choćby w przypadku Makaronu z truskawkami i serkiem wiejskim . Tym razem postawiłam na mocno truskawkową wersję tego przysmaku i makaron zanurzyłam w gęstym sosie truskawkowym z nutą wanilii kokosu . Aby uzyskać ten kokosowy posmaczek dołożyłam tu kilka kropel Kokosowego Aromatu Funky Flavors. Ostatnio bardzo szczodrze zakraplam nim słodkości, bo aromat nadaje obłędny i bardzo naturalnie wypada w degustacji. Plus
Grunt to przepis!Każdy z nas ma czasem ochotę na coś słodkiego. I oczywiście ja również. Kokos uwielbiam, więc jak w swoich zapiskach kuchennych znalazłam przepis na domowe bounty, wiedziałam że prędzej czy później przyjdzie na nie czas. Te domowe nie są tak lekkie i puszyste, ale to może da się wypracować. A w smaku nie odbiegają od oryginału. Trzeba pamiętać żeby
Gotowanie z pasjązakraplać nim słodkości, bo nie dość że nie posiada ani grama cukru i tłuszczu , to jeszcze świetnie się rozpuszcza zarówno w płynach zimnych, jak i gorących. Bardzo smacznie aromatyzuje kokosem i naturalnie wypada w degustacji :) Kokosowy Aromat Funky Flavors można znaleźć w ofercie dietetycznego sklepu internetowego o uroczej nazwie: Guiltfree.pl :) Składniki na 2 porcje: 150g truskawek 300g jogurtu naturalnego
Grunt to przepis!Kokos jest zdrowy i pożyteczny w absolutnie każdej formie, jest... Artykuł Smoothie burakowo-kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEbudyniową przyrządzam często i spożywam z zapałem. Dzieliłam się już na blogu jej waniliowo-ananasową wersją: Owsianka budyniowa z ananasem . Tym razem zapałałam ochotą na połączenie smaku czekoladowego z kokosem i bananem . Do gotowania płatków owsianych dodałam więc kakao . Całość doprawiłam niesamowicie pachnącym aromatem kokosowym Funky Flavors i posypałam płatkami kokosowymi . Do tego łyżeczka 100% naturalnego masła orzechowego
Grunt to przepis!bierze się takie cudo - odpowiadam. Mąka kokosowa pozyskiwana jest z miąższu orzechów kokosa, który się suszy i odtłuszcza, a potem mieli na śnieżnobiały proszek. Naprawdę pachnie jak świeżo rozłupany kokos :) Co ciekawe, ma dwa razy mniej tłuszczu niż typowe wiórki kokosowe, więc dbający o linię powinni z nią żyć za pan brat. W przeciwieństwie do tradycyjnej maki zbożowej, może być
Grunt to przepis!oprócz pszennej, dzięki temu możemy nadać ciastu trochę nowego smaku – świetnie nadaje się do tego mąka owsiana lub migdałowa (zmielone płatki owsiane, zmielone migdały), dziś do kruszonki dodałam kokos i też sprawdził się świetnie :) Moje ciasto piekłam w foremce o średnicy 20 cm. Składniki: 150 g masła 3 jajka 150 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku
Ciastkozercypołączyć z rozmieszanym budyniem. Na końcu wmieszać olej (ew. masło). Mieszać do zgęstnienia i zagotowania się całości. Budyń zdjąć z ognia i przełożyć do miseczek/pucharków. Deser udekorować prażonym kokosem. Spożywać na ciepło, po ostudzeniu lub schłodzeniu
Di gotujeDziś przepis na sernik z kokosem, który często gości na moim stole. Sernik należy do moich ulubionych, jest delikatny, rozpływający się w ustach, a wierzch ciasta uzupełnia beza kokosowa, która jest lekko chrupiąca . Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki 100 g masła 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 żółtka szczypta soli masa serowa
magiczna kuchnia Kasiurozmaiceń, proste składniki, których ilość zminimalizowałam do czterech. Pralinki są tak pyszne, że znikają zaraz po przygotowaniu, dlatego polecam od razu przygotować przynajmniej podwójną porcję, bo ja musiałam dorabiać 😊 Kokos, kakao, słodycz daktyli i kremowość masła orzechowego dała w efekcie coś niesamowicie pysznego! Lepsze niż nie jedne kupne czekoladki! Składniki (5 szt.): 150 g suszonych daktyli 50 g masła
Zdrowie na języku :PDzisiaj chciałam zaprosić na pyszne, delikatne ciasteczka, kokosanki. Jeśli lubicie kokos to przepis ten jest idealny dla Was. Zapewniam, ze nie będziecie mieli żadnych trudności przy ich przygotowaniu. Składników jest mało i zawsze wychodzą :) Zatem do dzieła ;) Temp. pieczenia : 170 C Czas pieczenia : ok. 15-20 minut Składniki: 2 jaja 100 g cukru 200 g wiorków kokosowych szczypta
Różne smaki w kuchniwersji fit zauważyłam na jednym z blogów fitness-owych i pomyślałam, że warto je wypróbować. Składniki z jakich je zrobiono, jak najbardziej przypadły mi do gustu - kasza, migdały, kokos - samo zdrowie. Co prawda nie można się nimi bezkarni obżerać jednak gdy mamy ochotę na słodkie co nieco lepiej schrupać zdrową przekąskę niż wcinać chemię zawartą w kupnych słodyczach. W zdrowej
sierotka maRysia w kuchnizrobienia ich temperowanej czekolady (przepis znajdziecie TU ), lub rozpuście w kąpieli wodnej ulubioną czekoladę i wypełnijcie foremki sylikonowe. Można z masy kokosowej zrobić kulki i oblać czekoladą, albo rozłożyć kokos do wyłożonej papierem do pieczenia foremki od ciasta. Oblać czekoladą i pokroić w prostokąty. Przepis na 30 malutkich serduszek. 300 g dobrej jakości gorzkiej czekolady (lub waszej ulubionej
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBabeczki kokosowe. Eleganckie i bogate w smaku. Słodkie jak to babeczki z kremem tym bardziej, że krem jest z białej czekolady. Z prażonym kokosem i dżemem malinowym. Można się w nich zakochać Na około 14 babeczek 120 g mąki pszennej 3 jajka 150 g masła w temperaturze pokojowej 120 g cukru do wypieków 70 g wiórków
Piekarz-Kucharz-Garkotłukchwilę w odległe, słoneczne rejony i pozwolą na przywołanie w pamięci wakacyjnych chwil, bo czymże trafniejszym mogą pachnieć i smakować wakacje jeśli nie ananasem, mango, pomarańczami i kokosem właśnie. Choć od upragnionych wakacji dzieli nas jeszcze kilka miesięcy to od przygotowania tego deseru dzieli nas najwyżej 45 minut. Wypiek należy przechowywać w lodówce i zajadać kiedy tylko zamarzy nam się
Słodki Kompromis