Jak nakarmić dziecko sprawiając mu przy tym mega dużo radości? :) podać mu to co lubi, ale tak, by cieszyło też oczy ;) w moim przypadku makaron
Kolorowy PrzepisownikProsta tarta rustykalna z dużą ilością owoców – Zapraszam na przepyszną tartę z mnóstwem świeżych, aromatycznych owoców. Szybka, prosta w przygotowaniu i wygląda fantastycznie. Na jednym
Mała CukierenkaTrudno uchwycić smak bakłażana, jednak to właśnie ta nietypowa jagoda... Artykuł BAKŁAŻAN – NIETYPOWY AZJATYCKI OWOC pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINETakiego filmu nie było, ale za to jest taki sernik 😉 Uwielbiam zabawy kolorem. Komponowanie, mieszanie i eksponowanie barw według konkretnego klucza potrafi być wymowne. Nie
WiszniówkaGęsty jogurt, domowe musli i dwa pyszne, kwaskowe musy z... Artykuł WIELOWARSTWOWE ŚNIADANIE OWOCOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEskładniki na spód ciasta: 160 g herbatników kakaowych 60 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy na okruszki, dodajemy masło i mieszamy. Następnie równomiernie rozkładamy i
Domowy Smak Jedzeniawygląd ich miąższu i smak przypominają raczej watolinę niż coś jadalnego. Lokalni sprzedawcy nadają koloru miejscom w których mieszkamy. Często są drogowskazami ("tam koło tej babiny z jagodami"), potrafią sprawić, że czujemy się wyjątkowo ("poczekaj przyniosę Ci ładniejsze maliny z zaplecza"), mimochodem stają się naszymi znajomymi, wiedzą co lubimy, my wiemy co u kogo najlepsze... Na przykład
Matka Żywicielkapasuje do niej lekka bita śmietana z dodatkiem mascarpone. Rolada smakuje tak delikatnie, jak wygląda. A całości dopełniają owoce – ja użyłam świeżych jeżyn, ale super sprawdzą się maliny, jagody, porzeczki czy wiśnie (do słodkiej bezy będą najlepiej pasowały lekko kwaskowe owoce lub dżemy). Rolada bezowa: 6 białek jaj w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki drobnego cukru(...)łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu szczypta soli Masa: 250 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% (1 szklanka) 1 łyżka cukru pudru mały koszyczek świeżych jeżyn, malin, jagód itp. skórka otarta z niewoskowanej cytryny listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy do 170°C z opcją termoobiegu (jeśli nie mamy to 180°C). Dużą blachę
Poezja smakuzabrać jedną do pracy lub dać dziecku do szkoły. Moja córa zabrała więcej, po to, by częstować koleżanki :) Babeczki możecie zrobić z owocami lub bez. Ja mam mrożone jagody i już zaczynam z nich korzystać. Warto było zrobić zapasy. Składniki: ( na 12 sztuk ) * 100 g masła * 3/4 szklanki cukru pudru(...)szklanki mąki * 1 szklanka wiórek kokosowych * 2 jajka * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * 100 ml mleka lub jak u mnie - napoju owsianego Alpro * 1/2 szklanki mrożonych jagód lub innych owoców Wykonanie: Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem. Do masy maślanej dodawać po jednym jajku, nie przerywając ucierania. Składniki suche: mąkę, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia - wymieszać
kolorowotorcikowoSkładniki : 3/4 szklanki zmiksowanych truskawek z odrobiną cukru 3 - 4 łyżki jagód, mogą też być owoce leśne (np.mrożone ) około 300 g jogurtu ewentualnie cukier puder do smaku Przygotowanie : Mus truskawkowy wlać na dno pucharków Jagody również zmiksować i przelać chwilowo do kubka Jogurt wlać do miksera (nie myjąc go) i zmiksować Na truskawki wlać jogurt, a na wierzch
Proste PotrawyPopularne kluchy na parze. Powszechnie znane, lubiane, podawane na wiele sposobów. Z czasów dzieciństwa najbardziej pamiętam te z jagodami, oraz te z czekoladą i gęstym koktajlem własnej roboty, z domowej tłustej śmietany i poziomek zgniecionych z cukrem.. Z powodu braku tych ostatnich składników proponuję zastępczą wersję z jogurtem owocowym. Ciasto drożdżowe: ok. 1/2 kg mąki pszennej
Praktyczna plmimo użycia żelfixu z mniejszą ilością cukru -3:1 , proponuję dodać jeszcze sok wyciśnięty z 1 cytryny. Składniki: -2 kg jagód -2 op.żel-fix 3:1 ( bez cukru) -700g ksylitolu (ew.cukru) -Sok wyciśnięty z 1 cytryny Umyte jagody umieścić w garnku z sokiem z cytryny, łącznie nie więcej niż 2 kg. Wsypać do nich proszek
Smaczne Zdrowegustu:) Wykorzystałam resztki truskawek, pierwsze maliny oraz pyszne jagody pracowicie nazbierane w lesie;) Robię dużo przetworów, by choć zatrzymać choć trochę lata "na zimę":) Składniki: 1,2 kg jagód, 1,2 kg malin, 1,2 kg truskawek, 2,5 kg cukru, cukier waniliowy. Przygotowanie Owoce umyć, odszypułkować, osuszyć. Zasypać cukrem i odstawić na całą noc do lodówki. Następnie
Z miłości do słodkościlubiane naleśniki z serem i owocami. Sprawdzone ciasto, wyśmienite nadzienie, no i owoce... Ja użyłam tylko malin i truskawek, bo innych owoców nie miałam, ale warto dodać też trochę jagód lub borówek, uzyskamy wtedy lepszy efekt wizualny:) Ciasto: szklanka mąki pszennej, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 1/3 szklanki wody, 1/3 szklanki oleju słonecznikowego, 1/2 łyżeczki soli. Jajka rozkłócić, wlać mleko(...)stron na złoty kolor. Nadzienie: 250g półtłustego sera, 125 g serka mascarpone, 100g truskawkowego serka homogenizowanego, 1/2 laski wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody). Twaróg zmiksować z mascarpone i serkiem homogenizowanym. Dodać cukier puder i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na usmażonych naleśnikach, nałożyć owoce, złożyć. Podawać z odrobiną masy
Z miłości do słodkości