Nutella Pancakes z truskawkami i malinami(inspiracja)Na (oficjalne) rozpoczęcie wakacji dużoo nutelli, jeszcze więcej truskawek, a na deser maliny. Jest dobrze.A teraz umykam (znów) na jagody, bo moje zapasy się skończyły
More food, love and dreamsjęczmiennej perłowej,50 gram masła, 2 łyżek oliwy,3 łyżek octu winnego białego,1 łyżki smalcu,1 łyżeczki ziaren kolendry,3 listków laurowych,2 gałązek świeżego rozmarynu,5 jagód jałowca, szczypty pieprzu kajeńskiego,soli,świeżo mielonego czarnego pieprzu.Najważniejsze w dobrym przygotowaniu wszelkiej dziczyzny jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Dziczyzna nie jest prosta w przygotowaniu, ale odpowiednio potraktowana zapewnia(...)dwie cebule pokrojone w grube piórka i 3 ząbki czosnku pokrojone w grube plastry. Do mięsa włożyłem również igły z dwóch sporych gałązek rozmarynu, 3 liście laurowe, 5 rozgniecionych jagód jałowca oraz 1 łyżeczkę roztartych w moździerzu ziaren kolendry. Całość zalałem 3 łyżkami białego octu winnego, 330 ml ciemnego piwa i 2 łyżkami oliwy, doprawiłem czarnym świeżo zmielonym pieprzem
Wyprawy kulinarneBEZY:500 ml śmietanki 36%łyżka cukru 5 kropelek aromatu waniliowego 100 g owoców (można wykorzystać owoce według uznania, ja wykorzystałam poziomki, maliny, kilka borówek amerykańskich i jagody)1,5 łyżeczki żelatyny1/4 szklanki gorącej wodyWYKONANIE:Na początek należy włączyć piekarnik na 180 stopni. Białka należy ubić na sztywno, następnie po troszkę dodawać cukier ciągle ubijając. Dodać mąkę
Serce zamknięte w formie pysznościgram maku suchego,- 4 jajka,- pół kostki masła,- 3/4 szklanki cukru,- cukier waniliowy/wanilinowy,- odrobina alkoholu - amaretto,- bakalie - do wyboru - ilość również zależy od Was! U nas:* rodzynki,* skórka pomarańczowa,* jagody goi,* morwa biała,* figi,* orzechy,* migdały,- cynamon/WSZYSTKIE BAKALIE GODNE POLECENIA - Dobre jakościowo, smakowo i w przystępnej cenie znajdziesz w: SKWORCU - http://www.skworcu.com.pl/ - Polecamy
Wypisz Wymalujłyżki żelatyny,- 6 łyżek masła,- pół szklanki śmietanki kremówki (my dajemy więcej),- bakalie (do wyboru). My dałyśmy na bogato: orzechy mielone, płatki migdałowe, ananas kandyzowany, papaja kandyzowana, skórka pomarańczowa, jagody goi, rodzynki. Owoców dajemy sporo. Orzechów nie żałujemy! + masło do wysmarowania naczynia i bakalie (orzechy i płatki migdałowe) do obsypania./Bakalie, laski wanilii i inne świetne rzeczy znajdziesz
Wypisz Wymalujemocje.Osobiście bardzo lubię - pod wszelką postacią. Dziś jako prosty i pyszny deser: najzwyklejsza na świecie kasza manna ugotowana na mleku + owoce. Dowolne. Ale wg mnie jeżyny lub jagody do kaszki pasują wyśmienicie. U mnie dziś te pierwsze jako pyszny dodatek do kaszki.Składniki:pół litra mleka,10 łyżek kaszy mannyjeżyny2 łyżki cukru ( do kaszki)1 łyżka
Walijskie Pichceniepiernikach zatęskniłam za drożdżówkami z owocami i kruszonką. Składniki:Mój żelazny przepis na wszelkie bułeczki, drożdżówki i rogaliki drożdżowe jest TUTAJPonadto ulubione owoce:u mnie morele i jagody Wykonanie: Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego wcześniej mleka. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy
Walijskie PichceniePyszne, proste, wilgotne ciasto, które idealnie sprawdza się cały rok z sezonowymi owocami. Wspaniale zdają tu egzamin czerwone porzeczki, jagody, morele, jabłka. Jeśli nie dysponujemy świeżymi owocami oczywiście można zastąpić je tymi ze słoika lub puszki, pamiętając, aby wcześniej dobrze je odsączyć na sicie, a jeszcze lepiej na 2-3 godziny włożyć do zamrażalnika. Duża ilość
Walijskie PichcenieBlat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. Z podanej ilości składników możemy upiec jedno duże ciasto lub dwa mniejsze. Rozwałkowane ciasto smarujemy ulubionymi konfiturami np. z porzeczek, jagód czy truskawek albo powidłami ze śliwek. Ciasto zwijamy w rulon. Formę wykładamy papierem do pieczenia albo używamy silikonowej. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni ale czas zależy
prawdziwe jedzeniekremówki 2 łyżki czekolady w płatkach do posypania wierzchu Wykonanie. Ugotowane ziemniaki przetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem, kakao i dżemem. Dodać sodę i ziemniaki. Zmiksować. Dodać bakalie-rodzynki, orzechy, jagody goji ,skórkę cytrynową itp. Białko ubić na pianę i połączyć z masą ziemniaczaną. Ciasto włożyć do keksówki i piec w temp.180stop . 1h. W rondelku składniki polewy stopić i wymieszać
Kulinarny karnet Christophera1szkl. migdałów w płatkach, 1/2szkl. wiórków kokosowych, 1/4szkl.pestek dyni lub słonecznika, 1/2szkl.syropu klonowego, 2łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1szkl. suszonych owoców np.żurawina, rodzynki, jagody goyi. Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem rozsypać płatki owsiane, migdały, wiórki, pestki słonecznika, posypać solą, wymieszać, polać syropem klonowym
Anioły w kuchniciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce. Borówki myjemy i osuszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórka kokosowe.. Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na owoce wykładamy bezę kokosową. A na bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego
Anioły w kuchnichudego twarogu 1 łyżeczka miodu4 łyżki waniliowego mleka sojowego/ryżowegoPrzygotowanie:Kaszę jaglaną ugotować na wodzie z dodatkiem miodu i mleka.W naczyniu żaroodpornym ułożyć twaróg a na nim jagody tak aby nie było widać sera.Ugotowaną kaszę wykładamy na borówki. Resztę owoców która została układamy na kaszy.Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Zapiekana kasza jaglana z borówkami
Czarnawisienkałyżka mąki 2 łyżki mleka szczypta proszku do pieczenia szczypta soli cukier puder 6 szt. truskawki 1 banan 0,5 łyżeczki soku z cytryny 5 dag maliny 5 dag jagody amerykańskie 1 budyń wiórki czekolady bita śmietana Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z dodatkiem szczypty soli i 0,5 łyżki cukru pudru. Żółtka ubić z dodatkiem pozostałego cukru
Kulinarny karnet Christopherapołowie rozsypać owoce. Pomagając sobie ściereczką zwinąć roladę. Właściwie rolada jest gotowa do jedzenia, ale możemy wstawić do lodówki i czekać na gości. Rada. Zamiast porzeczki można użyć, maliny, jagody, wiśnie
Kulinarny karnet Christophera