z jagodami - 7023 przepisów (strona:314/469)

Zupa z botwinki z mleczkiem kokosowym 142

czekam z utęsknieniem przez zimowe miesiące. Pojawienie się ich na bazarkach zapowiada, że sezon na pyszności właśnie się rozpoczął. Bo przecież niedługo po nich mamy truskawki, później maliny, jagody, porzeczki... W tym roku sezon inauguruje u mnie zupa z botwinki z mleczkiem kokosowym. Zawsze przygotowuję jej spory garnek, żeby starczyła na dwa dni, ale i tak często już

Kulinarne Inspiracje
Deser malinowy 111

Blueberry Corner by "jagodzianka" Lekki i bardzo smaczny deser owocowy. Do tego deseru można użyć innych miękkich owoców t.j. jagody, borówki amerykańskie, truskawki, poziomki, … Przeczytaj cały artykuł Post Deser malinowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Tarta z owocami 169

niezbyt miła niespodzianka - coś stało się z lodówką i podczas naszego prawie dwutygodniowego wyjazdu - wszystko się rozmroziło. Padło! Z bólem serca musieliśmy wyrzucić zamrożone już kurki, kilkanaście pęczków szparagów, jagody, truskawki, itd. Wszystko to czym chciałam się nacieszyć w późniejszym czasie! Rozpacz! Przedstawiamy Wam dzisiaj awaryjną tartę - z ciasta francuskiego, z kremem na bazie śmietanki i mascarpone z dodatkiem

Plate of Joy
Placuszki serowo-jogurtowe z jabłkami 188

serowo-jogurtowe ,które najbardziej smakują mi z dodatkiem  sezonowych  owoców. Zanim  na naszych stołach na dobre zagoszczą  truskawki, maliny czy jagody możemy  wykorzystać ostatnie , wciąż jeszcze smaczne ,choć mniej wartościowe jabłka.  Odrobina  jagodowej konfitury  nadaje   całości  smacznego

Zakamarki mojej kuchni
CIASTO LEŚNY MECH 1718

dałam 1 galaretkę) Dodatkowo: owoc granatu lub inne drobne owoce, np.maliny, jagody itp. Szpinak rozmrozić, dokładnie zblendować, odcisnąć mocno w dłoniach. Wykorzystując mrożone liście szpinaku proponuję postępować w tej właśnie kolejności, suchy szpinak ciężko się bowiem blenduje, wręcz jest to niewykonalne (przetestowane).  W misie miksera ubić jaja z cukrem na gęstą, puszystą masę, dodać ekstrakt waniliowy. Stopniowo, cienką

Smaczne Zdrowe
Placki z owocami 138

szkl. jogurtu greckiego 2 jajka 3 łyżki stopionego masła 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: mały jogurt naturalny truskawki lub maliny banan oczywiście mogą też być inne owoce: borówka amerykańska, jagody, morele, brzoskwinie... miód lub golden syrop cukier puder W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej misce delikatnie mieszamy mokre składniki: maślankę, jajka, jogurt. Do składników suchych wlewamy pomału składniki

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Rustykalna tarta z rabarbarem (galette) 178

cukrem kandyzowanym. Do tego migdały i słodki syrop, który dopełnia całości. Galette można zrobić niemal z każdymi polskimi owocami. Zamiast rabarbaru świetnie sprawdzą się jabłka, gruszki, śliwki, wiśnie, truskawki, jagody czy porzeczki. Rustykalna tarta z rabarbarem – ok. 6-8 porcji : 150 g mąki pszennej (1 szklanka) 70 g mąki pszennej pełnoziarnistej (0,5 szklanki – można także użyć

Poezja smaku
Pieguski z owocami goji i czekoladą 148

które otrzymałam od hurtowni przypraw Rafex. SKŁADNIKI: 120g margaryny, 1 jajko, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 tabliczka mlecznej czekolady, 30g suszonych jagód goji z hurtowni Rafex , 30g rodzynek. PRZYGOTOWANIE: 1. Margarynę ucieram z  jajkiem i cukrem pudrem. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję rodzynki(...)czekoladę. Mieszam. 2. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam łyżką niewielkie porcje ciasta, formując ciasteczka. Ciastka piekę 20 minut w temperaturze 170 stopni. Do przygotowania ciasteczek użyłam suszonych jagód goji, które otrzymałam do testowania od hurtowni przypraw Rafex . Owoce goij mają wiele cennych właściwości. Są bardzo zdrowe i łagodzą objawy wielu chorób. Nazywane są eliksirem młodości, gdyż opóźniają proces

