ułożyć na półmisku jabłka ,a na wierzch ułożyć kawałki śledzia,wstawić na kilka godzin do lodówki.Udekorowac plasterkami cytryny i natką pietruszki.Smacznego!. Kilka przepisów do zobaczenia: ************************************ PRZEPYSZNY SERNIK JAGODY SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z OLIWKAMI KOTLETY SCHABOWE Z FIGAMI I ŻURAWINĄ MÓJ DOMOWY TRADYCYJNY BIGOS JAK ZROBIC DOMOWYM SPOSOBEM MARCEPAN SCHAB ZE ŚLIWKMI KAWA TRUFLOWA PASIASTY KOKTAJL CAPUCCINO
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijest naprawdę kruche*, pyszne, czekoladowe, przepyszny słodki krem na bazie śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma o średnicy
moj przepis naburaczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty na jesienne
moj przepis napół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić puszkę wylewając wodę kokosową, wyjąć śmietankę łyżką. Smacznego! Leśny skrzat Leśny
moj przepis nanagrzanego piekarnika, piec około 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7
moj przepis naDługo nie robiłam pierogów. Chyba ostatni raz w wakacje jak był sezon na jagody. A ostatnio naszło mnie na słodkie pierogi z serem, które przypominają mi smak dzieciństwa. Można je podawać z ulubionymi dodatkami owocami, jogurtem, śmietaną czy po prostu posypane cynamonem. Jestem pewna, że będą smakować każdemu. Zapraszam!!! Składniki na ciasto: 1 kg. mąki
Passion of Cookingpowstają, dopiero nabierają charakteru. Lasy, jeziora, pasieki i trunki Coraz głośniej mówi się, że specyfiką lubuskiego są dary natury. Nasz region to lasy bogate w dziczyznę, grzyby i jagody; to niezliczona ilość malowniczo położonych jezior (spójrzcie na zdjęcie powyżej) bogatych w ryby. Przy takim bogactwie nie sposób nie zagospodarować nadwyżek, których nie da się zjeść na bieżąco. Ryby
Codzienna kuchnia niecodziennagamę produktów, z którymi możecie zapoznać się na jego stronie internetowej. Ja od jakiegoś czasu zdrowiej się odżywiam, więc przesyłka od Sante była zdecydowanie przyjemnym zaskoczeniem. Chia, komosa, ostropest, jagody goji… brzmi dziwnie, ale z tym można przygotować naprawdę ciekawe dania. Może Wy również zechcecie urozmaicić swoją dietę? Jeśli tak to mam dla Was niespodziankę
Pasja SmakuSkładniki: 500g mąki pszennej + 2 łyżki 50g świeżych drożdży 1 jajko 1 szklanka mleka 70ml oleju rzepakowego 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki mały słoiczek jagód Wykonanie: Mleko podgrzać, dodać pokruszone drożdże, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki. Poczekać aż drożdże wyrosną. Wyrośnięte dodać do mąki i reszty składników. Ciasto wyrabiać można podsypywać mąką. Gdy ciasto nie będzie się lepiło(...)rąk, formować placuszki do środka dać łyżeczkę jagód i zlepiać brzeg układać niezbyt ciasno w tortownicy. Piec ok 30 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem
Pychotkaaastrzałem w 10! Wraz z malinową galaretką, masą serowo-jogurtową i słonym spodem tworzą prawdziwą orzeźwiającą, lekką, owocową bombę! Do galaretki możecie dodać też inne owoce np. borówki i jagody, w dowolnych proporcjach. Składniki: Spód: 3/4 szklanki rozpuszczonego masła 3 łyżki cukru 2 szklanki (ok. 200 g) rozgniecionych paluszków lub precelków Masa serowo-jogurtowa: 350 g twarogu na serniki
MyCookBook.plmaślanki 15 dkg surowego boczku w plasterkach 2 duże cebule 10 g suszonych borowików 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka wody oliwa sól pieprz 4 jagody jałowca mąka do oprószenia Przygotowanie: Mięso z sarny myjemy, suszymy i zalewamy maślanką. Trzymamy je w lodówce, marynując je w maślance 3 - 4 dni. Po wyjęciu
Lili w kuchniWitamina E Właściwości: wzmacnia odporność, działa pozytywnie na system immunologiczny Dzienne zapotrzebowanie: 4-15 mg Źródło występowania: produkty zbożowe, pestki, kiełki, nasiona, oleje roślinne, pietruszka, morele, brzoskwinie, czarne jagody Witamina K Właściwości: utrzymuje prawidłową krzepliwość krwi, hamuje rozwój raka Dzienne zapotrzebowanie: 75 µg Źródło występowania: rzepa, brokuły, ogórek, jajka, jogurt, awokado, brzoskwinie, ziemniaki, olej sojowy i szafranowy
Fit & Healthy Life