Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady oraz: 400 g leśnych owoców np. maliny, borówki, jeżyny, jagody Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać, wrzucić do metalowej lub szklanej miseczki umieszczonej nad rondlem z gotującą się wodą. Pod wpływem temperatury czekolada rozpuści się. Zdjąć z ognia
maniapieczeniakawałki i zmiksować blenderem. Następnie koktajl przelać przez niezbyt gęste sitko, aby pozbyć się pestek. Nalać do szklanek. Smacznego! Do arbuza można dodać inne miękkie owoce - truskawki, poziomki, jagody, sok z cytryny i mięty i zmiksować, ale dopiero po pozbyciu się pestek. Taki koktajl jest pyszny,zdrowy i na pewno posmakuje każdemu. Najlepsza jest oczywiście pianka :) Taki mały kawałek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedomowych lodów to żadne wyzwanie. Zyskujemy mniejszą (lub nawet zerową) ilość zbędnego cukru czy tłustej śmietany. Mój przepis jest bardzo minimalistyczny - lody przygotowałam na bazie sezonowych owoców (maliny, borówki, jagody...) i naturalnego jogurtu i odrobiny świeżej mięty. Ten przepis możecie wykorzystywać jako bazę do rozbudowy o własne pomysły. Prawda jest taka, że do przygotowania lodów nadają się dowolne owoce
Milion Smakówdowolnych ciasteczek (digestive, korzenne, owsiane, bezglutenowe) 405 gramów mleka skondensowanego light 500 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego 500 gramów czerwonych oraz czarnych owoców sezonowych (ja użyłam truskawek, czerwonych porzeczek, jagód oraz jeżyn) 30 gramów cukru waniliowego plus cukier drobny do wypieków (ilość dowolna, ja dodałam 4 łyżeczki) Wykonanie: Ciasteczka należy drobno pokruszyć (na piasek) i wymieszać z dwoma łyżkami stołowymi
Garniec Magalierumiano z obu stron. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Podawać polane jogurtem. Mi osobiście bardzo odpowiada użyty do tego przepisu jogurt Jogobelli. Jest bardzo owocowy, a jagody idealnie współgrają ze smakiem kakao. Oczywiście, jeśli nie przepadacie za jogurtem, możecie użyć miodu, konfitur lub cukru pudru :) Smacznego
W poszukiwaniu inspiracjiporcje) 1 woreczek białego ryżu 100g 20 g orzechów w karmelu (około 3 łyżki) * 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju lnianego wielkopolskiego SemCo 1/2 szklanki mrożonych jagód 1/2 szklanki świeżych jeżyn 3 łyżki jogurtu naturalnego (schłodzonego) 3 łyżki soku truskawkowego (najlepiej domowego) do podania: 6 jeżyn i 2 łyżeczki jogurtu naturalnego * można również użyć orzechów bez karmelu, lecz(...)ryżu dodajemy rozdrobnione orzechy, wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego i znów mieszamy. Do misy blendera wsypujemy 1/2 szklanki świeżych jeżyn, 1/2 szklanki mrożonych jagód. Następnie dodajemy 2 łyżki oleju lnianego oraz 3 łyżki soku truskawkowego. Na koniec dodajemy 3 łyżki schłodzonego jogurtu naturalnego. Wszystko razem miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji gęstego musu owocowego
Słodkie okruszkilistków świeżej mięty (*przepis pochodzi z warsztatów) Koktajl czekoladowo-orzechowy szklanka mleka sojowego łyżeczka kakao 5 orzechów włoskich Koktajl jagodowo-malinowy szklanka mleka sojowego 1/4 szklanki malin 1/4 szklanki jagód 1 łyżka powideł śliwkowych Blender Russel Hobbs Aura Mix&Go Pro wraz z młynkiem do mielenia. Blender Russell Hobbs Aura Mix&Go Pro posiada antypoślizgowe, gumowe nóżki, dzięki
Moje Qulinariaekstrakt migdałowy, waniliowy (1 łyżeczka) Wszystkie składniki mieszamy za pomocą trzepaczki. Nakładamy do pucharków i wstawiamy na całą noc do lodówki. U mnie w postaci dodatków wystąpiły owoce (truskawki, jagody, czereśnie) podsmażane z niewielka ilością cukru. Owoce można zastąpić innymi, także świeżymi. Deser z chia jest idealny na upały, bo zimny
Humanistka w kuchnikarkówka jagnięca*, 1 łyżeczka posiekanych liści rozmarynu, 2 jagody jałowca, 1 duża cebula, 200 g kurek, sól, 200 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki tłuszczu do smażenia (u mnie tłuszcz gęsi), 2 łyżki masła, Kurki oczyścić (najlepiej pędzelkiem, umyć w ostateczności). Większe przekroić na pół lub na 3 kawałki, mniejsze zostawić w całości. Jałowiec rozgnieść, posiekać, wymieszać z rozmarynem
królestwo garówporanna kawa czy prysznic. No i zaczniesz widzieć efekty, co sprawi że motywacja wzrośnie. Zdrowe odżywianie jest za drogie Zależy jakich produktów zamierzasz używać. Można skomponować śniadanie z jagód goi, komosy ryżowej, mleka owsianego i miodu manuka, a można też użyć kaszy jaglanej, polskich jagód, domowego mleka ryżowego i miodu od lokalnego pszczelarza . Nie trzeba regularnie odwiedzać sklepów
Powiedz dietom nienadzienie: 4 łyżki kwaśnej śmietany 12% 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 3 białka szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 300 g żurawiny 200 g jagód 200 g jeżyn 100 g białej czekolady WYKONANIE Masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, kakao, dodać masło, żółtka, cukier i wodę, zagnieść szybko
Passions hobbies lifeKocham ciasto drożdżowe! Zwłaszcza te, w których kryją się owoce sezonowe. W lasach zagościły jagody, więc pewnie nikogo nie zdziwi fakt, że na blogu zapraszam Cię na jagodzianki. Nie takie zwykłe a idealne, pulchne i najpyszniejsze na świecie. Wiem co mówię, bo przepis ten pochodzi od mojej babci a może nawet i od prababci. Sprawdzają się doskonale podczas rodzinnych
Wielki apetytCiasto składa się z cienkiego biszkoptu, masy śmietanowo-owocowej i pianki. Pyszne i lekkie. Do masy owocowej można wykorzystać dowolne owoce: truskawki, brzoskwinie, jagody, itp. Składniki: Biszkopt 3 jajka 100 g mąki 100 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia łyżka octu Masa owocowa: 500 g śmietanki 30% (zimnej) 100 ml wody 2,5 łyżki żelatyny 600 g owoców (dałam
e-PrzepisyKulinarnepora na najlepsze na świecie słodkości! Dziś mam dla Was przepis na jedno ze swoich ulubionych ciasto z borówkami i malinami. Kruche herbatniki pokryte lekko kwaskową jagodą masą i świetnie komponującą się z nią słodką masą budyniową wręcz rozpływają się w ustach. Lekka pianka dodaje im iście królewskiego charakteru i sprawia, że ciasto nie tylko smakuje fenomenalnie , ale i pięknie
Ostra na Słodkomiksujemy i ewentualnie dosładzamy. Zimny biszkopt dzielimy na pół, nasączamy dobrze posłodzoną herbatą (100 ml) i wykładamy połowę kremu. W masę wciskamy małe truskawki (maliny, jagody lub inne owoce), a na wierzch wylewamy około 2/3 żelki truskawkowej. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki, wkładamy drugą część biszkopta, nasączamy
Rozpustne gotowanie