masło orzechowe od Primavika-Doskonały i oryginalny w smaku, słodki krem świetnie pasujący do kanapek czy ciasteczek z miodem, konfiturami lub owocami. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu. Zawiera cynk, cenne kwasy tłuszczowe, białko roślinne i lecytynę. -ziarenka Cynamonowy Raj od Ziarenkowo Jabłka obierz i zetrzyj na tarce od użych oczkach. Dodaj miodu(...)mieszanki delikatnie dociskając. Na wiechrzu poukładaj plasterki kiwi. Następnie dodaj banana i gruszkę. I resztę mieszanki jabłka z ziarenkami. Wyrównaj i lekko docisnij. Na wierzch dodaj masło orzechowe z kokosem Primavika. Podczas zapiekania wytworzy się z niego taka chrupiąca skorupka, która będzie spodem naszego deseru. Będzie wyglądała tak po upieczeniu- Całość włóż do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Piecz
Z Kuchni Do Kuchnigalaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów włoskich mielonych 100 g orzechów włoskich krojonych 50 g kokosu 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól szczypta Krem budyniowy 1 puszka brzoskwiń w puszce(sok) 2 budynie waniliowe 2 łyżki cukru 250 g masła Na górę ciastka delicje(...)galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z puszki Przygotowanie:Orzechy, kokos, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Biszkopt: białka ubić na sztywno z szczyptą soli stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie sztywna. Dodać wymieszane bakalie i wymieszać łyżką. Wylać na blachę 25*36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i piec w 180 stopniach około
Ala piecze i gotujeCzas na halloweenowy specjal - zrobimy jack-o'-lantern. Jej nazwa wywodzi się z legendy o mężczyźnie imieniem, a jakże, Jack, który zawarł dwukrotnie pakt z diabłem
Kulinarne zapędy KokosaJak już pisałam, do założenia tego bloga i nauki gotowania / smażenia / pieczenia natchnęła mnie cukinia. Dostałam dwie takowe i w rozpaczy, nie wiedząc co to
Kulinarne zapędy KokosaPrzepis z inspiracji Alana, ze wskazówkami podwykonawczymi mojej rodzicielki. Jest to dobre, bardzo dobre, czasochłonne, ale warto :)Składniki:- ze cztery cebule (jeśli są małe to
Kulinarne zapędy KokosaJak sam tytuł wskazuje, dziś będzie nieco mało ambitnie, ale za to eksperymentalnie. Robił ktoś z Was kiedyś fixa czy inne danie z torebki dokładnie tak
Kulinarne zapędy KokosaOstatnimi czasy w jednym z marketów natrafiłam na okazyjnie tanią mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Chińską mieszankę. Jej skład prezentował się z jednej strony intrygująco
Kulinarne zapędy KokosaPrzeraźliwie długi tytuł wyszedł, a tymczasem przepis jest ultraszybki i łatwy. Przede wszystkim sałatka wychodzi pysznie i tanio. A o to przecież chodzi :)Składniki:Sos:- 150
Kulinarne zapędy KokosaDzisiaj, tak okołoniedzielnie, będzie rosół. Ale to nie jest zwykły rosół, to smak mojego dzieciństwa, który jakiś czas temu postanowiłam odtworzyć i, nie chwaląc się, zrobiłam
Kulinarne zapędy KokosaInspiracją do zrobienia tego sosu był dla mnie pewien przepis zaczerpnięty z odmętów serwisu Youtube, który z pewnością wkrótce się tu pojawi. Tamten przepis przewidywał użycie
Kulinarne zapędy KokosaDawno mnie tu nie było, to fakt. Jedyne, co może mnie usprawiedliwić to to, że byłam na diecie i mimo iż mam sporą kolejkę fajnych przepisów
Kulinarne zapędy KokosaHistoria zaczyna się w pewnym sklepie, do którego udałam się onegdaj celem zakupienia składników do zupy z poprzedniej notki. Mieli tam, jak się okazało, promocję na
Kulinarne zapędy KokosaDziś będzie prosto, szybko i smacznie. Skorzystamy z gotowego ciasta francuskiego kupionego w sklepie, aczkolwiek jeśli ktoś z Was jest ambitny, zrobić może je własnoręcznie
Kulinarne zapędy KokosaDzisiejszy przepis zaczerpnięty został żywcem z youtubowego kanału Kocham Gotować (KFC Qurrito Przepis), którego przedstawiać nikomu nie trzeba ;) Dokonałam w nim jednej niezbędnej w moim przypadku
Kulinarne zapędy KokosaDzisiaj podzielę się z Wami bardzo fajnym pomysłem na nietypowe śniadanie tudzież kolację :)Składniki:- kajzerki (tyle, ile porcji szykujemy)- pomidor (albo i dwa, jeśli kajzerek jest
Kulinarne zapędy Kokosa