z jagodami - 7023 przepisów (strona:323/469)

Babeczki z Masą Budyniową i Owocami 479

lekko schłodzone)3 żółtka65 g cukru pudrucukier waniliowyszczypta solimasa:500 ml mlekabudyń waniliowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g miękkiego masłacukier waniliowyok. 300 g dowolnych owoców: np. brzoskwinie, maliny, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp.Babeczki z Masą Budyniową i Owocami - Sposób przygotowania:Spody Babeczek:Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy

Słodka Strona
Ciasto jogurtowe z owocami 356

Wierzch ciasta delikatnie obsypać mąką - można zrobić to używając sitka. Na wierzchu ułożyć owoce. Dzięki mące nie opadną na dno. Ja wykorzystałam słoiczek zeszłorocznych jagód w cukrze. Piec przez około 45 - 50 minut w temperaturze około 180 stopni.Ciasto nie jest zbyt słodkie, więc śmiało można posypać je cukrem pudrem.Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto kruche z jeżynami oraz budyniową pianką 166

dodawać budyń, cały czas miksując. Na koniec wlewać powoli olej i wszystko dokładnie wymieszać. Piankę wyłożyć na wystudzony kruchy spód.Dodatkowo:500 g jeżyn (idealnie sprawdzą się również maliny, jagody czy porzeczki)1 łyżka cukru pudruJeżyny wyłożyć równomiernie na piankę, a następnie zetrzeć na nie równomiernie pozostałą część kruchego ciasta. Piec 30-40 minut w 180°C, wystudzić

Food Square
Serniczek jak chmurka i historia pewnego pieska 179

masę z cukrem i ekstraktem. Wlać jogurt, zmiksować.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i rozpuścić na parze. Ostudzoną dodać do masy serowej, zmiksować, żeby nie było grudek. Wsypać jagody, delikatnie wymieszać łyżką.Schłodzić w lodówce przez noc.Przed podaniem udekorować resztą owoców.Smacznego!Wczoraj rozmawiałam z Rodzicami i opowiedzieli mi o pewnej dość kontrowersyjnej sytuacji. W pewnej miejscowości

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mission impossible, czyli tort podróżny 135

będzie idealny.Co dalej...? Trzeba przecież dodać jakąś wyraźną smakową nutę. W końcu pomyślałam, że przygotuję warstwę malinową. W sklepie jednak malin nie mieli... Zamiast tego nabyłam mrożoną mieszankę jeżyn, jagód i żurawiny, i przygotowałam mus, oczywiście usztywniony żelatyną. Sprawdził się na medal - ciasto było idealnie słodkie, nie nudne. Pycha!Pozostała rzecz najważniejsza - co zrobić, żeby całość przetransportować bez uszczerbku(...)Tort z kremem i musem owocowymSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:10 jajek375 g cukru230 g mąki pszennej90 g mąki ziemniaczanejmus owocowy:600 g mrożonej mieszanki jeżyn, jagód i żurawiny75 g cukruskórka otarta z 1 cytryny150 ml soku z czarnych porzeczek4 łyżeczki żelatyny1 łyżka zimnej wodykrem:300 ml śmietany kremówki (38%)200 g serka kremowego4 łyżeczki cukru pudru2

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Różowo mi... 133

mojej lodówce, a ja się tylko zastanawiam, co nowego stworzyć. Mam mnóstwo różnych pomysłów, jednak wiem, że ze wszystkim nie zdążę. Poza tym niedługo będzie wysyp truskawek, są jagody, maliny, morele, i o nich też trzeba przecież myśleć. Póki co jednak przygotowałam rzecz, na którą miałam ochotę od dawna - rabarbarowy curd. Uwielbiam ten angielski krem, przygotowywałam go już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Na pożegnanie sezonu rabarbarowego - Pavlova 114

jeszcze po cichu liczę, ale rabarbaru już ostatnio nie widziałam... Może jeszcze jakimś cudem uda mi się kupić kilka łodyg, ale zamiast szukać, wolę skupić się na innych owocach - jagody, maliny, morele, brzoskwinie, czereśnie - ach, jakiż ogromny wybór

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szybki letni deser 218

chilled wydawnictwa The Australian women's weekly. Uwielbiam te gazety - są pełne smakowitych przepisów opatrzonych wyjątkowo apetycznymi zdjęciami. Pyszności!Trifle w oryginale jest zupełnie inne - ma custrad i jagody, i upieczony biszkopt. Ja poszłam troszkę na łatwiznę, chcąc wykorzystać to, co miałam w lodówce. I muszę przyznać, że wyszło naprawdę smacznie - słodkie, gąbczaste biszkopty o lekko alkoholowym aromacie, delikatnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Malinowy sernik na Dzień Taty 163

świeżych malin, kruchy spód i wierzch z idealnie białej bitej śmietany... Wygląda zjawiskowo. Można zamiast kruchego spodu zrobić zwykły spód z pokruszonych ciastek. Można dać dowolne owoce sezonowe: jagody czy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Można kombinować do woli. Mi wersja z malinami zasmakowała ogromnie - nie za słodka, cudownie owocowa, pyszna. Polecam bardzo.Razem ze mną pyszności na Dzień

Pożeraczka, czyli raz adobrze
327. 147

dobrze się czuje. :( Grrr... nie mogę być chora, chciałam dzisiaj iść pobiegać, a nie leżeć w łóżku.W sumie pogoda też nie zachęca do wyjścia, ale na jagodach i tak byłam, przy okazji zgubiłam telefon, który odnalazłam na całe szczęście. :P Zostałam otagowana przez http://tasty-breakfast.blogspot.com/, dziękuje bardzo :*1. Która kuchnia świata jest Twoją ulubioną?Każda po trochu

More food, love and dreams
337. 118

5zł/kg truskawki, dobra, za piękne to one nie są(były) ale i tak były pyszne i takie słodziutkie *.*A teraz wsiadam na rower i jadę z mamą na jagody

More food, love and dreams
668. Nadziane.....Nutella Pancakes 157

Nutella Pancakes z truskawkami i malinami(inspiracja)Na (oficjalne) rozpoczęcie wakacji dużoo nutelli, jeszcze więcej truskawek, a na deser maliny. Jest dobrze.A teraz umykam (znów) na jagody, bo moje zapasy się skończyły

More food, love and dreams
Jednogarnkowy gulasz z jelenia 166

jęczmiennej perłowej,50 gram masła, 2 łyżek oliwy,3 łyżek octu winnego białego,1 łyżki smalcu,1 łyżeczki ziaren kolendry,3 listków laurowych,2 gałązek świeżego rozmarynu,5 jagód jałowca, szczypty pieprzu kajeńskiego,soli,świeżo mielonego czarnego pieprzu.Najważniejsze w dobrym przygotowaniu wszelkiej dziczyzny jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Dziczyzna nie jest prosta w przygotowaniu, ale odpowiednio potraktowana zapewnia(...)dwie cebule pokrojone w grube piórka i 3 ząbki czosnku pokrojone w grube plastry. Do mięsa włożyłem również igły z dwóch sporych gałązek rozmarynu, 3 liście laurowe, 5 rozgniecionych jagód jałowca oraz 1 łyżeczkę roztartych w moździerzu ziaren kolendry. Całość zalałem 3 łyżkami białego octu winnego, 330 ml ciemnego piwa i 2 łyżkami oliwy, doprawiłem czarnym świeżo zmielonym pieprzem

Wyprawy kulinarne
Beza z bitą śmietaną i owocami 169

BEZY:500 ml śmietanki 36%łyżka cukru 5 kropelek aromatu waniliowego 100 g owoców (można wykorzystać owoce według uznania, ja wykorzystałam poziomki, maliny, kilka borówek amerykańskich i jagody)1,5 łyżeczki żelatyny1/4 szklanki gorącej wodyWYKONANIE:Na początek należy włączyć piekarnik na 180 stopni. Białka należy ubić na sztywno, następnie po troszkę dodawać cukier ciągle ubijając. Dodać mąkę

Serce zamknięte w formie pyszności
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 201

gram maku suchego,- 4 jajka,- pół kostki masła,- 3/4 szklanki cukru,- cukier waniliowy/wanilinowy,- odrobina alkoholu - amaretto,- bakalie - do wyboru - ilość również zależy od Was! U nas:* rodzynki,* skórka pomarańczowa,* jagody goi,* morwa biała,* figi,* orzechy,* migdały,- cynamon/WSZYSTKIE BAKALIE GODNE POLECENIA - Dobre jakościowo, smakowo i w przystępnej cenie znajdziesz w:   SKWORCU - http://www.skworcu.com.pl/  - Polecamy

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania