Kaczka duszona z czerwoną kapustą
Kaczka duszona z czerwoną kapustą
Do przygotowania dania użyłam dziką kaczkę, ale może być też kaczka hodowlana. Dzika kaczka jest mniejsza, ma chudsze mięso i troszkę inny smak od tej hodowlanej. Kaczka, tłuszcz (u mnie gęsi), 0,5 kg czerwonej kapusty, 1 cebula, 5 jagód jałowca. 200 ml czerwonego wytrawnego wina, sól, cukier, sok z cytryny, Kaczkę oczyścić, umyć. Podzielić na cztery części. Natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obsmażyć na rumiano na tłuszczu ( nie wytopi się tłuszcz z kaczki podczas smażenia tak jak z hodwlanej ponieważ ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kaczki, kapustą, kopytka, czerwona kapusta, mięso, z jagodami
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję