100g cukru kryształu 100ml słodkiej śmietanki 30% 400g białego sera 1/2 op. budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Owoce: 1 garść malin leśnych 1 garść czerwonej porzeczki 1 garść jagód leśnych 1 garść borówek amerykańskich Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Herbatniki mocno kruszymy i łączymy z roztopionym masłem. Kruszonkę wysypujemy na spód okrągłej foremki
Kuchnia w czekoladziedzieci będą zmierzały do 30 - tki... hmmm... nie brzmi to pocieszająco... to póki co może jakiś koktajl na poprawę humoru? Co na to powiecie? SKŁADNIKI 1 banan 3 łyżki jagód 150 - 180 g jogurtu naturalnego 1 łyżka syropu klonowego 2 - 3 łyżki otrąb orkiszowych prażonych Wszystkie składniki miksujemy razem, przelewamy do szklanki i gotowe
Czary - gary w kuchniWitajcie. Dziś mam dla Was przepis, który przypadnie nie tylko Wam do gustu, ale również Waszym pociechom. To bajecznie proste ciasto biszkoptowe, które można upiec z
Kuchnia domowa Anioczy, ukad krwionośny i biegunki.Pelne Wit.C oraz mikroelementów,dlatego korzystajmy z ich dobroci bo jak szybko się pokazują tak szybko znikają:). Danie ma 154 kcal. 1 szkl.świeych owoców jagód Szczypta cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego kawałek świeżej wanilii 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej+ odrobina zimnej wody 1 łyżka cukru trzcinowego ********************************************** Owoce zagotować że szklanką zimnej wody,wanilią i cynamonem.Zagęścić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiRobisz dziesiątki słoików przetworów. Wiadomo, odróżnisz ogórki od keczupu czy dżemu. Ale czy dżem śliwkowy odróżnisz od wiśniowego w ciemnej piwnicy, a dżem z owoców leśnych od dżemu z jagód? Może być ciężko. Dlatego warto robić etykietki i przytwierdzać je do słoika za pomocą gumki czy taśmy. Jesteś leniwy? Napisz na kawałku plastra bez opatrunku co znajduje się w słoiku
Mieszam w GarnkuU mnie już są, pyszne, słodziutkie borówki. Tym razem postawiłam na deser który świetnie się sprawdzi w ciepłe popołudnia a także na spotkaniach z najbliższymi na
Krakowskie smaki Aniinnych sezonowych owoców jakie macie pod ręką. SKŁADNIKI: NA MASĘ NR 1 KOLOR BIAŁY: - 250 g serka chudego białego - 200 g jogurtu greckiego - 3 łyżki płaskie żelatyny - 4 łyżki jagód bądź borówek amerykańskich bądź porzeczki - kilka ziaren wanilii - 2 łyżki cukru brązowego Żelatynę zalej 5 łyżkami wrzątku, dokładnie wymieszaj. Jogurt grecki, ziarenka, wanilii, cukier i ser chudy zmiksuj blenderem. Dodaj
SMYKWKUCHNIlekko czubate łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 40 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki: druga połowa banana, 75 g jogurtu naturalnego, odrobina nasion chia i kilka jagód goji. Zmiksuj wszystkie składniki. Smaż placuszki na leciutko natłuszczonej patelni. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 390 kcal 21 g białka 14 g tłuszczów 50 g węglowodanów ogółem 5,34 g błonnika
Vroblewska-fitlifezwykle nie podam dokładnych proporcji. Wszystko zależy od naszego smaku i objętości miseczek, które mamy . POTRZEBUJEMY: 2 łyżki ryżu mleko kokosowe lub inne ulubione duża garść jagód duża garść malin 2 łyżki miodu wiórki kokosowe Ryż gotujemy do miękkości. Miksujemy na gładki krem razem z mlekiem kokosowym i odrobiną miodu. Mleka dodajemy tyle aby pudding miał odpowiednio gęstą konsystencję
WYSPA SZCZĘSLIWAidealnym sprzętem który będę używać dosyć często.Nie tylko zrobicie z niego sok ale również dżemy. Nie wiem czy wiecie ale sok można zrobić z dowolnych owoców -truskawka -jagoda -malina -wiśnia czy jeżyna Dosyć klepania chcę wam pokazać jak to robiłam sok i co z tego wynikło. Najpierw składamy sokownik, garnek gidzie na sam dół do którego
Różowa kuchniaPyszna wersja lodów dla dzieci i dorosłych to kolorowe sorbety z owoców. Można je z robić z truskawek, kiwi, moreli, malin, jeżyn, jagód czy porzeczek. Mieszanka wody, owoców i cukru jest idealnym deserem, dla osób dbających o linię. Są przepyszne i proste w wykonaniu, idealne na upalne dni. składniki na 6 lodów 2 kiwi 8 moreli lub 3 brzoskwinie
Smakowite Daniaprzypadku owoców suszonych, mrożonych czy puszkowanych. Chile jest największym na świecie eksporterem suszonych jabłek oraz śliwek, trzecim orzechów i rodzynek. Jest w czołówce eksporterów mrożonych łososi, małży, malin, jagód, soku winogronowego i wielu innych produktów. Długa linia brzegowa oraz czyste wody, obfitują w ryby i owoce morza. Hodowane są tu łososie, pstrągi, małże, wodorosty, przegrzebki i abalone. Chile obok Norwegii
królestwo garówSkładniki: 400 ml maślanki 200 g jagód opcjonalnie: cukier lub gałka lodów Schłodzone owoce oraz maślankę wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Można dosłodzić lub wrzucić gałkę lodów. Smacznego
Moje-pitraszenie