wiecie uwielbiam kokos ( najchętniej to sypałabym go o wszystkiego :D ). Dziś mam dla Was kolejny przepis na kokosowe ciacho – tym razem bez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie
Ostra na SłodkoKokos jest ostatnio bardzo popularnym składnikiem: olej kokosowy to zdrowy... Artykuł ZDROWE MUFFINY KOKOSOWE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKawa, czekolada, kokos – to połączenie święci triumfy w formie... Artykuł CIASTO KAWOWO-KOKOSOWE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEkrem z kaszy... można jeść dosłownie łyżką. Czasami muszę go dorabiać - jak wszyscy zaczną próbować to zostaje połowa, a bywa..., że i mniej. Do te go chrupiące wafelki, aromat kokosu i... ciasto znika w ekspresowym tempie. Zresztą sami koniecznie spróbujcie! (Tortownica o średnicy 23 cm lub blacha o wymiarach 15 x 25 cm ) Biszkopt: 5 jajek 1,5 szklanki cukru
Di gotujewyraźnej strukturze, wspaniale rosło ,a dzięki jednemu małemu trikowi nie pękło i nie wyrosło zanadto pośrodku. Jeśli chodzi o smak to postanowiłam zestawić cytrusy (limonkę i cytrynę) z prażonym kokosem oraz wanilią. Babkę dodatkowo wzbogaca nadzienie na bazie marmolady różanej oraz lśniąca polewa czekoladowo-kajmakowa. Aby ciasto nie wyschło podczas długiego pieczenia zbyt bardzo, to podczas jego ucierania dodałam glukozę
vaniliowoczekoladowaowsianych 200 ml napoju roślinnego (u mnie ryżowy) 1 łyżeczka ksylitolu Dodatki: maliny mrożone masło migdałowe 100% dżem malinowy domowej roboty wiórki kokosowego płatki gryczane z kokosem i żurawiną (Rosies) Przygotowanie: Do garnka wsyp płatki owsiane i otręby, dodaj ksylitol i wlej napój roślinny. Gotuj ok. 5 minut, aż owsianka zgęstnieje. Gotową wyłóż do miseczki i dodaj
Zdrowie na języku :PLubicie ciacha kokosowe ? Ja bardzo! Tym bardziej ucieszyłam się, kiedy to mama przyniosła od koleżanek z pracy nowy przepis o słodko brzmiącej nazwie Kapucynek! Dziś jednak nie samym kremem kokosem będziemy się rozkoszować, a połączymy go z lekką puszystą pianką o smaku cappuccinio i czekoladowym biszkoptem. Dzieło wieńczą słodkie śmietankowe ptasie mleczka. Jest to ciacho łatwe do zrobienia, szybkie
Ostra na SłodkoPrzepis na te ciasteczka znalazłam na blogu słodkie atelier . Są pyszne, z moim ulubionym kokosem i czekoladą, takie a'la bounty. Kruche, łatwe w przygotowaniu i szybkie. U mnie wyszło około 40 sztuk, zamiast pokrojonej czekolady dałam kropelki czekoladowe, ale jak najbardziej czekolada mleczna lub gorzka może być. Udanego weekendu Wam życzę :-) Składniki: 240 g masła w temp. pokojowej
kruche babeczkidomagał się cukierniczej ofiary - oto ona! :) Pan Mąż wszystko co kokosowe darzy przeogromną, kulinarną miłością. Batoniki Bounty mógłby pożerać jeden za drugim, bez przesytu smaku. Wszelkie ciasta z dodatkiem kokosu wciąga niemalże nosem. Kokosowa posypka znika wtedy zawsze pierwsza, nie ma zostawiania najlepszego na koniec. Także i do poniższej babki Pan Mąż zapałał pociągiem niesamowitym. Aż się zazdrosna zrobiłam ;) Przepis
Grunt to przepis!zawiera dużą ilość ananasa nasączonego alkoholem. Czas wykonania: 1h 30 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 25 x 30 cm) Składniki: Ciasto: 5 białek 125 g cukru 125 g kokosu 100 g maku […] Artykuł Pijok pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plNastępnie do gęstej i błyszczącej piany dodajemy po 1 żółtku, nie przerywamy ubijania. Mikser odkładamy, a do ubitej piany jajecznej dodajemy teraz w 2-3 partiach mak połączony z kokosem i migdałami, mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto dzielimy na pół i wykładamy do wyłożonych papierem blaszek (21×32). Pieczemy po 20 minut w 170 stopniach. Do rondelka przelewamy mleko
Smaki Na Talerzuwypieków (kupuję TAKIE ) Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dosypujemy powoli cukier i ubijamy aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dosypujemy partiami kokos i delikatnie mieszamy (już nie miksujemy). Małą łyżeczką nakładamy niewielkie porcje masy na opłatki do pieczenia, które następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. I teraz uwaga
bistro mamałyżki erytrytolu lub ksylitolu 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 1/4 szklanki wody Szczypta soli morskiej Polewa 2 łyżki wrzącej wody 2 łyżki ksylitolu 60g oleju kokosowego nierafinowanego – powinien pachnieć kokosem 2 łyżki kakao niesłodzonego lub karobu Do obtoczenia pokruszone orzechy, wiórki kokosowe Przygotowanie Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ. Wrzuć do blendera, dodaj pozostałe składniki
Powiedz dietom niePyszne, mięciutkie w środku a kruche na zewnątrz kokosanki. Proste i szybkie w przygotowaniu. Dla osób lubiących kokos wprost idealne. Składniki: 400 g wiórków kokosowych 8 białek 120 g masła 300 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny Z 300 g cukru odsypałam 100 g i wsypałam do podgrzanego masła. Podgrzewała i mieszałam
potrawyregionalne