Kruche, delikatne ciasteczka, do schrupania przy kawie, bardzo efektowne - na pewno lepsze samodzielnie upiec niż kupowane w sklepie, gorąco polecamy! Składniki: 1/2 kg mąki 1 kostka masła 1/2 kostki smalcu 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu zwykłego marmolada 1 jajo do smarowania posypka (wiórki, cukier perlisty, orzechy mielone) można niczym nie posypywać Wykonanie: Mąkę posiekać z tłuszczem, żółtka połączyć z cukrem pudrem, dodać do mąki. Ocet wymieszać z ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.