które znajdują się na sklepowych półkach. Chwila roboty, a efekt może Was bardzo zaskoczyć. 1 cup Wiórków kokosowych 1/2 cup Ziaren słonecznika 1 tbsp Nasion Chia 2 tbsp Jagód Goji (opcjonalnie) 1 tsp Mielonego cynamonu 2 tbsp Syropu klonowego lub miodu (więcej jeśli lubicie bardziej słodkie) 1 Duże jajko 1 tbsp Oleju kokosowego (rozpuszczonego) Rozgrzewamy piekarnik do 160°C. Suche
Oslov.Jesienią witamy gruszki i jabłka. Chociaż nie ma już świeżyć malin czy jagód na bazarku to nie znaczy, że nie można przygotować pysznego ciasta z owocami. To ciasto przygotowuję często i nie wyobrażam sobie aby zabrakło go na stole. Ciasto jest aromatyczne dzięki gruszkom gotowanych w przyprawach i mocno czekoladowe dzięki kakao. Jak raz go upieczecie to będziecie piekli
Kuchnia w oparachProsty i szybki w przygotowaniu deser na bazie jogurtów jagodowych, mrożonych owoców oraz bitej śmietany. Lekko kwaśny spód, ale dzięki dodatkowi słodkiej bitej śmietany deser jest
AleTorcikJogurt naturalny z domową granolą to bardzo pożywne i szybkie w przygotowaniu śniadanie. Ponadto, można je zabrać ze sobą do pracy zastępując lunch bądź podwieczorek chowając
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Frużelinę możemy przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Uwaga: aby frużelina miała ładniejszy kolor można dodać kilka łyżek soku z wiśni lub kilka wydrylowanych wiśni. Składniki 1 kg truskawek (można użyć mrożonych) około 1 szklanki cukru
Cztery FajerySzybkie zdrowe i pożywne śniadanie! Polecam wszystkim, którzy zwłaszcza tym zabieganym i nie lubiącym wcześnie wstawać:) Składniki /1 porcja: – 4 łyżki płatków owsianych – łyżka kokosu – 1
I LOVE LIFECzy mówiłam Wam już, że kocham sernik! Od dzieciństwa uwielbiam się nim wręcz obżerać, a wszyscy w rodzinie wiedzą, że jak mam przyjechać w odwiedziny to
Pink EnvelopeDzisiejsze szybkie pieczenie zakończone, efekt – muffinki z dżemem jagodowym. Dawno ich nie robiłam, a wiem z doświadczenia, że co jak co, ale takie wypieki wychodzą
Pink Envelopejeszcze do połączenia składników. Smażymy placuszki na patelni do naleśników z obu stron na złoty kolor, podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas serwowane były z jogurtem naturalnym, truskawkami i jagodą kamczacką. Pycha
Życie zaczyna się w kuchnichodzi o jego wartości odżywcze i walory zdrowotne. Niedawne badania wykazały, że zaledwie jedna łyżka tego produktu zawiera więcej korzystnych dla zdrowia przeciwutleniaczy zw. antocyjanami niż taka sama ilość jagód. Ma też więcej błonnika i witaminy E, przy znacznie niższym poziomie cukru. Ma łagodny, lekko orzechowy smak i przyjemną teksturę stawiającą opór pod zębami. Jest bardzo smaczny. Uprawiany jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką
Kuchnia Pokoleńjadłam po wielu latach poczułam się jak mała dziewczynka. Tak naprawdę zupę owocową można przygotować ze wszystkich owoców, ja jako dziecko najbardziej lubiłam ją z czereśni, wiśni, jagód i truskawek :) A jaka jest Wasza ulubiona wersja? Składniki: * około 1,5 litra wody * 500 g świeżych wypestkowanych czereśni * cukier do smaku- ilość zależy od kwaskowatości czereśni (użyłam cukier trzcinowy Skworcu
Zrób to smaczniejest w wapń i fosfor oraz nie zawiera konserwantów. Składniki: SAŁATKA: 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego rurki garść rukoli garść roszponki 1 pomarańcza 6 suszonych śliwek 2 łyżki suszonych jagód goji 1 garść orzechów włoskich 1 op. sera Galbani mozarella mini kulki 2 łyżki sezamu czarnego i białego SOS: 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki octu
Kuchnia w oparachatem rządzą zdecydowanie lekkie desery z owocami. Gdy stragany uginają się pod naporem jeżyn, malin, czy jagód bardzo często robię z nich galaretki. Moim ulubionym sposobem na przemycenie owoców są terriny na białym winie. Lekkie, orzeźwiające i wprawiające w dobry nastrój. ;) Tym razem, przygotowując terrinę, zatopiłem w niej jeżyny w słodkim musującym winie muscat. Dolną warstwę zrobiłem zaś z jogurtu
Food Square