej cukrem kokosowym. Coś pysznego, bardzo polecam, batony wychodzą niezwykle smaczne. Każdy będzie zadowolony z takiej wersji zdrowej i słodkiej przekąski. Składniki
Zdrowie na języku :Pzmiksowanej masy wlewamy zimną galaretkę – mieszamy. CAŁOŚĆ: Masę wykładamy w całości na biszkoptowy blat. Przykrywamy drugim, dociskamy. Smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy prażonym na odrobieni masła kokosem. Chodzimy. Smacznego
Ostra na Słodkoprzy współpracy z marką dr Gerard, podobnie jak Ciasto Lemon Bez Pieczenia . Torcik jest nie za słodki, ładnie się prezentuje i jest ciekawy w smaku. Lubię połącznie ananasa z kokosem, polecam… Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia Składniki: Spód: 220g kakaowych, podwójnych markiz Mafijnych Black dr Gerard 100g roztopionego, ostygniętego masła 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem: 250g serka mascarpone 450ml
Mała Cukierenka