szkl maślanki 6 łyżek oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli 1 łyżka proszku do pieczenia 2 szkl mąki (bez czubka, nawet lepiej ciut niepełne) 1 szkl borówek, jagód lub innych owoców 1. Owoce umyć, osuszyć. 2. Jajka dobrze zmiksować z cukrem, dodać kolejno maślankę, olej, ekstrakt z wanilii i sól, cały czas miksując. 3. Do ciasta
Kto ugości moich gości?Pyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki
Mała Cukierenkałakocie. W sklepie internetowym u SKWORCU znalazłam takie oto cuda. Pierwsza sprawa to pyszne i odświeżające KSYLITOLKI JAGODOWE . W sam raz do torebki. To tradycyjne drażetki o smaku czarnych jagód, całkowicie zdrowe, nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników. Słodkości nie muszą powodować próchnicy czy nadwagi, można je spożywać bez wyrzutów sumienia. Ksylitolki to świetna alternatywa dla cukrzyków , chorych na grzybicę
Z Kuchni Do KuchniArbuz, nazywany też kawonem, jest krewnym dyni. Pochodzi z Afryki, gdzie do dziś występuje dziko. Uprawia się go w wielu rejonach świata o cieplejszym klimacie. Owocem arbuza jest jagoda o słodkim, zwykle ciemnoczerwonym lub różowym miąższu, ale spotkać można też owoce żółte i białe. Tym, którzy nie lubią wydłubywać pestek z arbuza, polecam odmiany beznasienne, bo i takie istnieją. Miąższ
W SMAKSuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 duże, słodkie jabłko - 80g mrożonych wiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową konsystencję
Wegańska kuchnia orientalnadojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych
Wegańska kuchnia orientalnadojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych
Wegańska kuchnia orientalnadojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych
Wegańska kuchnia orientalnadojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych
Wegańska kuchnia orientalnadojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych
Wegańska kuchnia orientalnamielonej guarany - 1 mała pomarańcza - 1 łyżka suszonych jagód goji - 1 słodka gruszka - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać
Wegańska kuchnia orientalnadojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych
Wegańska kuchnia orientalnadojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 200ml mleka sojowego - 1 gruszka - 20g daktyli - 1 łyżeczka jagód goji - 1 łyżeczka miodu - ¼ łyżeczki cynamonu - łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i gotować na małym ogniu przez 10 minuu - Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe i suszone owoce, gotować przez
Wegańska kuchnia orientalnadojrzałe banany - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan - ½ łyżeczki mielonych
Wegańska kuchnia orientalna