z jagodami - 7023 przepisów (strona:301/469)

Miodowe bałwanki na muffinkach 221

domowej przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody DODATKI: 100g czekolady gorzkiej 50g masła dżem porzeczkowy wiórki kokosowe 150-200g czekolady białej (użyłam kuwertury) jagody goji wykałaczki Miód z masłem umieścić w garnuszku i rozpuścić na małym ogniu. Do przestudzonej masy dodać roztrzepane jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, kakao i przyprawą

https:KKuchniaMniam
Pierogi z kapusta i grzybami 164

rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. W Polsce jako nadzienie najczęściej występują: mięso (mielone i wstępnie podsmażone, w kołdunach litewskich surowe), kiszona kapusta z grzybami (także razem przemielone), owoce sezonowe (jagody, truskawki itp.), kasza gryczana, twaróg – na słodko lub z ugotowanymi ziemniakami i twarogiem z dodatkiem podsmażonej cebuli (ruskie pierogi). Składniki: 500 g mąki 250 ml ciepłej wody 1 jajko

Gotowanie-uk
Bigos mojego Taty 527

takiego jak ‘bigos wegański’ czy wegetariański – może sobie być kapusta z grochem, ale nie bigos. Kapusta kiszona do duszenia lubi smalec, nie olej, lubi mocne smaki – wyraźną, czosnkową kiełbasę, jagody jałowca i ziela angielskiego, mocno przypieczone, skarmelizowane mięso. Bigos kocha dziczyznę. Grzyby jakich używamy do bigosu to tylko i wyłącznie podgrzybki i prawdziwki – najbardziej aromatyczne kapelusze. Pieczarki

Karo in the Kitchen
Ryżowe pierożki z jaglano-szpinakowym nadzieniem 110

około 2-4 minut. Serwuj ciepłe z uprażonym sezamem. Są obłędnie pyszne i syte. Lekkie i zdrowe. Idealne na wykwintną kolację. Można stosować różne rodzaje nadzienia, jabłka z cynamonem, jagody itd... Smacznego, na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Proteinowy baton muesli typu gainer 182

otręby owsiane 60 g płatki owsiane 20 g zarodki pszenne 20 g ziarna słonecznika 25 g ziarna siemienia lnianego 25 g dowolne orzechy (ja użyłam orzechów włoskich) 15 g jagody goi 25 g śliwki suszone 20 g morela suszona 65 g odżywka białkowa (smak dowolny) 3 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko roślinne Z podanych składników wychodzi

Taste Of My Day
Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią 184

roślin wrzosowatych. Rośnie na terenach bagnistych, lubi torfową glebę, bogatą i wilgotną. W Polsce znajdziemy głównie żurawinę błotną, która jest naszym rodzimym gatunkiem, a także uprawną północnoamerykańską żurawinę wielkoowocową. Jagody żurawiny amerykańskiej osiągają wielkość nawet 2cm, polskie są dużo mniejsze – około 5-8mm średnicy. Obie są jednakowo zdrowe.   Owoce żurawiny mają wiele witaminy

Karo in the Kitchen
Kruche z bitą smietaną i owocami 166

śmietanowa : - 500 ml śmietany 30 %( schłodzona ) - poł szklanki cukru pudru - 3 sztuki  śmietan-fix Dodatkowo : - galaretka malinowa lub o smaku leśnych owoców - mały pojemniczek malin i jagód - poł puszki masy kajmakowej ( wcześniej podgrzać w kąpieli wodnej żeby była bardziej płynna ) Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu jakieś 2 godziny wcześniej żeby zdążyła stężeć. Cukier mieszamy ze śmietanfixem

Wypieki Rene
Gulasz z dzika z kaparami 129

mięsa na gulasz z dzika, 3 cebule, gałązka rozmarynu, 4 jagody jałowca, pieprz czarny, 300 ml bulionu (gęsiego lub wołowego), 8 – 10 pełnych łyżek kaparów, kawałek skórki z cytryny (1x2 cm), Mięso umyć osuszyć. W garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Wlać bulion, dodać 2-3 ziarna pieprzu, rozmaryn, jałowiec

królestwo garów
Kruche Babeczki z Bitą Śmietaną 232

cukru pudru szczypta soli na bitą śmietanę: 500 ml śmietany 30% 100 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 śmietan fix (18 g) owoce do ozdoby jagody, truskawki ... foremki do babeczek opcjonalnie rękaw cukierniczy Link do filmu z przygotowania: Kruche babeczki z bitą śmietaną https://www.youtube.com/watch?v=RgTXiNs8oCM Przygotowanie : Najpierw przygotuję ciasto : Na blat wysypuję mąkę dodaję cukier puder

Uwaga Babcia Gotuje
Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków 425

łyżki stołowe soli kamiennej ½ główki czosnku – 6 średnich ząbków 5-6 listków laurowych 8-10 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka czarnego ziarnistego pieprzu opcjonalnie : 1 łyżeczka ziaren kolendry, 2 jagody jałowca, kawałek korzenia chrzanu   Z tej porcji składników otrzymacie około 1,200ml gotowego zakwasu buraczanego. W zależności od stanu ukiszenia i temperatury otoczenia może być go więcej

Karo in the Kitchen
Leśny Mech 251

Krem 500 ml śmietany kremówki 30-36% 1 lub 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo Nasionka granatu do dekoracji (można też użyć innych owoców np. jagody, borówki, jeżyny, maliny) Całe jajka utrzeć porządnie razem z cukrem w mikserze a następnie, cały czas miksując, dolewać stopniowo olej. Teraz dodać wanilię oraz mąkę przesianą z proszkiem

Złote przepisy
ŚLEDŹ W SMAŻONYCH JABŁKACH 193

ułożyć na półmisku jabłka ,a na wierzch ułożyć kawałki śledzia,wstawić na kilka godzin do lodówki.Udekorowac plasterkami cytryny i natką pietruszki.Smacznego!.  Kilka przepisów do zobaczenia: ************************************ PRZEPYSZNY SERNIK JAGODY SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z OLIWKAMI KOTLETY SCHABOWE Z FIGAMI I ŻURAWINĄ MÓJ DOMOWY TRADYCYJNY BIGOS JAK ZROBIC DOMOWYM SPOSOBEM MARCEPAN SCHAB ZE ŚLIWKMI KAWA TRUFLOWA PASIASTY KOKTAJL CAPUCCINO

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Czekoladowa tarta z panna cottą 145

jest naprawdę kruche*, pyszne, czekoladowe, przepyszny słodki krem na bazie śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma o średnicy

moj przepis na
Przechowywanie żywności 148

buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty na jesienne

moj przepis na
Leśny skrzat 199

pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić puszkę wylewając wodę kokosową, wyjąć śmietankę łyżką. Smacznego! Leśny skrzat Leśny

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania