Dorsz Fasola Jagody Kurki Makaron Orzechy nerkowca Orzechy włoskie Pieczarki Poziomki Płatki owsiane Ryż Seler naciowy Sezam Siemię lniane Truskawki Cynamon Zarodki pszenne
Wiem co jemmogą to jednak być takie bardzo słodkie i kremowe jakich mamy pełno w sklepach , ale raczej owocowe. Takie połączenie lodów i sorbentu. Ja wykorzystałam do ich przygotowania mrożone jagody (resztki z poprzedniego sezonu), ale mogą być oczywiście świeże. Nie wiem czy już się pojawiły na targowiskach, w lesie są. Byłam, sprawdziłam, już dojrzały. Mam zamiar znowu zamrozić sporą ilość
Wiem co jemkażdym sklepie spożywczym, nie mówiąc już o cukierniach. Daleko im jednak do takich zrobionych w domu ze świeżymi owocami, a nie jakąś pulpą przypominającą smakiem bardziej buraki niż jagody. Warto więc wybrać się do lasu i uzbierać samemu, w końcu do takich jagodzianek nie trzeba ich aż tak wiele”. Czytaj więcej
Wiem co jemparę centymetrów w talii oraz dostarczyć mojemu organizmowi nieco witamin, aby na wiosnę wyglądać świeżo i zdrowo. Osobiście wolę gdy są zrobione z rodzimych owoców typu truskawki, maliny czy jagody. Niestety zimą jest to prawie niemożliwe, chyba że użyjemy owoców mrożonych. Ponieważ wszystkie już zużyliśmy dzisiejszy koktajl zrobiłam z egzotycznych owoców i dorzuciłam trochę świeżej mięty, aby był bardziej
Wiem co jemmyślą o dzieciach. One zazwyczaj wolą łagodniejsze smaki. I ważne, żeby było słodko. Taki mój pomysł na szybkie danie bezmięsne. Polecam je szczególnie w okresie kiedy mamy świeże jagody, chociaż można też użyć tak jak ja mrożonych owoców.” Czytaj więcej
Wiem co jemmieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać ekstrakt i szczyptę soli. Na koniec delikatnie (niezbyt dokładnie) wmieszać spirulinę. Gotową masę przelać do foremki silikonowej wypełnionej ulubionymi dodatkami (u mnie jagody goji) . Pozostawić do stężenia w temp. pokojowej na ok. 30 min., a później przenieść do lodówki i pozostawić na kolejne 30 min. Na tym etapie zakończyłam produkcję swojej czekolady
Domowa Cookierenka Agimleka roślinnego (np. migdałowego lub owsianego ) 5-6 daktyli (lub 4 łyżki syropu z agawy, syropu klonowego, miodu) pół szklanki ulubionych bakalii (u mnie suszone jagody goji, rodzynki, morwa biała, orzeszki ziemne) Ganasz czekoladowy: 60 g gorzkiej czekolady 3 łyżki jogurtu/ śmietany (lub mleczka kokosowego) Przygotowanie: Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ja gotuję zawsze
Domowa Cookierenka Agiznalazło się w paczce? wanilia mielona , spirulina , nasiona chia , ziarnokakaowca , guma guar , herbata choco-chili , zielona herbata kaktusowa , kawa toffee rozpuszczalna , kawa waniliowa rozpuszczalna , jagody goji , morwa biała , komosa ryżowa , tofu miękkie . SKWORCU.COM.PL *klik
breakfast of dreamsjagodowy gotowany sernik w słoiku po Nutelli~ Czyszczę kolejny słoik, znajduję ostatnie jagody w zamrażarce - przecież zaczyna się nowy sezon! :) Pierwszy tydzień w pracy. Jak wrażenia? Kurde, no jest ciężko, nawet bardzo. Pierwszego dnia wróciłam do hotelu pół żywa, czułam się źle i fizycznie i psychicznie, bo ilość pracy i warunki mnie dobiły. Nie żeby coś, chodzi
breakfast of dreamsproduktów BIO. Kasze, mąki, orzechy i suszone owoce, ryże, substancje słodzące, ziarna i wiele innych. Ja w swojej paczce znalazłam: karob, mąkę owsianą, mąkę z tapioki, płatki jęczmienne, jagody inkaskie, proszek maca, sezam łuskany, ziarno canihua, daktyle, quinoa czarna Dodam jeszcze, że paczka bardzo mnie zaskoczyła szybkością jej dostarczenia i dokładnością zapakowania. :) Dotarła do mnie już następnego dnia
breakfast of dreamsmiodelką (kremem czekoladowym)~ Maliny, które wylądowały w dzisiejszej kaszce to już ostatnie jakie miałam w zamrażarce :( Teraz czekam do lata na świeże ♥ Całe szczęście, że zostały mi jeszcze jagody, borówki i truskawki, może jakoś przetrwam! :D Badania krwi będę musiała powtórzyć w przyszłym tygodniu :( Znowu kłucie...ale tym razem nie będą mi pobierać aż tyle krwi, to jedyny plus
breakfast of dreamstruskawkami! Sezon niestety się skończy... :( Wszystko, co dobre, szybko się kończy - prawda? :( Ale nie ma co się martwić, coś się kończy, coś zaczyna! W tym przypadku zaczynają się...jagody! W weekend jadę na wieś i mam nadzieję trochę ich nazbierać, bo w mojej głowie narodził się pomysł na ciacho z tymi właśnie małymi, pysznymi, fioletowymi cudami :) A do tych
chili & sugarKOKTAJL JAGODOWY przepis autorski // 1 porcja ~100g jagód, umytych i oszuszonych ~100g jogurtu naturalnego ~łyżeczka cukru Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmiksować. Ot, cała filozofia :) Smacznego! Wartość odżywcza porcji: Przepis dodaję do akcji
chili & sugarceny za kilogram znów rosną w górę...Niedługo truskawki będą towarem luksusowym ;) Ale - nie ma co się martwić. Nadchodzi sezon na kolejne letnie owoce, jeszcze dużo przed nami - maliny, jagody, porzeczki etc. Dzisiaj pierwszy przepis z porzeczkami. Szczerze mówiąc rzadko używam je w swojej kuchni. Chyba nie uwielbiam ich aż tak ;) Ale gdy mama kupiła 0,5kg tych owoców
chili & sugarproduktów BIO. Kasze, mąki, orzechy i suszone owoce, ryże, substancje słodzące, ziarna i wiele innych. Ja w swojej paczce znalazłam: karob, mąkę owsianą, mąkę z tapioki, płatki jęczmienne, jagody inkaskie, proszek maca, sezam łuskany, ziarno canihua, daktyle, quinoa czarna Dodam jeszcze, że paczka bardzo mnie zaskoczyła szybkością jej dostarczenia i dokładnością zapakowania. :) Dotarła do mnie już następnego dnia
chili & sugar