żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% sól szczypta 500 g rabarbaru czerwonego 4 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy 300 ml mleka 2 białka 100 g cukru 100 g kokosu Przygotowanie:Mąki przesiać dodać cukier, cukier waniliowy, sól, zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki(...)górę wyłożyć bezę kokosową. Ponownie włożyć do piekarnika i zapiekać kolejne 25 minut.Beza kokosowa: białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować do rozpuszczenia się cukru. Wsypać kokos i wymieszać łyżką
Ala piecze i gotujerobi się w formach silikonowych. Składniki: 1,5 szkl mąki pszennej 150 g masła 0,5 szkl cukru 4 jajka 7 łyżek mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej 5 łyżek kokosu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka kakao 2-3 łodygi rabarbaru truskawki Przygotowanie:Masło utrzeć z cukrem i esencją waniliową na puszystą masę. Dodawać(...)jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę i proszek przesiać dodać kokos i wymieszać. Dodawać stopniowo do masy wymieszać do połączenia się składników. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, wymieszać. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Wlać masę kakaową, ułożyć truskawki oprószone mąką i wyrównać powierzchnię. Wylać białą masę,ułożyć pokrojony rabarbar
Ala piecze i gotujetestowania od Sante otrzymałam także mnóstwo opakowań musli. Nie mam swoich ulubionych i jem każde. Uwielbiam z mlekiem czy z jogurtem naturalnym. Zapraszam na recenzje! Musli błonnikowe z kokosem 200g Kompozycja zbóż i owoców tworząca musli błonnikowe to kolejna śniadaniowa propozycja firmy SANTE. Chrupki zbożowe z pszenicy, żyta, owsa, jęczmienia oraz gryki w połączeniu z orzechem kokosowym i owocami tworzą(...)wyjątkową śniadaniową recepturę na każdy dzień. Dodatkowo musli błonnikowe zawiera płatki pszenne oraz kukurydziane. Musli błonnikowe z kokosem wyróżnia się nie tylko smakiem, ale przede wszystkim wartościami odżywczymi. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego (16,8 %) sprawia, że porcja 50g musli pokrywa aż 34 % dziennego zapotrzebowania organizmu na ten składnik. Oprócz tego nasz organizm pozyskuje składniki mineralne w postaci fosforu, żelaza, magnezu
Magiczne Życie Martyokazji Dnia Mamy pyszne ciasto o smaku jabłka i kokosu polane pyszną chałwową polewą. Ciasto nie tylko pięknie smakuje ale też pięknie sie prezentuje . W sam raz na różne okazje rodzinne. żródło: "Serniki , szarlotki , makowce" Tortownica : średnica 26 cm Ciasto: 7 jajek 200 g masła 300 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)wymieszac z wiórkami kokosowymi i zmielonymi migdałami. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia , natłuszczamy i sypiemy bułka tartą. Na dno i brzego tortownicy rozsmarujemy ciasto ciemne na to pianę z kokosem i migdałami, jabłka oraz ciasto jasne ( ciasto jest dośc rzadkie więc trzeba cierpliwie urywac kawałek po kawałku i poukładac na wierzchu ciasta) Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku
Słodkości i nie tylkominut. Przygotowanie kremu: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Ugotowany budyń studzimy, gdy wystygnie miksujemy z kostką masła oraz połówką olejku śmietankowego.Kokos: margaryne roztapiamy, dodajemy cukier i wiórka, wszystko podsmażamy na złoty kolor.Upieczony biszkopt kroimy na pół. Obie cześci nasączamy kawą rozpuszcalną (dwie łyżeczki kawy zalewamy wrzącą wodą i osładzamy 2 łyżeczkami
Zainspirowana w kuchniowoców. Jednak tym razem przez pomyłkę kupiłam 2, więc postanowiłam spożytkować jednego inaczej niż tylko do płatków. I tak na deser mieliśmy ananasa w cieście, a że ananas kocha kokos to z połączenia wyszła iście karaibska uczta. Brakowało tylko drinka z rumem. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKlasyczne ciasto Milky Way bez pieczenia już znacie - klik . Przyznam, że jest obłędne w smaku i nie potrzebuje ulepszania, ale chciałam je połączyć z moim ukochanym kokosem i białą czekoladą, do której mam... ogromną słabość. Wyszło przepysznie! Rewelacyjny krem mleczno-kokosowy doskonale komponuje się z miękkimi herbatnikami i kuszącą polewą z białej czekolady. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia
Di gotujesposoby – możecie wrzucić je do surówki w takiej formie jak są, albo podprażyć na suchej patelni, bez dodatkowego tłuszczu. Pestki dyni w ten sposób staną się bardziej kruche, a kokos nabierze jeszcze więcej aromatu. Ja napiszę tylko, że w obu wypadkach surówka będzie równie pyszna – naszykujcie ją tak, na ile pozwala Wam czas i jak Wam w danym momencie wygodnie
Karo in the Kitchenwiórki kokosowe, wymieszaj. Ostudź masę. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj pozostały cukier (50 gramów), sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Połowę piany wymieszaj delikatnie z kokosem, stopniowo dodawaj pozostałą pianę. Małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 16–18 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z konfiturą malinową najlepiej domową
I LOVE LIFECiasto łatwe do zrobienia, nie wymaga szczególnych umiejętności. Dobrze smakuje i świetnie się prezentuje. Sprawdzi się zarówno na co dzień jak i od święta . Jeśli, tak jak ja, lubicie kokos , koniecznie wypróbujcie przepis na to pyszne ciasto. składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 żółtek 200 g wiórków kokosowych
babka w formiewiórek kokosowych Masa ananasowa: puszka ananasa ( 565 gr) 10 dkg cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 20 dkg masła Jak przygotować ciasto kakaowe z kokosem . Ciasto kakaowe : do miseczki włożyć margarynę, wodę, cukier puder oraz kakao. Rozpuścić w mikrofalówce, wymieszać i wystudzić. Kiedy masa kakaowa jest już zimna dodawać do niej po jednym żółtku
mecookskokosowe przesypać do blendera i zmiksować. Następnie rozdrobnione wiórki wsypać do garnka, dodać cukier i śmietanę. Postawić na małym ogniu i zagotować, mieszając (masa zacznie parować i delikatnie pachnieć kokosem). Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Można nakryć folią spożywczą. 4. Jeden kawałek ciasta wyjąć z lodówki i ciastem wyłożyć blaszkę o wymiarach 25x35cm (blaszka z papierem
Mała Cukierenkapieczenia, wymieszać. Blaszkę 22x34 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na cieście i posypać cynamonem. Z masła, mąki, kokosu i cukru wyrabiamy kruszonkę. Posypać równomiernie po całym cieście. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175°C i pieczemy około 45 minut. Smacznego
magiczna kuchnia Kasischłodzenia do lodówki lub zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Usuwamy paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała bardziej płynną konsystencję
Ciastkozercysoli na sztywno, pod koniec wsypując resztę cukru i jeszcze chwilkę ubijamy. Następnie dodajemy 4 łyżki budyniu w proszku i króciutko miksujemy. 4. Teraz do białek dodajemy masę z kokosem i mieszamy całość delikatnie szpatułką/łyżką, a następnie dodajemy podprażone płatki owsiane i ewentualnie esencję waniliową. Całość delikatnie mieszamy. 5. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta
Gotowanie...to proste !