Kto nie lubi pysznego ciasta kruchego z kremem i masą owoców na górze? Chyba jedno z lepszych ciast, idealne na spotkanie ze znajomymi przy kawie czy
Mieszam w Garnkunajbliższe upały taki koktajl nadaje się w sam raz, doskonale orzeźwia i smakuje. SKŁADNIKI 1/2 szkl. jogurtu typu greckiego ¼ melona bez pestek, ½ szkl. jagód, ½ łyżeczki miodu WYKONANIE Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, podajemy od razu po przygotowaniu
słodki bratekLody, lody i jeszcze raz lody! Czy Wy też należycie do grupy lodożerców? Ja uwielbiam lody i chociaż najlepsze jakie jadłam to te we Włoszech, naturalne
SMYKWKUCHNISkładniki na 1 serniczek stanowiący 2 porcje: 100 g półtłustego twarogu 1 płaska łyżka mąki ryżowej (ok. 10 g) 1 płaska łyżka płatków jaglanych (ok. 10
Vroblewska-fitlifeCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuskładniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 150 g cukru, drobnego 125 g masła, w temperaturze pokojowej 125 ml mleka 3 jajka otarta skórka z 1
Domowy Smak Jedzeniaprzepisu na czekoladowe ciasto na naleśniki . *u mnie domowy przecier z czarnej porzeczki – porzeczki zagotować, przetrzeć przez sito, dodać trochę cukru do smaku. Taki przecier można przygotować z jagód, malin, truskawek ... zastawa
królestwo garówGrysik to mój przysmak z dzieciństwa. Ostatnio bardzo rzadko go sobie przygotowywałam- tak, tak, lubię zjeść sobie takiego gęstego grysiku z konfiturą ;)))) Od kilku dni
Smakołyki Asipewna, że dzisiejszy przepis na porzeczkowy sernik przypadnie Wam do gustu. Zestawienie kwaśnej czarnej porzeczki ze słodką białą czekoladą jest fenomenalne! Ja do musu użyłam białej czekolady z drobinkami jagód (taką akurat miałam). Serniczek pieczemy na spodzie z pokruszonych herbatników, który wcześniej podpiekamy w piekarniku. Sernik najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, gdy nabierze odpowiedniej konsystencji. Gorąco
Nastoletnie WypiekanieDzisiaj bardzo prosta, bardzo sezonowa i w dodatku bardzo zdrowa propozycja. Na blogu już nie raz mieliście do czynienia z nasionami szałwii hiszpańskiej czyli potocznie nasion
SMYKWKUCHNIPyszne ciasto na upalne dni. Trzeba korzystać z sezonowych owoców ile się da, zanim przyjdzie jesień, a później zima ;-) SKŁADNIKI 150 g masła 100 g cukru
Passions hobbies lifesiemienia lnianego 1/2 szklanki słonecznika 1 szklanka orzechów (laskowych, włoskich, brazylijskich) 1/2 szklanki płatków migdałów 4 suszone morele, drobno pokrojone 1/4 szklanki rodzynek 1/4 szklanki suszonej żurawiny 1/4 szklanki jagód goji 4 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Przygotowanie: Mieszamy miód z olejem,cukrem i szczyptą soli. W razie potrzeby można go lekko podgrzać
Smakowity Blog KulinarnyDeser ten genialnie sprawdzi się podczas upałów, pokocha go każdy kto spróbuje tego cudownego wariactwa. Składniki: (4 porcje) 2 puszki mleka kokosowego (potrzebna nam będzie stała częsć) 500g borówek (jagód) 70g ksylitolu lub innego słodzidła 30g zmielonych migdałów (opcjonalnie) 6 bezików Sposób przygotowania: Borówki podgrzewamy w rondelku razem z ksylitolem aż odrobinę zmiękną. Stałą częsc mleka kokosowego dajemy
madamekuchnia.wordpress.comSezon jagodowy w pełni, a u mnie w piwnicy jeszcze kilka zeszłorocznych słoiczków. Moja maszynka do lodów pracuje w lecie dość często, a dziś zapraszam na
FitKot