wiórków kokosowych 0,5 szklanki cukru pudru 750 g serka mascarpone 2 czekolady po 100 g 4 łyżki likieru kokosowego Frużelina owocowa (frużelinę możemy zrobić z innych owoców: jagód, brzoskwiń, malin): 20 świeżych truskawek 1 łyżka soku z cytryny trochę startej skórki z cytryny 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu truskawkowego lub konfitury 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka
Pyszności Słodkościsproszkowanego młodego jęczmienia żółtko 35 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 2 łyżki mleka kokosowo-ryżowego dowolne owoce ( użyłam czerwonych pomarańczy, mrożonych truskawek, malin, borówek i jagód) jadalne kwiaty (np. bratki, fiołki, stokrotki, płatki róży) opcjonalnie do posypania zmielone wiorki kokosowe, puder owocowy lub cukier puder kokosowy Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim foremki na babeczki
Mienta blogZapraszam na przepyszne tartaletki z dżemem i waniliowym kremem. Proste i szybkie w przygotowaniu, a zachwycają smakiem i wyglądają wspaniale ozdobione świeżymi owocami. Do ich
Mała Cukierenkanajwyższej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pochodzące z małego, rodzinnego gospodarstwa, także smakowe np. cytrynowa czy cynamonowa, to prawdziwy raj dla koneserów; konfitury extra z malin, jeżyn, jagód czy truskawek – zawierają aż 85% owoców; mąki do produkcji makaronu, pizzy, focacci czy np. bułeczek mlecznych panini al latte. Kuchnia włoska to przede wszystkim sosy i makarony, tych nie może
Moja smaczna kuchniaAzji Zachodniej. Nazwa dzisiejszej potrawy brzmi bardzo melodyjnie, coś w rodzaju ''badridżani kizilala'' czyli kawior z bakłażana. A chodzi o bardzo różne pasty w których podstawą jest owa fioletowa jagoda. Ich głównym składnikiem jest pieczony bakłażan. Pozostałe składniki można modyfikować do woli, za każdym razem delektując się nową odsłoną tej wspaniałej przystawki. Ta wyśmienita przekąska świetnie sprawdzi się na przyjęciach
Wędrówki po kuchniowoce. Wymyśliłam sobie, że truskawki będą doskonale komponować się z panna cottą i kremem. Oczyma wyobraźni już widziałam wspaniałe ciacho i…. szybko musiałam zweryfikować swoje plany. Truskawek nie było. Jagód też nie. Stałam na środku i intensywnie myślałam, a na niebie gromadziły się burzowe chmury. No tak – miało być lekkie ciasto z truskawkami na upały, a będzie tarta z borówkami
W mojej kuchniSkładniki : 1/2 szklanki jagód świeżych lub mrożonych ( borówek ) 200 g naturalnego jogurtu ( 3 % tłuszczu ) 1 łyżka otrąb owsianych 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżeczka miodu naturalnego Sposób wykonania : J agody dokładnie opłucz pod bieżącą wodą , wsyp do blendera. Dodaj pozostałe składniki, wszystko dokładnie zmiksuj. Gotowy jogurt przelej do szklanki i od razu wypij. Jogurt ten ma właściwości
Przepisy i porady kulinarneomlet doskonały na leniwe niedzielne śniadanie SKŁADNIKI 2 jajka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki mleka, 2 łyżeczki cukru 2 łyżki masła Dodatkowo: 1/2 banana, 1/2 brzoskwini, 2 łyżki jagód, 100 g serka waniliowego, cukier puder WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel-mogel, dodajemy mąkę i mleko
słodki bratekIdealny, naturalny, zdrowy "wspomagacz" dla aktywnych fizycznie. Zawiera wyciąg z jagód i karotenoid astaksantynę, pozyskaną z alg żyjących w wodach wokół Archipelagu Sztokholmskiego w Szwecji. Razem skutecznie chronią naturalne piękno skóry, zwiększają wytrzymałość mięśni oraz dbają o zdrowie układu krążenia (źródło Oriflame
R'n'G Kitchencukru brzozowego/ksylitolu (może być inna substancja słodząca) 5-7 łyżek oleju kokosowego (rozpuszczonego) 5 łyżek mleka (może być woda) Dodatkowo (opcjonalnie): 2 łyżki owoców białej morwy (suszonych) 2 łyżki jagód goi (suszonych) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie połączyć (za pomocą dłoni). (Masa powinna być miękka, plastyczna i niezbyt krucha. W razie potrzeby należy dodać odrobinę oleju kokosowego
Di gotujelepimy kulki. SMACZNEGO! CZEKOLADA Z OLEJU KOKOSOWEGO SKŁADNIKI: -50ml oleju kokosowego (w płynnej konsystencji, wiec go podgrzej) - 25g odżywki białkowej -25g kakao + garść owoców morwy białej, jagód goi i orzechów WYKONANIE: 1. Olej w płynnej postaci mieszamy z odżywka i kakao na gładka konsystencję. 2. Czekolade przelewamy do plastikowych pojemniczków, przystrajamy bakaliami. 3. Wkładamy na 10 minut
fitolarun.blogspot.comłyżeczki cynamonu ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 duże jajko 350 g musli 3 łyżki mąki grahamki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki włoskich orzechów 3 łyżki goji jagód Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Wymieszaj tahini z miodem i jajkiem. Dodaj suche składniki i jeszcze raz wymieszaj. Ciasto jest klejące. Formuj okrągłe płaskie
codojedzeniamąki pszennej 70 g drożdży 2jaja 1 żółtko 1 czubatych łyżek brązowego cukru 100 g masła 1 szklanka mleka szczypta soli brązowy cukier do posypania ok 400 g jagód ok 100 g malin (ja użyłam owoce mrożone) Drożdże kruszymy, mieszamy z łyżką mąki, łyżką cukru a następnie rozprowadzamy w 3/4 szklanki ciepłego mleka (ale nie gorącego). Mieszamy i odstawiamy
peggiwkuchniserek bieluch 1 jajo 4 łyżki mąki 2 łyżki cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 garść jagód (ja użyłam mrożone) 1 łyżka oleju cukier puder do posypania Jajko ucieramy z cukrem wanilinowym, dodajemy bielucha i dalej ucieramy. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
peggiwkuchnisłodycze i uczucie głodu na długi czas. Składniki (18 sztuk): 1 szklanka suszonych daktyli 2 szklanki obranych orzechów ziemnych niesolonych, nieprażonych 2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki suszonych jagód goji 3 łyżki wody 3 łyżki pestek dyni 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego szczypta soli łyżka wiórków do posypania Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki (oprócz oleju i soli) wrzuć do blendera kielichowego
Powiedz dietom nie