Takie pytanko.. co robicie z mocno przejrzałymi bananami, których nikt już nie chce zjeść w domu? Mam nadzieję ze ich nie wyrzucanie, bo takie banany
Bernika - moj kulinarny pamietnikśliwki węgierki - truskawki - borówki amerykańskie - 1/4 kostki masła - 2 łyżki miodu - mieszanka ulubionych płatków owsianych najlepiej tropikalnych - suszone owoce typu papaja, kokos, ananas - możecie też użyć posiekanych migdałów i jagód goji Naczynie smarujemy masłem układamy owoce, śliwki kroimy na pół. Posypujemy mieszanką płatków. Polewamy miodem. Na wierzch układamy kostki masła. Zapiekamy 20 minut w gorącym piecu! Smacznego! Zapraszam
SMYKWKUCHNISolenie bakłażanów na sicie ma na celu pozbycie się z nich goryczki. Ale właśnie razem z wodą, która stanowi 90% tego owocu (tak, tak! bakłażan to owoc, a właściwie- jagoda). Młode i małe bakłażany goryczki aż tyle w sobie nie mają, a jeśli już – w tak znikomym stopniu, że nie powinna naprawdę nikomu przeszkadzać. Mocno rozgrzewam patelnię grillową. Bakłażana jeszcze
Karo in the Kitchenmoże się zrobić zakalec, a ciasto osiądzie. Tak, to jest takie ciasto jak lubię –zwarte ale lekkie, delikatne i puszyste. Możecie użyć do niego każdych wybranych owoców – np. truskawek, jagód, porzeczek, borówek amerykańskich czy jabłek. Owoce nie mogą być mrożone SKŁADNIKI 1 kubek jogurtu 125-150ml (w zależności od firmy waży najczęściej 150-200g) 2 kubki mąki pszennej
Karo in the Kitchenmoich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz układamy składniki warstwami. Do pucharków
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaOstatnio pokochałam borówki. Kiedyś myślałam, że są to naprawdę gorsze wersje jagód... ostatnio dużo ich w moim menu. Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto czekoladowo-waniliowe z borówkami. Przepis z cukierni Lidla. Ciasto upiekłam z dwóch tortownicach: małej i 24 cm. W przepisie blaszka 30x 24 cm. Ciasto: 300 g maki tortowej pszennej 250 g masła 4 łyżki cukru
Humanistka w kuchnidużą słabość do letnich owoców, jagód, jeżyn i malin – nie tylko pasują do niemal każdego deseru, ale jeszcze tak ładnie wyglądają na zdjęciach :) Dziś kolejna letnia przekąska bez pieczenia: jogurtowe babeczki z ciasteczkami Oreo i świeżymi owocami – szybko, łatwo i… smacznie! Potrzebne będą: okrągłe ciasteczka markizy, np. Oreo jogurt owocowy świeże owoce do ozdoby Owoce myjemy
CiastkozercyWracają upały, a my zatęskniliśmy za pysznym, lekkim owocowym ciastem idealnym na taką porę. Dlatego postanowiłam, że w najbliższy weekend przygotuje sernik na zimno z owocami
Bernika - moj kulinarny pamietnikrazie gdyby ciasto zrobiło się wam zbyt twarde czy suche dodajcie więcej mleka. Ciasto zagnieść, rozwałkować i wycinać koła za pomocą szklanki. Na środku każdego z kół umieścić łyżkę jagód i skleić. Ciasto złożyć na pół i sklejając tworzyć kształt księżyca - jak w tradycyjnych pierogach. Ciasto, którego w danej chwili nie używamy zostawić w misce i nakryć ściereczką
Mania Wypiekaniamasę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. Masa : 250 g twarożku 250 g serka śmietankowego 250 g białej czekolady 100 + 100 g jagód Twarożek zmiksować z serkiem na gładką masę. Dodać roztopioną i wystudzoną czekoladę, ponownie zmiksować. Wmieszać delikatnie borówki (100 g). Przelać na spód i wyrównać. Dodatkową porcję borówek
Chocolate Muffin BlogWitajcie dziś chcemy się z Wami podzielić przepisem na pyszny placek z borówkami. które są dostępne cały rok świeże np. w Lidlu. Można też użyć jagód Składniki: Ciasto 200 g mąki, 250 g masła, 4 łyżki cukru pudru, 6 żółtek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 25 g kakao, szczypta soli, 500 g borówek
cookpllikier kawowy. Wstawiamy na ok 2-3 godz do lodówki. Masa w tym czasie znacznie zgęstnieje. Poncz: Likier kawowy + ok 1/2 szklanki wody Dodatkowo: Jedną szklankę mrożonych wiśni oraz jagód wymieszanych z kakao. Do dekoracji: pół tabliczki gorzkiej czekolady dość drobno rozkruszonej (najlepiej blenderem) 1 szklanka drobno posiekanych podpieczonych (na suchej patelni przez kilka minut) orzechów włoskich. Pierwszy blat ciasta
Słodka Kraina WypiekówPrzepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna, delikatnie kokosowa warstwa jogurtowa z mascarpone, białą czekoladą, mlekiem kokosowym i likierem, a do tego borówki w jagodowej galaretce
Kto ugości moich gości?Pyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki
Mała CukierenkaPrzygotowałam dzisiaj bardzo prosty deser z francuskimi ciasteczkami namoczonymi w espresso, a do tego borówkowy mus. Pychotka! Na letni poranek do kawy jak znalazł
Niezły Młynek