Tradycyjna kuchnia Kasi
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 169

ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: owoce na wierzch babeczek (np. truskawki, maliny, jagody) Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami

Bullio
Sernik z białą czekoladą i malinami 173

Aksamitny sernik z białą czekoladą. Spód wykonany z ciasteczek owsianych. Na wierzchu maliny. Można też wykorzystać truskawki, jagody czy poziomki. Najlepiej smakuje po co najmniej kilku godzinach w lodówce. Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone

Bullio
Koktajl jagodowy - najprostszy i najsmaczniejszy :) 146

Tylko trzy składniki, a dla mniejszych łakomczuchów jedynie dwa :) Jagodowe koktajle są moimi jednymi z najsmaczniejszych :) Co prawda teraz używam jagód mrożonych, ale już niedługo pojawią się świeże, prosto z lasu, więc takie koktajle będę serwowała sobie coraz częściej :) Składniki (1,5 l koktajlu): 0,5 l jagód (u mnie mrożone)  1 l maślanki  stewia do smaku

Zdrowie na języku :P
Recenzja SUPERŻYWNOŚCI Davida Wolfe’a, dietetyczna zapiekanka 178

jest dobra wiadomość: nie musimy drobiazgowo przestrzegać przepisów. Wystarczy zapamiętać, aby do jednego lub więcej posiłków dziennie dodać jakiś super-produkt , np. do płatków na śniadanie warto dorzucić jagody goji lub acai, a do sałatek i surówek dodać siemię konopne lub aloes. Do smażenia kotletów i zabielania zup najlepszy będzie olej kokosowy (który jest jednocześnie świetnym balsamem do ciała

Qlinarnie i Qlinarnie
rosół z gęsi z pierogami z gęsi 109

rosół: korpus z gęsi, włoszczyzna, sól, 2 jagody jałowca, 4 ziarna pieprzu czarnego, 4 ziarna ziela angielskiego, mała gałązka rozmarynu, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, cebula pierożki: 3 śliski suszone, mięso z rosołu, sól, pieprz ciasto na pierogi: 300 ml mąki, 160 -180 ml ciepłej wody, 1 łyżka roztopionego masła, szczypta soli sól, tłuszcz (najlepiej smalec z gęsi

królestwo garów
Gulasz z jelenia z czekoladą 169

mięsa na gulasz z jelenia, 3 cebule, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 4 jagody jałowca, 400 ml bulionu wołowego, mąka do oprószenia mięsa, tłuszcz do smażenia, sól 50 g wytrawnej czekolady Mięso oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu (ja użyłam smalec z gęsi) ze wszystkich stron na rumiano. Podsmażone mięso przełożyć do garnka z grubym

królestwo garów
Gołąbki z dzika z pęczakiem 157

Dodać łyżkę posiekanego rozmarynu, wlać 250 ml wody, zamieszać, przykryć i gotować około 15 minut. Kasza wchłonie cały płyn. Słoninę pokroić w drobną kostkę. Mięso zemleć, dodać 10 rozgniecionych jagód jałowca, ostudzoną kaszę, słoninę i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Brytfankę z pokrywą /gęsiarkę wyłożyć liśćmi kapusty. Na liść kapusty kłaść trochę farszu, założyć brzegi do środka, zwinąć(...)rulon i ułożyć w gęsiarce końcem zwinięcia do dołu. Ułożyć tak wszystkie gołąbki, dodać liście laurowe, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, 6 jagód jałowca, 1/2 gałązki rozmarynu i zalać 300 - 400 ml wody.    Gołąbki przykryć liśćmi kapusty. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny. Liście kapusty ułożone na dnie i na wierzchu

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania