sera twarogowego z wiaderka, naturalnego 330 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Składniki na kokosowy spód 200 g (może być mniej, ja lubię kokos więc mi się sypnęło ) wiórków kokosowych 60 g masła 2 łyżki cukru posypka- u mnie wiórki cytrynowe, ale można użyć wiórków kokosowych, tak jak w przepisie oryginalnym u Ani Kokos, masło i cukier
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: puszka ciecierzycy mango kokos 1 łyżeczka tahini sok z połowy cytryny sól, pieprz Ciecierzyce odcedzić, przełożyć do miski. Mango obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do ciecierzycy. W kokosie robimy dziurkę, wodę z kokosa przelewamy do miski. Miąższ z kokosa ścieramy na tartce, 2 łyżki płatków dodajemy do pozostałych składników. Całość miksujemy na pure, dodajemy pastę, sok z cytryny
kulinarnyswiatdomitych ciemniejszych opakowaniach, następnie dosłano mi nowy smak wraz z pozostałymi w odnowionej szacie graficznej, bardziej kolorowej :) MORELE I MIGDAŁY morele (25%) * rodzynki * orzechy (21%) * nasiona słonecznika * kokos * mąka z tapioki * olej słonecznikowy mix - olej słonecznikowy, antyoksydanty: mix tokoferoli, ekstrakt rozmarynowy * sól morska * olejek brzoskwiniowy Batonik ma przyjemnie słodki aromat. Morele, które stanowią główny składniki są bardzo(...)Składniki są troszkę słabo sklejone przez co baton się kruszy. Słodycz wyważona, chrupiące kawałki orzechów - to wszystko sprawia, że całość smakuje wyśmienicie :) JAGODY I CHIA migdały * rodzynki * kokos * jagody - jagody, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy * nasiona chia * ziarna sezamu * malina * mąka z tapioki * olej słonecznikowy mix - olej słonecznikowy, antyoksydanty: mix tokoferoli, ekstrakt rozmarynowy * sól morska
Zdrowie na języku :PTakiego połączenia na blogu jeszcze nie było! Absolutna premiera smakowa! Koktajl buraczkowo-truskawkowy z kokosem, przepyszny i ten piękny kolor. Dzisiaj brak słońca nawet mi nie przeszkadza, bo wypiłam koktajl na śniadanie, 500 ml zdrowej, pożywnej przyjemności, ktorą można przygotować w krótkim czasie. Ten smak uzależnia! Na zdrowie! Koktajl buraczkowo-truskawkowy Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1 mały burak około(...)szklanki mrożonych truskawek miód do smaku kokos do posypania Przygotowanie: Jogurt przelewamy bo blendera kielichowego. Obieramy buraczka, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera razem z truskawkami. Miksujemy, do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Dodajemy miód do smaku, miksujemy ponownie. Proporcje koktajlu można zmienić, jeśli dodasz więcej buraczka, kolor będzie intensywniejszy. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi
Moja smaczna kuchniakompozycja smakowa koktajlu już na blogu pojawiła się jakiś czas temu, postanowiłam ją wzbogacić dzisiaj o smak kokosu. Powstał zielony koktajl z egzotycznym akcentem, który z powodzeniem zastąpił tradycyjne śniadanie. Zielony, pożywny, bogaty w witaminą C, zawartą w pomarańczy i żaleazo w szpinaku. Kremowej konsystencji koktajlowi nadał banan i jogurt naturalny, całość, jak na zimowy czas wyjątkowo zachwycająca, pięknie zielona(...)zdrowa! Zielony koktajl z kokosem Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 pomarańcza 1 banan 3 garście szpinaku miód do smaku wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Jogurt przelewamy do pojemnika blendera kielichowego. Obieramy owoce, dzielimy na mniejsze części. Dodajemy liście szpinaku. Całość miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy miód do smaku, miksujemy ponownie. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi
Moja smaczna kuchniamasę serową. Ciasto piec w 180 stopniach przez 50 – 60 minut, do czasu zarumienienia. Wystudzone ciasto polać zimną polewą, rozsmarować równomiernie po górze i posypać kokosem. Krok po kroku: 1. Część składników rozpuścić 2. Zmielić ser 3. Dodać żółtko do masy czekoladowej 4. Zmiksować połowę ciemnej masy z mąką 5. Dodać ubite białko(...)Stopniowo dodawać ser 9. Ubić białka i delikatnie wymieszać z masą serową 10. Wylać masę na ciasto 11. Wystudzone ciasto polać polewą i posypać kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik Izaura Artykuł Sernik Izaura pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plgarnku rozpuścić margarynę, dodać do niej pozostałe składniki – całość wymieszać i zagotować. Gdy polewa trochę ostygnie i zgęstnieje polać nią ciasto i całość posypać kokosem. Pozostawić na 6-8 godzin (całą noc), aby herbatniki zmiękły. Krok po kroku: 1. Zrobić masę serową 2. Rozłożyć herbatniki 3. Przełożyć połową masy serowej(...)kolejną warstwę herbatników i na środek wyłożyć ciemną masę serową 6. Złożyć ciasto – tworząc dach(trójkąt) 7. Zrobić polewę 8. Ciasto polać polewą czekoladową i udekorować kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciasto chatka Baby Jagi Artykuł Ciasto chatka Baby Jagi pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plforemek na muffiny (2/3 wysokości). Piec 20 minut w 180 stopniach. Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować nią babeczki i posypać je kokosem. Krok po kroku: 1. Zmiksować banany z cukrem, jajkami i olejem 2. Wymieszać pozostałe produkty 3. Połączyć masę bananową z sypkimi produktami 4. Przełożyć ciasto do foremek(...)Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej 6. Polać babeczki czekoladą i posypać kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Babeczki bananowe z czekoladą Artykuł Babeczki bananowe z czekoladą pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plmleku 3. Wlać wymieszany budyń do gotującego się mleka 4. Utrzeć masło 5, Dodać po łyżce budyniu i wlać adwokat 6. Wymieszać łyżką masę i kokosem 7. Wyłożyć formę pierwszą częścią herbatników 8. Wylać część masy 9. Czynność powtórzyć jeszcze 2 razy 10. Posypać wierzch kokosem 11. Gdy masa stężeje delikatnie wyciągnąć z formy
KuchniaWeDwoje.plgrejpfrut na ciepło smakuje wyśmienicie! Jestem przekonana, że i z pomarańczą w tej wersji jest podobnie. Wypróbuje w najbliższym czasie i oczywiście podzielę się przepisem! Pieczony grejpfrut z miodem, kokosem i jogurtem Składniki: 1 duży grejpfrut 4 łyżeczki jogurtu naturalnego 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki skórki z cytryny 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Owoc przekrawamy na pół. Umieszczamy w naczyniu(...)przez 5 minut. Podajemy zaraz po przygotowaniu, smarując każdą połówkę 2 łyżeczkami jogurtu naturalnego, skrapiamy każdą część 1 łyżeczką miodu, posypujemy skórką otartą z cytryny i kokosem
Moja smaczna kuchniamnie takie słodkości heheheh. Ale muszę Wam powiedzieć, że już tak długo chodziło za mną takie ciasto. Rozmyślałam właśnie o bezie, a dokładnie bezie w formie rolady z kokosem, to moje ulubione połączenie smaku. Aby przełamać słodki i lekko mdły smak bezy, łączę ją zawsze z kwaskowatymi owocami. Postawiłam na jagody leśne, które zamroziłam latem. Jagody, kokos i beza
SMYKWKUCHNInawet dwa po złożeniu i gwarantuję, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto makowe: 4 białka 100 g maku 100 g kokosu 100 g cukru szczypta soli na krem: 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 300 g masła(...)brzoskwiń 1/2 szklanki wódki 3 opakowania biszkoptów z kakaowym środkiem 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka Białka ubić z solą a następnie powoli dosypywać cukier. Mak i kokos wymieszać i połączyć z pianą. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 25 minut. Wystudzić. Proszek budyniowy wymieszać z mąkami i cukrem, rozrobić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKoko Dairy Free to marka zajmująca się uprawą kokosów, a następnie produkcją artykułów na ich bazie. W głównej mierze są u nas znane napoje roślinne, aczkolwiek w ogólnej ofercie znajdują się także jogurty, olej czy masło. Produkty są w 100% wegańskie . Dodatkowo każde wzbogacono w wapń , odpowiadający normalnej dawce, jaka znajduje się w mleku krowim. W ramach współpracy(...)niczym. Ma śnieżnobiały kolor, nie różniący się od mleka krowiego. W smaku jest delikatnie słodki, jakby maślany i smak ten pozostaje w ustach przez jakąś chwilę po wypiciu. Choć kokos znajduje się już na drugim miejscu to niestety nie jest tak wyraźny jak bym to oczekiwała. Nie mniej jednak chętnie sięgnę po niego w przyszłości, bo smakuje na prawdę dobrze
Zdrowie na języku :PPrzepyszny deser z mnóstwem bakalii, owoców, kokosu i śmietany z lekko alkoholową nutą. Bardzo popularny na Śląsku, w moich okolicach też :) Zazwyczaj robiony na jakąś większą okazję typu wesele czy komunia. Smak nie do opisania, rozpływa się w ustach. Znacie? Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na kokosowe blaty: 2 białka 70 g cukru 100 g kokosu Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Do ubitych białek dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Masę kokosową przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (dno) i piec
Domowa cukiernia Ewyłyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki miodu 1,5 puszki masy makowej z bakaliami 2 garście różnych orzechów: włoskich, laskowych, migdałów parę kropel aromatu migdałowego orzechy i kokos do dekoracji 1 bagietka mleko do namaczania Wykonanie: 1. Mleko mieszamy z cukrami i zagotowujemy, dodajemy miód, masę makową posiekane orzechy i ewentualnie więcej bakalii, dodajemy parę kropel aromatu migdałowego(...)salaterce układamy kolejno warstwy, namoczone kromki bagietki,część masy, znowu namoczone bagietki, i tak aż do końca, na wierzchu powinna być masa makowa. 5. Ostygnięte makówki dekorujemy orzechami i kokosem. Trzymamy w zimnym miejscu. Smacznego
Mój pomysł na