pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 25-30 minut. Po ostudzeniu ciasto przekrawamy na pół. Składniki wkładka: 7 białek 1 szklanka cukru 10 dkg orzechów mielonych 10 dkg kokosu 4 duże Prince Polo xxl (pokruszyć) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić. Cukier, orzechy, kokos, wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Dodać do białek, wymieszać. Pieczemy
kruche babeczkimoja Baba niy lubi kōłkōsraszpli i inkszych rafaelo-podobnych rzeczy, ale za to dania ze mlykym kokosowym jy ze smakym, a nawet to, co je driny 2 we kokosie, choć jak dō mie to je prawie to samo, jak te suche wiórki. Co by szło na to pedzieć: kobiyty… Co potrza? 0,5 filetu ze dorsza trocha m ōnki(...)środku 3 olej 4 gotowe 5 zaraz 6 jej 7 goście 8 udławić 9 rzadkie 10 dorzućcie 11 wysypcie 12 przyrumieni 13 gotowe 14 zjeść Artykuł Dorsz we kokosie (Z bananowym sosem ;) ) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnimalinowy. U mnie w wersji z mlekiem sojowym, ale równie pysznie smakuje z kefirem, czy jogurtem naturalnym. Składniki na dwie porcje 400 g malin mleko sojowe kokos Przygotowanie Mleko, maliny przełóż do blendera. Całość zmiksuj. Posyp kokosem i gotowe
Kukuleczkiśmiało możesz dokonać zamiany. Składniki na jedną porcję 4 łyżki płatków owsianych bezglutenowych 1/2 dojrzałego mango 1 szklanka wody kilka ulubionych orzechów żurawina kokos do posypania 1 łyczka miodu Przygotowanie Do garnuszka z wodą dodaj płatki i łyżkę miodu gotuj około 1-2 minuty. Mango obierz i pokrój w kostkę. Owsiankę przełóż(...)miseczki dodaj mango, orzechy, żurawinę i posyp kokosem. Smacznego
Kukuleczkiciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 140 stopni przez
Praktyczna pldostosować przepis do swoich potrzeb dodając ulubione orzechy, nasiona czy suszone owoce. Głównym składnikiem są płatki owsiane (górskie, nie błyskawiczne), resztę dodaję na oko, wedle uznania: rodzynki, słonecznik, kokos, siemię lniane, orkisz, amarantus ekspandowany, orzechy, migdały, żurawina. Wybrane składniki wystarczy wsypać do miski i polać miodem/syropem klonowym lub syropem daktylowym - wszystko wymieszać(...)płatki owsiane, rodzynki i chipsy bananowe (11%), reszta to wypełniacze, aromaty i cukier - a taka mała paczuszka kosztuje krocie. Moja wersja domowej granoli jest bogatsza o orzechy, żurawinę, kokos i miód :) Którą wybierasz? Zrobienie takiej granoli jest jedną z najprostszych rzeczy w kuchni, więc nie ma wymówek. Nie kupuj więcej w sklepie :) Upiecz porcję chrupiącego musli i ciesz się smakiem
lady-och-mistrzyni.blogspot.comCiasto francuskie to genialny towarzysz wielu dań, zarówno przekąsek, jak i obiadów czy też oczywiście deserów. Dawno, dawno temu przedstawiałam Wam parówki w cieście francuskim , dziś
Kulinarne zapędy Kokosaananas, sos kokosowy z wiórkami kokosa, chili, olej kokosowy i zresztą sprawdźcie sami! SKŁADNIKI (danie przygotowujemy w woku): - 4 łyżki oleju kokosowego - filet z kurczaka (marynata: sos chili z kokosem, sos worcestershire, sok z 1/4 cytryny, starty imbir) - 2 malutkie cukinie - 1/2 pęczka szparagi zielone - 6 pomidorków koktajlowych - 4 plastry ananasa świeżego - 6 ząbków czosnku - przyprawy: 5 łyżek sosu chili(...)kokosem, 2 łyżeczki melasy z granata, kilka kropel sosu z papryczek piri piri, chili czerwone- wedle uznania, otarty imbir świeży - warzywa podlane 120 ml młodego białego wina Do rozgrzanego woka dodajemy olej, warzywa i kurczaka. Całość przesmażamy bez pokrywki około 15 minut ciągle mieszając. Pamiętaj że zielone warzywa jak je przykryjesz stracą swój kolor. Główki szparagów, jako najdelikatniejsza część warzywa
SMYKWKUCHNIMiewacie problem z pomysłami na wykorzystanie rosołu z poprzedniego dnia? Ja też, dlatego zabrałam się za modyfikowanie starych przepisów. Dawno, dawno temu wrzucałam Wam pomysł na
Kulinarne zapędy KokosaKokos uwielbiamy wszyscy. Zawsze mam w spiżarni zapas wiórków kokosowych, w razie czego. Jakbym wpadła na jakiś genialny wypiekowy pomysł, albo naszła nas ochota na kokosową słodkość. Przepis na to Rafaello podpatrzyłam u Klementynki ( TU ). Były tak pyszne, że zniknęły w kilka chwil. Zrobiłam już trzy porcje tych trufelków, a zapotrzebowanie jest na więcej ;) Składniki: 200g herbatników 200g wiórków(...)mleka płynnego 120g cukru pudru ewentualnie migdały do środka Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć w malakserze lub tłuczkiem do mięsa na drobne okruszki, wsypać do miski. Dodać mleko w proszku, cukier, kokos, płynne mleko, masło. Wszystko zmiksować do osiągnięcia jednolitej masy. Brać w rękę po porcji masy, ewentualnie wkładać w środek po migdale, toczyć kulki wielkości oryginalnych trufelków. Obtaczać w pozostałych wiórkach
Cakes By KejtZamiast kakaowej masy w herbatnikach mamy kakaowe herbatniki z jasną masą kakaową. A całość polałam rozpuszczoną czekoladą orzechową, która pasowała tutaj idealnie i nadawała wspaniały chrupiący smak. Jeśli lubicie kokos i ciasta o zwartej konsystencji to koniecznie musicie je zrobić, na pewno Wam zasmakuje. *blaszka 25*34 cm Składniki: 40 sztuk herbatników kakaowych 1,5 l mleka 1.5 szklanki(...)czekolady mlecznej z kawałkami orzechów 1/4 szklanki śmietanki kremówki (lub ewentualnie mleka) Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia, dno wyłożyć połową herbatników. Kaszę mannę wymieszać z cukrem i kokosem. Mleko zagotować z masłem, wsypać mieszankę z kaszą i mieszając gotować kilka minut aż powstanie gęsta masa. Gorącą wyłożyć na herbatniki i przykryć drugą ich warstwą. Odstawić do wystudzenia. Czekoladę połamać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWitajcie w kolejnej odsłonie mojego cyklu pomysłów na szybkie śniadania :) Dziś osłodzimy sobie życie, bajecznie łatwo przemieniając nudny jogurt naturalny w słodki i smaczny posiłek
Kulinarne zapędy Kokosakremem mascarpone. Idealna słodkość do kawy lub herbaty. To ciasto kryje w sobie tyle smaków, które odkrywa się z każdym kęsem – słodycz przełamana delikatną cytrynową nutą i kokos, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość, a wszystko uzupełnia pyszny cytrynowy krem z mascarpone. Spróbujcie. Ciasto kokosowy cytrusek z kremem mascarpone(...)łyżki cukru pudru Przygotowanie Ciasto Jajka ubijamy z cukrem. Cytrynę sparzamy wrzątkiem. Do masy jajecznej dodajemy startą skórkę z dwóch cytryn oraz 2 1/2 łyżki soku. Następnie dodajemy kokos, miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki: miękkie masło, przesianą mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą. Wszystko miksujemy na gładką masę. Masę przekładamy tortownicy (wysmarowana margaryną i obsypana kaszą manną). Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni
Słodkie okruszkiDzisiaj zapraszam na pyszne kruche ciasto z kokosem i powidłami. Przepis godny polecania. Jego zaletą jest smak i szybki sposób przygotowania. SKŁADNIKI Ciasto: 250 g margaryny 1, 5 szklanki maki pszennej 1,5 szklanki mąki krupczatki 3.4 szklanki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy starta skórka z jednej cytryny Masa kokosowa 5 białek(...)części ( 2/3 większa i mniejszą 1/3 wkładamy do zamrażalnika. Większą część ciasta rozwałkowujemy na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W małym garnku podgrzewamy śmietanę z kokosem i 6 łyżkami cukru. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Do ubitych białek dodajemy po łyżce masy kokosowej. Ciasto
W kuchennym oknie Ewyinaczej bo z czekoladą i waflem tortowym..pomysł na takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w sumie troszkę zrobiłam inaczej, a efekt..pycha..zwłaszcza dla smakoszy kokosu..w oryginale była tylko jedna porcja i biszkopty , ja zrobiłam z podwójnej i użyłam dwóch innych galaretek i krakersy...kombinować można ile się da.U mnie w domu to chyba(...)tylko ja jestem takim smakoszem kokosu..i zjadałbym wszystko haha..ale podzielę się z innymi..trza dbać o resztę domowników tak samo i sprawiać im przyjemność.Ja lubię w sumie piec ciasta i bardzo dużo piekę, a moi domownicy lubią je jeść..więc przyjemność i zadowolenie jest obustronne.. I masa 400 ml mleka 2 opakowania Śnieżki 1 biała
Moje domowe kucharzenie