z kokosem - 4139 przepisów (strona:54/276)

Potrawka z serduszek drobiowych 167

smakowej dodając santen czyli kokosu.Efekt był taki,że zasypano mnie pytaniami "dlaczego tak mało?" Sosik powstał na bazie duszonej cebuli bez mąki. Jeśli nie macie sprasowanego bloczka santen (skoncentrowanego kokosu wyciśniętego ze śieżych wiórków kokosowych) można normalną śmietanę zastąpić mleczkiem lub śmietanką kokosową.Tak zresztą powstaje śmietanka kokosowa:przez wymieszanie santen ze zwykłą śmietanką lub tłustym mlekiem.Skoncentrowany santen po rozpuszczeniu(...)jest zupełnie przeźroczysty za to bogaty w aromat kokosu. SKŁADNIKI: 1 kg oczyszczonych serc drobiowych 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 2 listki laurowe 2-3 ziarna ziela angielskiego kawałek papryczki chili bez pestek 1 łyżka santen (kokosowy koncentrat) lub śmietanki kokosowej nie dodając już normalnej śmietany 1-2 łyżki gęstej śmietany lub serka kremowego typu Philadelphia sól i pieprz

Sztuka gotowania w/g Samiry
Maślane bułeczki z morelami i kokosem 154

śniadanie! Pyszne maślane bułeczki z suszonymi i świeżymi morelami oraz kokosem. Kupiłam ostatnio kokosowe chipsy, ekologiczne och raw i muszę przyznać, że tak pysznych chipsów dawno nie jadłam. Kokosowe chipsy w pełni naturalnie słodkie, do tego kokosowy cukier palmowy…tak, tak te słodkie bułeczki obudzą każdego. Maślane bułeczki z morelami i kokosem Składniki: na 24 bułeczki 700 g pszennej

codojedzenia
Sernik z brzoskwiniami 375

tradycyjnych imienin w polskich domach. Nie bez powodu umieszczam go właśnie dzisiaj! Sąsiadka mojej babci to mistrzyni polskich serników – wychodzą jej delikatne i puszyste. Na wierzchu zawsze umieszcza kokos – to daje im charakterystyczną nutę. Zdradziła mi ich sekret – masa serowa musi być rozrzedzona mlekiem i śmietaną tak, żeby sernik przed pieczeniem był płynny. Jeśli robię sernik(...)odsączamy z syropu, kroimy w kostkę i wycieramy papierowym ręcznikiem. Białka ubijamy, pod koniec dodając cukier puder. Wyjmujemy sernik układamy na wierzchu brzoskwinie i wykładamy ubite białka. Posypujemy wierzch kokosem. Staramy się to zrobić szybko. Sernik wstawiamy z powrotem do piekarnika na 15 minut. Studzimy przez 5 minut z zamkniętymi drzwiczkami. A następnie 15 minut z drewnianą łopatką włożoną

Poezja smaku
Koktajl owocowy bez laktozy 151

Mleko bezlaktozowe to moim zdaniem jeden z najlepszych kulinarnych wynalazków ostatnich dwudziestu lat. Uniezależnia osoby z nietolerancją od specyficznego w smaku mleka sojowego, a do tego

Kulinarne zapędy Kokosa
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 226

tylko jest mistrzem w tym co robi ale również posiada umiejętność dzielenia się tajnikami sztuki kulinarnej. W dalszej kolejności mieliśmy przygotować kaczkę na sosie z liczi, zupę galangalową z kokosem, makaron nudle z owocami morza i lody smażone w kokosie podane na ciepłej konfiturze. Ku zadowoleniu uczestników program warsztatów dość szybko powiększył się o dodatkowe elementy, łącznie z wycieczką

SzczyptaSmaQ
Ciasto poezja smaku 1563

płaska proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Krem - 1 l mleka - 3 budynie - 6 łyżek cukru - 300 g masła Galaretka - 3 galaretki truskawkowe - 3 jabłka posypka kokosowa - 300 g kokosu - 150 g masła - 4 łyżki cukru  Sposób przygotowania 1. Biszkopt - Białka oddzielić od żółtek Ubić białka dodać stopniowo cukier gdy się cukier  rozpuści  dodać po jednym żółtku(...)zimny budyń 3. Galaretka - jabłka obrać pokroić w małą kostkę zalać 1 l gorącej wody wsypać galaretki mieszać  aż się rozpuszczą 4. Posypka - masło rozpuścić dodać cukier i kokos chwilę prażyć cały czas mieszać  (uważać szybko się przypala )zostawić ostygnąć 5. Zimny biszkopt przełożyć kremem dać galaretkę i posypkę

W królestwie smaków Beaty
Krem kokosowy z malinami 263

rozwiązujemy problemy (kto tym razem ubije śmietanę?) ;) Zgrany z nas duet, prawda? ;) Składniki: 300 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 100 g białej czekolady z kokosem 100 g wiórków kokosowych + maliny Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, odłożyć do przestudzenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, odłożyć. Wystudzoną galaretkę wymieszać z chłodną, ale płynną czekoladą, odstawić(...)Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. Dodać kokos, delikatnie wymieszać. Następnie wlać zimną galaretkę z czekoladą, dokładnie połączyć. Masę przelać do pucharków, schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować malinami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto krucho- drożdżowe ze śliwkami i pianką kokosową 160

żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1,5 dag drożdży, 1,5 łyżki śmietany 18%; Piana kokosowa: 3 białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 10 dag kokosu, Dodatkowo:  1/2 kg śliwek, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1.Ciasto: Drożdże mieszam ze śmietaną. Mąkę łączę z masłem. Dodaję cukier, żółtka, proszek do pieczenia oraz drożdże ze śmietaną. Zagniatam(...)przekrawam na pół. Usuwam pestki. Owoce układam na cieście na blaszce.  3. Piana: Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijam. Na końcu dodaję kokos. Delikatnie mieszam. Pianę wykładam na owoce na blaszce, wyrównuję. 4. Na pianę ścieram pozostałe ciasto z zamrażalnika. Ciasto piekę około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu oprószam cukrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kokosowe kuleczki z kaszy manny z malinami 154

Malutkie, urocze, obłędnie pachnące i smakujące kokosem kuleczki, których głównym składnikiem jest kasza manna oraz dodatkowo mleko kokosowe i wiórki- dla wzmocnienia kokosowego smaku. Bez mąki, bez jajka, a w wersji fit nawet można pominąć cukier, gdyż słodyczy nadają wiórki. Proste i szybkie w formowaniu, a dla jeszcze większego ułatwienia z masy można uformować wałek i pociąć na kawałki, niczym(...)zagotować. Z masy formować kuleczki, wrzucić na wrzącą wodę i gotować jeszcze przez około 2 minuty od wypłynięcia. Wyłowić cedzakiem i przełożyć na talerz. Ozdobić malinami, listkami mięty, płatkami kokosu oraz polać syropem klonowym. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Kruche ciasteczka z kokosem. 133

ciasteczek wyszła cała fura!) i spokojnie mogłam je odłożyć w pudełeczku, lecz są tak pyszne, że długo nie poleżą ;). Przede wszystkim są kruchutkie, rozpływają się w ustach, a kokos nie dominuje tak jak przy tradycyjnych kokosankach, lecz idealnie współgra ze słodyczą ciasteczek. Polecam!!! Składniki na kruche ciasteczka z kokosem 200 g masła lub margaryny 150 g cukru 2 łyżki

Rozpustne gotowanie
Kruche ciasto truskawkowo-jagodowe z kokosem. 122

kokosową kruszonką, skrywającą soczyste, lekko kwaskowe jagody. Wszystkie smaki są idealnie wyważone, subtelnie się ze sobą łączą, tworząc niesamowicie pyszną całość. Polecam!!! Składniki na kruche ciasto truskawkowo-jagodowe z kokosem na blaszkę o wymiarach 24x28 cm 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru pudru 150 g masła (rozpuszczonego) 1/2 słoika dżemu truskawkowego(...)lekkiego zarumienienia. Złociste ciasto wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Chłodny spód smarujemy dżemem i posypujemy jagodami. W misce ubijamy mikserem jajka z cukrem, a następnie dodajemy kokos i mieszamy. Masę kokosową wykładamy na jagódki i równomiernie rozprowadzamy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 20 minut, aż się ładnie zarumieni. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Domowe kremowe lody marakuja z przepisu Be Active Ewa Chodakowska 131

daniu najlepiej korzystać z surowego kokosa, który jest dostępny w supermarketach i na targowych stoiskach z warzywami. Wybieraj owoce z wodą w środku. Przed użyciem koniecznie sprawdź, czy kokos nie jest zepsuty – wbij cienki nóż w jedną z miękkich dziurek kokosa i wystrugaj obrotowym ruchem otwór do samego wnętrza. Spróbuj, czy woda nie jest skwaśniała, wypij ją, jeśli jest dobra(...)czym rozłup kokos najlepiej uderzając nim o twarde podłoże – np. gres. Czytaj więcej : http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/lody-z-kokosem-serkiem-mascarpone-i-pestkami-dyni_9425.html#ixzz3fqMsO7gj

ClauditteMissCooking
Jabłkowo-jagodowe ciasto z kokosem 114

masy. Dobrze zmiksować. Piankę jagodową rozprowadzić na musie jabłkowym. Wiórki kokosowe, cukier i masło umieścić w garnuszku i prażyć kilka minut do zezłocenia, mieszając co jakiś czas, aby kokos się nie przypalił. Następnie zdjąć z ognia i przestudzić. Wierzch ciasta posypać uprażony m kokos em. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Tort śmietankowo czekoladowy z truskawkami 327

szkl ciepłej wody Bita śmietana: 350 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Ale-raj 1/4 szkl ciepłej wody 0,5 kg truskawek kokos do obsypania Przygotowanie: Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po jednym żółtku i ubić na sztywno. Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy(...)krem stężał. Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlewać małym strumieniem rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i zmiksować. Bitą śmietaną posmarować boki tortu i obsypać kokosem. Wierzch toru posmarować i udekorować  bitą śmietaną. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem na środku tortu ułożyć pokrojone truskawki i listki mięty

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania