z jagodami - 7023 przepisów (strona:357/469)

Najlepsze muffinki z owocami na maślance 190

szkl maślanki 6 łyżek oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli 1 łyżka proszku do pieczenia 2 szkl mąki (bez czubka, nawet lepiej ciut niepełne) 1 szkl borówek, jagód lub innych owoców  1. Owoce umyć, osuszyć. 2. Jajka dobrze zmiksować z cukrem, dodać kolejno maślankę, olej, ekstrakt z wanilii i sól, cały czas miksując.  3. Do ciasta

Kto ugości moich gości?
Muffiny bez mąki pszennej z owocami (bez glutenu) 267

  Pyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki

Mała Cukierenka
Łakocie, które nie szkodzą! 191

łakocie. W sklepie internetowym u SKWORCU znalazłam takie oto cuda. Pierwsza sprawa to pyszne i odświeżające KSYLITOLKI JAGODOWE . W sam raz do torebki. To tradycyjne drażetki o smaku czarnych jagód, całkowicie zdrowe, nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników. Słodkości nie muszą powodować próchnicy czy nadwagi, można je spożywać bez wyrzutów sumienia. Ksylitolki to świetna alternatywa dla cukrzyków , chorych na grzybicę

Z Kuchni Do Kuchni
Letnia sałatka z arbuzem, fetą, bazylią i sosem chilli 264

Arbuz, nazywany też kawonem, jest krewnym dyni. Pochodzi z Afryki, gdzie do dziś występuje dziko. Uprawia się go w wielu rejonach świata o cieplejszym klimacie. Owocem arbuza jest jagoda o słodkim, zwykle ciemnoczerwonym lub różowym miąższu, ale spotkać można też owoce żółte i białe. Tym, którzy nie lubią wydłubywać pestek z arbuza, polecam odmiany beznasienne, bo i takie istnieją. Miąższ

W SMAK
SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie 156

SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 duże, słodkie jabłko - 80g mrożonych wiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową konsystencję

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-mandarynka-papaja 158

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-ananas 140

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 159

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-wiśnie 148

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-gruszka-goji 163

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-gruszka-kakao 134

mielonej guarany - 1 mała pomarańcza                     - 1 łyżka suszonych jagód goji - 1 słodka gruszka - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 172

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle 133

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini 159

Owsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 200ml mleka sojowego - 1 gruszka - 20g daktyli - 1 łyżeczka jagód goji - 1 łyżeczka miodu -  ¼ łyżeczki cynamonu - łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i gotować na małym ogniu przez 10 minuu - Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe i suszone owoce, gotować przez

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-truskawki-borówki 137

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna