ćwiczeń, a dostarcza mi sporą porcję witamin, mikroelementów, błonnika, protein i daje kopa lepszego niż niejeden energetyk. Składniki: 1 dojrzała gruszka 1/2 awokado garść liści młodego szpinaku garść suszonych jagód goji 1 szklanka mleka kokosowo-ryżowego lub innego Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładki koktajl. Jeśli jest zbyt gęsty dodajemy więcej mleka lub wodę. Jeśli koktajl nie jest wystarczająco
Smakowity Blog Kulinarnytortowej 1 i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Masa śmietankowa: 300ml słodkiej 30% śmietanki 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Masa jagodowa: 250ml słodkiej śmietanki 30% 2 opakowania mrożonych jagód leśnych ½ szklanki cukru kryształu 2 galaretki o smaku owoców leśnych Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 60 ml mleka Ponadto: 1 słoiczek dżemu np. wiśniowego/ czereśniowego Wiórki czekoladowe do obtoczenia tortu
Kuchnia w czekoladzieCiasteczka z czekoladą Nie są modne, bo w składnikach próżno szukać jarmużu, spiruliny lub jagód goi. Nie są zdrowe, bo mają cukier i margarynę… ale wiesz co? SĄ PYSZNE!!! Ciasteczka z czekoladą, według dzisiejszego przepisu, to bardzo klasyczne składniki i smak. Zasmakują każdemu, kto lubi słodkości. Do przygotowania ich użyłem czekolady gorzkiej, ale równie dobrze możesz poszukać w sklepach
Blendmanniezawodną masą śmietanową, z mascarpone i kawałkami owoców. I brzoskwiniową galaretką. Mówię Wam, pycha! Biszkopt mięciutki, z mojego niezawodnego przepisu. Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców np. truskawek, jeżyn, jagód, poziomek, a ciasto będzie równie pyszne. Nam ostatnio bardzo posmakowała wersja z brzoskwiniami. I tę Wam polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesmaku banana. Z radością może posłużyć jako drugie śniadanie lub deser. Jeśli macie ochotę na inne owoce niż banany lub z bananami już go robiliście użyjcie borówek, jagód, malin, truskawek, ananasów, itp...kefir też można zastąpić mlekiem, mleczkiem kokosowym, maślanką - smakujcie!:) Jak zawsze - prosto i smacznie, polecam! Składniki: 2 banany łyżka dobrego kakao szklanka kefiru Przygotowanie: Banany i kefir
Zasmakuj Kuchnifarszy. W Afryce króluje kurczak podawany w sosach na bazie masła oraz olbrzymiej ilości przypraw. Podobnie i na Jamajce, gdzie najpopularniejszą przyprawę do drobiu wykonuje się z mieszanki słodkich jagód, ziela angielskiego oraz ostrej papryczki scotch bonnet. Grillowane szaszłyki z kurczaka Dobrym początkiem rozpoczęcia majówkowego grillowania jest zaserwowanie szaszłyków z kurczaka. Kilogram dobrego jakościowo mięsa należy zamarynować na przynajmniej
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneplastry tofu 2 plastry szynki z indyka 2 łyżki serka naturalnego warzywa Do picia: świeży sok z marchwi SKŁADNIKI: 1/2 banana 1 opakowanie napoju kokosowego Alpro 1 łyżka jagód goji 20 g ekspandowanej gryki 30 g płatków kukurydzianych bez glutenu Do picia :zielona herbata SKŁADNIKI: 3 kromki chleba bezglutenowego 3 połówki jaj twarożek ogórek z koperkiem i jogurtem
Marcepanowa kuchniachętnie do niej wracam i po nią sięgam. Składniki na ok. 3 porcje: 150 g płatków owsianych mała garstka płatków migdałów 1/2 jabłka startego na tarce mała garstka jagód goji lub rodzynek jak lubicie 1 łyżka pestek dyni 1,5 łyżki nasion chia ok. 380 ml mleka orzechowego lub kokosowego (u mnie mleko z nerkowców ) + dodatkowo do zalania owsianki
Blondynka GotujeCiasto: 200g mąki pszennej 1 jajko ½ łyżeczki soli 1 pełna łyżeczka zielonej herbaty matcha wyrośnięty zaczyn 1 łyżka roztopionego i przestudzonego masła Dodatkowo: 1 szklanka malin (mrożonych) 2 łyżki jagód leśnych (opcjonalnie) 2 łyżki cukru pudru 125ml słodkiej śmietanki 30% Sposób przygotowania: Zaczyn- Mleko delikatnie podgrzewamy, łączymy z drożdżami, cukrem i mąką, odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Ciasto
Kuchnia w czekoladziesłodycze. W szczelnie zamkniętym pojemniku można je przechowywać w lodówce do tygodnia. Składniki na okolo 16 sztuk: szkl. suszonych daktyli szkl. orzechów/migdałów szkl. płatków owsianych/orkiszowych 1/2 szkl. jagód goji 1/2 szkl. wiórków kokosowych łyżka kakao cynamon ewentualnie do obtoczenia: kokos, kakao, sezam, siemie lniane Daktyle zalać gorącą wodą, namoczyć przez około 15 minut i odsączyć. Wszystkie składniki
wyzwania kuchenneSkładniki na 2 porcje: woda kokosowa (użyłam w puszcze) - 330 ml 250 g owoców leśnych (użyłam mrożonych) 1 banan 1 łyżka miodu 1 łyżka wiórków kokosowych
Moja Galeria Smakukanapce z białym serem twarogowym. W dziale "DOMOWE PRZETWORY" znajdziecie inne sprawdzone przepisy na przetwory z owoców i warzyw. SKŁADNIKI: 2 szklanki dojrzałych, dorodnych jeżyn 2 szklanki czarnych jagód 2 szklanki poziomek 2 szklanki cukru PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Do garnka przeznaczonego do smażenia przetworów wkładamy opłukane i osączone owoce, zasypujemy cukrem, stawiamy na niewielkim ogniu i doprowadzamy do wrzenia - gotujemy
Moja Książka Kucharskakarkówki 300g boczku 300g kiełbasek kilka pokrojonych i podsmażonych pieczarek 1 golonka 2 marchewki, 1 pietruszka, 2 ząbki czosnku, kawałek selera, lubczyk, biała część pora 3 liście laurowe 8 jagód jałowca 5 ziarenek ziela angielskiego pieprz, pieprz ziołowy, sól, cukier do smaku kminek PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umytą i oczyszczoną golonkę oraz pokrojoną na większe kawałki karkówkę zalewamy około 1litrem
Moja Książka Kucharskałyżki żelatyny Składniki na białą część: puszka mleka kokosowego 3-4 łyżki ksylitolu laska wanilii 2 łyżki żelatyny Składniki na jagodową część: ½ puszki mleka kokosowego 1/4 szklanki soku z jagód, malin, porzeczek, itp. szczypta soli 2 łyżki ksylitolu 1,5 łyżki żelatyny Przygotowanie: Zaczynamy od czekoladowej warstwy . W garnku podgrzewamy mleko, kakao oraz ksylitol, dosypujemy żelatynę, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia
PaleoLifeowocami morza, a do dań z jajek i szpinaku nie podawaj żadnego trunku. Merlot To szczep, który charakteryzuje się łagodnym smakiem i bukietem złożonym z ciemnych owoców (jeżyna, śliwka, jagoda) i nierzadko słodkimi kwiatowymi nutami czy też akcentami: cydru, oliwek, tytoniu. Jako jedno z nielicznych czerwonych win może dobrze współgrać z rybami, na przykład z łososiem. Będzie też dobrze smakować
Tradycyjna Kuchnia