z jagodami - 7023 przepisów (strona:357/469)

Letnia sałatka z arbuzem, fetą, bazylią i sosem chilli 290

Arbuz, nazywany też kawonem, jest krewnym dyni. Pochodzi z Afryki, gdzie do dziś występuje dziko. Uprawia się go w wielu rejonach świata o cieplejszym klimacie. Owocem arbuza jest jagoda o słodkim, zwykle ciemnoczerwonym lub różowym miąższu, ale spotkać można też owoce żółte i białe. Tym, którzy nie lubią wydłubywać pestek z arbuza, polecam odmiany beznasienne, bo i takie istnieją. Miąższ

W SMAK
SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie 175

SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 duże, słodkie jabłko - 80g mrożonych wiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową konsystencję

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-mandarynka-papaja 181

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-ananas 162

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 180

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-wiśnie 163

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-gruszka-goji 186

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-gruszka-kakao 155

mielonej guarany - 1 mała pomarańcza                     - 1 łyżka suszonych jagód goji - 1 słodka gruszka - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 194

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle 151

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini 184

Owsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 200ml mleka sojowego - 1 gruszka - 20g daktyli - 1 łyżeczka jagód goji - 1 łyżeczka miodu -  ¼ łyżeczki cynamonu - łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i gotować na małym ogniu przez 10 minuu - Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe i suszone owoce, gotować przez

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-truskawki-borówki 153

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-malina-daktyle 220

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
Jagodzianki z kruszonką 161

Kolejny przepis na jagodzianki. Tym razem z kruszonką. Sezon jagodowy bez upieczenia chociaż jednej partii jagodzianek uważam za stracony. Można je wszędzie ze sobą zabrać. Dla

Polska Zupa
Sok z brzoskwiń, jabłek i owoców leśnych 180

śniadanie zaserwowałam nam sok z brzoskwiń, jabłek i owoców leśnych. Ledwo zdążyłam zrobić zdjęcia tak szybko znikał :) 3 dojrzałe brzoskwinie 2 małe jabłka (użyłam papierówek) szklanka malin pół szklanki jagód i borówek Owoce myjemy. Z brzoskwiń i jabłek usuwamy pestki i koimy je na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce stopniowo wrzucamy do wyciskarki (lub sokowirówki). Powstały sok mieszamy i od razu

Mienta blog