z jagodami - 7023 przepisów (strona:364/469)

Sernik z czarnej porzeczki z musem z białej czekolady 148

pewna, że dzisiejszy przepis na porzeczkowy sernik przypadnie Wam do gustu. Zestawienie kwaśnej czarnej porzeczki ze słodką białą czekoladą jest fenomenalne! Ja do musu użyłam białej czekolady z drobinkami jagód (taką akurat miałam). Serniczek pieczemy na spodzie z pokruszonych herbatników, który wcześniej podpiekamy w piekarniku. Sernik najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, gdy nabierze odpowiedniej konsystencji. Gorąco

Nastoletnie Wypiekanie
Pudding chia z owocami 134

Dzisiaj bardzo prosta, bardzo sezonowa i w dodatku bardzo zdrowa propozycja. Na blogu już nie raz mieliście do czynienia z nasionami szałwii hiszpańskiej czyli potocznie nasion

SMYKWKUCHNI
Ciasto leśne z borówkami i jeżynami 104

Pyszne ciasto na upalne dni. Trzeba korzystać z sezonowych owoców ile się da, zanim przyjdzie jesień, a później zima ;-) SKŁADNIKI 150 g masła 100 g cukru

Passions hobbies life
Granola 155

siemienia lnianego 1/2 szklanki słonecznika 1 szklanka orzechów (laskowych, włoskich, brazylijskich) 1/2 szklanki płatków migdałów 4 suszone morele, drobno pokrojone 1/4 szklanki rodzynek 1/4 szklanki suszonej żurawiny 1/4 szklanki jagód goji 4 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Przygotowanie: Mieszamy miód z olejem,cukrem i szczyptą soli. W razie potrzeby można go lekko podgrzać

Smakowity Blog Kulinarny
Borówkowy ”sernik” z mleka kokosowego… 174

Deser ten genialnie sprawdzi się podczas upałów, pokocha go każdy kto spróbuje tego cudownego wariactwa. Składniki: (4 porcje) 2 puszki mleka kokosowego (potrzebna nam będzie stała częsć) 500g borówek (jagód) 70g ksylitolu lub innego słodzidła 30g zmielonych migdałów (opcjonalnie) 6 bezików   Sposób przygotowania: Borówki podgrzewamy w rondelku razem z ksylitolem aż odrobinę zmiękną. Stałą częsc mleka kokosowego dajemy

madamekuchnia.wordpress.com
Domowe lody jogurtowo-jagodowe bez cukru 265

Sezon jagodowy w pełni, a u mnie w piwnicy jeszcze kilka zeszłorocznych słoiczków. Moja maszynka do lodów pracuje w lecie dość często, a dziś zapraszam na

FitKot
Deser z kremem z serka mascarpone i czarną porzeczką 218

Żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Śmietanę ubić. Połączyć śmietanę z żółtkami i serkiem i delikatnie, dokładnie wymieszać. Porzeczkę delikatnie wymieszać z kremem – należy uważać aby nie rozgnieść jagód i nie zabarwić kremu. Na spód orzechowo - czekoladowy wyłożyć krem. Wstawić do lodówki na pół godziny. 100 g porzeczek wsypać do garnka, wlać 100 ml wody, zagotować. Porzeczki przetrzeć przez

królestwo garów
Ratafia – nalewka owocowa 167

słodkości. Na blogu opisuję jedynie ogólną metodykę postępowania, która zaprowadzi Was do pysznej nalewki Najczęściej do nalewki używa się: truskawek, malin, agrestu, mirabelek, porzeczki czerwonej, czarnej, brzoskwiń, jagód, moreli, wiśni czereśni, winogron czy śliwek. Większe owoce zawsze kroimy w cząstki a te pestkowe – drylujemy. Nie ma ścisłego przepisu na ratafię, a jedynie sposób postępowania. Bierzemy duży słój i wsypujemy

Mieszam w Garnku
Crostata z morelami i czereśniami 231

się ją z dżemem lub owocami. Prosty, błyskawiczny, pyszny placek z sezonowymi owocami to idealna propozycja do porannej kawy. Jeśli macie kilka moreli, kilka czereśni (albo np.: malin czy jagód) to wystarczy, aby przygotować ten nieskomplikowany wypiek. Mikser nie jest konieczny. Crostata z morelami i czereśniami: 2 duże, wiejskie jajka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej lub jasnej orkiszowej

Poezja smaku
Jogurtowy sernik na zimno z owocami lata 170

pieguski z czekoladą i orzechami 80 g stopionego masła Masa: 3 galaretki w jednakowym kolorze (u mnie zielone) 2 jogurty greckie po 400 g ok. 800 g owoców (użyłam jagód, czereśni bez pestek, truskawek i malin) Wierzch: 2 galaretki w innym kolorze niż do masy Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem. Wylepić masą spód tortownicy wyłożonej papierem. Wstawić

Czerwień i błękit
Fasolka szparagowa z olejem kokosowym i pestkami dyni 133

truskawek i jagód nie wyobrażam sobie lata, tak nie wyobrażam go sobie też bez bobu i fasolki szparagowej. Najlepsza jest ta zielona, z żółtą niestety różnie bywa, bo częściej trafiałam na taką przerośniętą z twardymi włóknami i trochę się zniechęciłam. Dawniej oczywiście fasolka królowała w postaci zapiekanej z bułką tartą i ogromem masła, ale w ostatnich latach polubiłam najprostszą postać

FitKot
Borówkowe ombre na zimno 273

Banalnie prosty i wbrew pozorom bardzo szybki do wykonania- borówkowy sernik na zimno. Do jego przygotowania potrzeba nam zaledwie parę składników i odrobinę cierpliwości aby cieszyć

Krakowskie smaki Ani
Najłatwiejsze lody z malinami + film 213

Najłatwiejsze lody z malinami to przepyszny smakołyk, który możemy wykonać również z dodatkiem innych ulubionych owoców sezonowych np. jagód czy truskawek lub też bez ich dodatku, wtedy uzyskamy śmietankowy smak lodów . To doskonały deser w sam raz na upalne dni, który błyskawicznie znika z pucharków.       składniki na około litr lodów 1/2 litra mleka 3% 3/4 szklanki cukru

Smakowite Dania
PANCAKES Z BORÓWKAMI – kuchnia amerykańska 108

Dziś pędzimy do USA! Pancakes to jeden z tych przysmaków, który najbardziej kojarzy nam się z Ameryką ( nie licząc burgerów oczywiście! ). Ja je uwielbiam i dobrze

Ostra na Słodko
Confit z kaczki w wolnowarze 213

uświadomiłam sobie, że jest to znakomite danie do zrobienia w wolnowarze. Jak pomyślałam, tak zrobiłam, oto efekt. Warto, polecam! składniki 4 kacze nogi (Ilość zależy od wielkości wolnowaru) 5 jagód jałowca 4 goździki 4 - 5 listków laurowych 2 gałązki rozmarynu  główka czosnku - podzielona na ząbki, w łupinkach 2 szalotki - obrane tłuszcz kaczy ok 2 kg (zależy od wielkości garnka

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania