z jagodami - 7023 przepisów (strona:360/469)

Test Jogurtów Naturalnych Zott Primo (Zott Natur) 175

Jest to odpowiednia ilość dla każdego, jest pożywny i dodaje wiele energii na resztę dnia. Można przebierać w wielu smakach: Musli: czekolada- banan, tropikalne, orzechowe i miodowe Owocowe: wiśnia, jagoda, brzoskwinia, truskawka   Wszystkie warianty smakowe mają dwa kubeczki: w większym jogurt bez dodatku cukru, w drugim pyszne dodatki. Jest to pierwszy na rynku jogurt naturalny z dwukomorowym opakowaniem

Gotuję Testuję
Hasło tygodnia - bakłażany. 165

Bakłażan to botanicznie owoc, a konkretnie jagoda. Jego inne nazwy to oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste czy też bakman. Do Europy przywędrował z Indii. Początkowo nie cieszył się dobrą sławą. Posądzano go o wywoływanie szaleństwa i przypięto łatkę "szalonego jabłka". A jakie ma zastosowanie w kuchni? Różnorodne :) Można go przyrządzić na wiele sposobów. Jest kluczowym składnikiem popularnej greckiej musaki

zadanie-gotowanie
Francuskie trójkąty z jagodami 152

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Zott Primo z dodatkami 188

naturalnego dodatkiem owoców. Soczyste owoce zamknięte są w osobnym kubeczku, więc sami decydujemy jak bardzo owocowy ma być Nasz jogurt. Proponowane warianty smakowe to: Rajska brzoskwinia Słoneczna truskawka Słodka jagoda Soczysta wiśnia Osobiście bardzo lubię jogurty naturalne i zawsze mieszam je właśnie z musli bądź owocami, dżemami, sokami, etc., dlatego nowość od Zott tak przypadła mi do gustu

Kulinarna (nie)codzienność
Delikatna dwukolorowa chałka na jesienną nostalgię 191

razu poprosił o dżem, bo stwierdził że nie jest w ogóle słodka, a jak dla mnie smakuje bardzo dobrze nawet bez dodatków. Przyznam jednak, że domowa konfitura z jagód leśnych stworzyła z chałką duet idealny. Ciasto miękkie, puszyste i dobrze wyrośnięte niczym nie ustępujące najlepszej drożdżówce i w 100% naturalne. Jeśli znudziły was tradycyjne kanapki bazujące na chlebie lub bułce

vaniliowoczekoladowa
Tort czekoladowy z masą czekoladowo-bakaliową 182

mleka 5 00 g masła (2,5 kostki) 1 i 1/3 szklanki cukru 3 budynie czekoladowe bez cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią garść żurawiny garść jagód goji garść słupków migdałowych po pół tabliczki posiekanej czekolady białej i deserowej garść posiekanych orzechów laskowych ew. 2 łyżki kakao Mąkę przesiać z kakao. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą

Czerwień i błękit
trnd-jogurt Zott Primo 102

różnych smaków jogurtów: 1.jogurt naturalny + musli czekolada i banan 2.jogurt naturalny + musli tropikalne 3.jogurt naturalny + musli orzechowe 4.jogurt naturalny + chrupiące miodowe musli 5.jogurt naturalny + soczysta wiśnia 6.jogurt naturalny + słodka jagoda 7.jogurt naturalny + rajska brzoskwinia 8.jogurt naturalny + słoneczna truskawka Jak na razie udało mi się zakupić tylko jogurty z owocami.Bardzo mnie cieszy,że owoce są w kawałkach i naprawdę można delektować

słodkie i nie tylko historie kulinarne
"Surowe" produkty Rawlicious i Vega. 152

Omega-3, 6 porcji zieleniny (!) i pokrywają w 50% dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Do wyboru mamy francuską wanilię (o smaku kremu waniliowego wywodzącego się z Francji), czekoladę, jagodę, korzenną wanilię i smak naturalny. French Vanilla - bez wątpienia najlepszy ze wszystkich.   W smaku bardzo intensywny, więc idealny :)  W sumie nie mam się do czego przyczepić. Chocolate - nazwa

Poranek na słodko
Omlet a'la tiramisu. 176

szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka bio oliwy z oliwek extra virgin płaska łyżka konfitury malinowej bio + dowolny jogurt i owoce oraz ekologiczne chipsy owocowe jabłko - czarna jagoda Wszystkie składniki oprócz oliwy zmiksować na gładką masę.  Odstawić na 10 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić, wylać doń masę  i smażyć na małym (!) ogniu około 5 minut z każdej

Poranek na słodko
Szynka z dzika pieczona w niskiej temperaturze 163

szynki z dzika, 4 łyżki smalcu, 6 jagód jałowca, garść świeżego rozmarynu, 5 nieobranych ząbków czosnku, 100 ml mocnego bulionu, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, Mięso umyć, osuszyć. Obsmażyć, w naczyniu do zapiekania, na rozgrzanym smalcu. Dodać przyprawy, wlać bulion i wino. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 4 godziny. Mięso wyjąć i odłożyć, sos przecedzić, zagotować

królestwo garów
Kulki mocy z jagodami acai :) 117

Czyż one nie są piękne? :) Wizualnie bardzo mi się podobają, uwidaczniają naturalny kolor jagód acai, których znajdziesz tu wiele. Ogólnie kulki mocy są bardzo proste do przygotowania. Głównymi składnikami są daktyle i migdały, dodatkowym, aczkolwiek bardzo istotnym jest proszek acai , niezwykle bogaty w antyoksydanty. Oprócz świetnej prezentacji mają tez pyszny smak. Są słodziutkie, a z wierzchu nieco kwaskowate. W środku

Zdrowie na języku :P
Ocet malinowy 126

Ocet malinowy jest doskonałym dodatkiem do sałat, dressingów i marynat. Ocet owocowy można przygotować z malin, truskawek, jeżyn, czarnych porzeczek, jagód. Owoce nadają kolor i aromatyzują ocet. Po dłuższym przechowywaniu kolor octu owocowego, traci nieco intensywność, ale nadal jest pyszny. Octem malinowym skrapiam sałaty lub dodając trochę oliwy robię aromatyczny dressing do sałatek warzywnych. Składniki: 3/4 szklanki malin ocet jabłkowy

Codziennik Kuchenny
“Kuchnia Raw Food” – recenzja 134

przepisy na przekąski i dania, które można zabrać ze sobą na wycieczkę czy do biura. Smakowicie wyglądają też przepisy na niebiańskie ciasto orzechowe, meksykańską surową gorącą czekoladę, dżem z jagód goji, “bekon” z bakłażana, salsę ananasową i koktajle alkoholowe. Czy sama mogłabym  być na diecie raw? Jestem uzależniona od ciepła i konsystencji niektórych potraw, zwłaszcza w zimie, ale przepisy

Ugotowane pozamiatane
Kiedy Wschód przejmuje bakłażana 110

magiczne rzeczy dzieją się z tym warzywem! A raczej owocem...bo z botanicznego punktu widzenia bakłażan, tak jak pomidor czy ogórek, jest owocem i to w dodatku jagodą, która często jest potocznie nazywana GRUSZKĄ MIŁOŚCI lub oberżyną. Szaleństwo! :D O, właśnie! Niegdyś bakłażana nazywano także szalonym jabłkiem , ponieważ wierzono, że po jego spożyciu można oszaleć. Na początku rozwijania swojej kariery

Kuchnia w Słońcu Skąpana