z jagodami - 7023 przepisów (strona:345/469)

ORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL MELONOWO-JAGODOWY 151

najbliższe upały taki koktajl nadaje się w sam raz, doskonale orzeźwia i smakuje.   SKŁADNIKI 1/2 szkl. jogurtu typu greckiego ¼ melona bez pestek, ½ szkl. jagód, ½ łyżeczki miodu WYKONANIE Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, podajemy od razu po przygotowaniu

słodki bratek
pierogi z jagodami 148

Okres wysypu jagód w pełni

Ugotujmy Coś
PRZEPYSZNE DOMOWE LODY ANANASOWO - CYTRYNOWE. PROSTY I DIETETYCZNY PRZEPIS 163

Lody, lody i jeszcze raz lody! Czy Wy też należycie do grupy lodożerców? Ja uwielbiam lody i chociaż najlepsze jakie jadłam to te we Włoszech, naturalne

SMYKWKUCHNI
SERNICZEK Z PATELNI NA ŚNIADANIE 176

Składniki na 1 serniczek stanowiący 2 porcje: 100 g półtłustego twarogu 1 płaska łyżka mąki ryżowej (ok. 10 g) 1 płaska łyżka płatków jaglanych (ok. 10

Vroblewska-fitlife
Torcik bezowy z jagodami 122

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
ciasto ucierane z borówkami i kruszonką 164

składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 150 g cukru, drobnego 125 g masła, w temperaturze pokojowej 125 ml mleka 3 jajka otarta skórka z 1

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki z serem i przecierem owocowym 155

przepisu na czekoladowe   ciasto na naleśniki . *u mnie domowy przecier z czarnej porzeczki – porzeczki zagotować, przetrzeć przez sito, dodać trochę cukru do smaku. Taki przecier można przygotować z jagód, malin, truskawek ... zastawa

królestwo garów
Grysikowiec z galaretką i owocami (bez pieczenia) 305

Grysik to mój przysmak z dzieciństwa. Ostatnio bardzo rzadko go sobie przygotowywałam- tak, tak, lubię zjeść sobie takiego gęstego grysiku z konfiturą ;))))  Od kilku dni

Smakołyki Asi
Pudding chia z owocami 162

Dzisiaj bardzo prosta, bardzo sezonowa i w dodatku bardzo zdrowa propozycja. Na blogu już nie raz mieliście do czynienia z nasionami szałwii hiszpańskiej czyli potocznie nasion

SMYKWKUCHNI
Ciasto leśne z borówkami i jeżynami 143

Pyszne ciasto na upalne dni. Trzeba korzystać z sezonowych owoców ile się da, zanim przyjdzie jesień, a później zima ;-) SKŁADNIKI 150 g masła 100 g cukru

Passions hobbies life
Granola 185

siemienia lnianego 1/2 szklanki słonecznika 1 szklanka orzechów (laskowych, włoskich, brazylijskich) 1/2 szklanki płatków migdałów 4 suszone morele, drobno pokrojone 1/4 szklanki rodzynek 1/4 szklanki suszonej żurawiny 1/4 szklanki jagód goji 4 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Przygotowanie: Mieszamy miód z olejem,cukrem i szczyptą soli. W razie potrzeby można go lekko podgrzać

Smakowity Blog Kulinarny
Borówkowy ”sernik” z mleka kokosowego… 237

Deser ten genialnie sprawdzi się podczas upałów, pokocha go każdy kto spróbuje tego cudownego wariactwa. Składniki: (4 porcje) 2 puszki mleka kokosowego (potrzebna nam będzie stała częsć) 500g borówek (jagód) 70g ksylitolu lub innego słodzidła 30g zmielonych migdałów (opcjonalnie) 6 bezików   Sposób przygotowania: Borówki podgrzewamy w rondelku razem z ksylitolem aż odrobinę zmiękną. Stałą częsc mleka kokosowego dajemy

madamekuchnia.wordpress.com
Domowe lody jogurtowo-jagodowe bez cukru 295

Sezon jagodowy w pełni, a u mnie w piwnicy jeszcze kilka zeszłorocznych słoiczków. Moja maszynka do lodów pracuje w lecie dość często, a dziś zapraszam na

FitKot
Deser z kremem z serka mascarpone i czarną porzeczką 260

Żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Śmietanę ubić. Połączyć śmietanę z żółtkami i serkiem i delikatnie, dokładnie wymieszać. Porzeczkę delikatnie wymieszać z kremem – należy uważać aby nie rozgnieść jagód i nie zabarwić kremu. Na spód orzechowo - czekoladowy wyłożyć krem. Wstawić do lodówki na pół godziny. 100 g porzeczek wsypać do garnka, wlać 100 ml wody, zagotować. Porzeczki przetrzeć przez

królestwo garów
Ratafia – nalewka owocowa 197

słodkości. Na blogu opisuję jedynie ogólną metodykę postępowania, która zaprowadzi Was do pysznej nalewki Najczęściej do nalewki używa się: truskawek, malin, agrestu, mirabelek, porzeczki czerwonej, czarnej, brzoskwiń, jagód, moreli, wiśni czereśni, winogron czy śliwek. Większe owoce zawsze kroimy w cząstki a te pestkowe – drylujemy. Nie ma ścisłego przepisu na ratafię, a jedynie sposób postępowania. Bierzemy duży słój i wsypujemy

Mieszam w Garnku