z kokosem - 4139 przepisów (strona:68/276)

Surówka z marchewki i bakalii, z imbirowym winegretem 169

sposoby – możecie wrzucić je do surówki w takiej formie jak są, albo podprażyć na suchej patelni, bez dodatkowego tłuszczu. Pestki dyni w ten sposób staną się bardziej kruche, a kokos nabierze jeszcze więcej aromatu. Ja napiszę tylko, że w obu wypadkach surówka będzie równie pyszna – naszykujcie ją tak, na ile pozwala Wam czas i jak Wam w danym momencie wygodnie

Karo in the Kitchen
Ciasteczka kokosowe z konfiturą 148

wiórki kokosowe, wymieszaj. Ostudź masę. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj pozostały cukier (50 gramów), sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Połowę piany wymieszaj delikatnie z kokosem, stopniowo dodawaj pozostałą pianę. Małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 16–18 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z konfiturą malinową najlepiej domową

I LOVE LIFE
ciasto kokosowo - jogurtowe z kruszonką 178

Ciasto łatwe do zrobienia, nie wymaga szczególnych umiejętności. Dobrze smakuje i świetnie się prezentuje. Sprawdzi się zarówno na co dzień jak i od święta . Jeśli, tak jak ja, lubicie kokos , koniecznie wypróbujcie przepis na to pyszne ciasto. składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 żółtek 200 g wiórków kokosowych

babka w formie
Ciasto kakaowo-kokosowe z masą ananasową 107

wiórek kokosowych Masa ananasowa: puszka ananasa ( 565 gr) 10 dkg cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 20 dkg masła Jak przygotować ciasto kakaowe z kokosem . Ciasto kakaowe : do miseczki włożyć margarynę, wodę, cukier puder oraz kakao. Rozpuścić w mikrofalówce, wymieszać i wystudzić. Kiedy masa kakaowa jest już zimna dodawać do niej po jednym żółtku

mecooks
Ciasto Apetyczny Kokosowiec 172

kokosowe przesypać do blendera i zmiksować. Następnie rozdrobnione wiórki wsypać do garnka, dodać cukier i śmietanę. Postawić na małym ogniu i zagotować, mieszając (masa zacznie parować i delikatnie pachnieć kokosem). Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Można nakryć folią spożywczą. 4. Jeden kawałek ciasta wyjąć z lodówki i ciastem wyłożyć blaszkę o wymiarach 25x35cm (blaszka z papierem

Mała Cukierenka
Ciasto z jabłkiem i kokosową kruszonką 134

pieczenia, wymieszać.  Blaszkę 22x34 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać.  Jabłka obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na cieście i posypać cynamonem.  Z masła, mąki, kokosu i cukru wyrabiamy kruszonkę. Posypać równomiernie po całym cieście. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175°C i pieczemy około 45 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Tort Raffaello 349

schłodzenia do lodówki lub zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Usuwamy paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała bardziej płynną konsystencję

Ciastkozercy
Kokosowo - Owsiane Ciasteczka Na Białkach 131

soli na sztywno, pod koniec wsypując resztę cukru i jeszcze chwilkę ubijamy. Następnie dodajemy 4 łyżki budyniu w proszku i króciutko miksujemy. 4. Teraz do białek dodajemy masę z kokosem i mieszamy całość delikatnie szpatułką/łyżką, a następnie dodajemy podprażone płatki owsiane  i ewentualnie esencję waniliową. Całość delikatnie mieszamy. 5. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta

Gotowanie...to proste !
Raffaello bez pieczenia 105

Raffaello bez pieczenia Raffaello bez pieczenia, czyli ciasto kokosowe na maślanych herbatnikach. Smaczne herbatniki, które przełożone kremem budyniowym z dużą ilością kokosu smakują świetnie, a ciasto jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Raffaello bez pieczenia najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce - herbatniki zmiękną, ciasto łatwo można pokroić i bardzo szybko zjeść Polecam   Przepis na blaszkę o wymiarach

WSZYSTKO SMACZNE
Delikatne ciasteczka do herbaty z kokosem i limonką 127

koloru. Po upieczeniu mogą być delikatnie miękkie, ale po wystudzeniu stwardnieją i będą idealnie kruche. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Delikatne ciasteczka do herbaty z kokosem i limonką pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Kokosanki 140

pieczemy ok. 15 minut. Gotowe przekładamy na talerz. Kokosanki – kruche i bardzo aromatyczne ciasteczka. Przepis bardzo prosty, nikomu nie powinien sprawić trudności. Polecam – wielbicielom kokosów… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na wykorzystanie białek: Ciepłe lody cytrynowe Bezy kawowe Włoskie bezy z kremem kiwi Bezy z kremem limonkowo bananowym Pieczarki bezowe Rolada bezowa z truskawkami Bezowe duszki Zielona Pavlova

mojewypiekiinietylko
KULE MOCY DAKTYLOWO-KOKOSOWE 163

daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 30 minut, po tym czasie odsączamy je   i blędujemy   na gładką masę z pozostałymi składnikami czyli zmielonymi płatkami owsianymi, kakao, kokosem, cynamonem oraz olejem, z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je   np. w wiórkach kokosowych, ciemnym kakao, orzechach itp. gotowe wkładamy do lodówki na przynajmniej godzinę, najlepiej

Słodkie zapomnienie
Lody kokosowe z nutellą 123

przygotujecie bez jajek i bez użycia maszyny do lodów. Dzięki prażonym wiórkom kokosowym lody uzyskują głębie smaku, a nutella sprawia, że smakują trochę jak batoniki „bounty”. Miłośnicy kokosu na pewno będą zachwyceni Tym, którzy za nim nie przepadają polecam np. przepyyyszne Semifreddo czekoladowo-kawowe Składniki: 1 puszka mleka kokosowego (400 g) 300 g śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki

Oryginalny smak
MROŻONY DESER KOKOSOWY Z INKĄ, LODAMI I CZEKOLADĄ 102

mieszamy. Wsypujemy 50 g wiórków ( resztę zostawiamy do obtaczania ) oraz pokruszone herbatniki – dokładnie mieszamy, odstawiamy na ok. 30 minut do schłodzenia. Po schłodzeniu formujemy kuleczki, obtaczamy w reszcie kokosu. DESER: Kawę INKA miksujemy z lodem oraz mlekiem kokosowym i cukrem. Zalewamy kieliszki, dodajemy po gałce lodów oraz pralinki. Oblewamy roztopioną czekoladą. Smacznego

Ostra na Słodko
Kruche ciasto kokosowe z bananem, truskawkami i kruszonką 125

Ciasto jest niesamowicie pyszne, kusi zapachem, a dodatkowo jest proste w przygotowaniu. Idealnie smakuje jeszcze ciepłe, wyjęte prosto z piekarnika oraz po całkowitym ostygnięciu. Kokos, truskawki i banan to świetne połączenie, którego musicie spróbować. Polecam! (Forma o wymiarach około 22 x 26 cm) Kruche ciasto: 300g mąki pszennej 100g wiórków kokosowych 150g cukru pudru 200 g masła/margaryny 2 jajka

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania