idealny pomysł na rodzinne śniadanie lub kolację. Składniki: 170 g mąki pszennej (1 szklanka) 300 ml kefiru Robico (1,5 szklanki) 125 g borówek amerykańskich lub jagód + trochę do dekoracji truskawki do dekoracji 2 jajka 40 ml oleju roślinnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ew. 2 łyżki miodu lub inne słodziwo tłuszcz
kuron.com.plGotowanie i pieczenie to jedne z moich ulubionych czynności w kuchni – nic tak nie uspokaja mnie i nie relaksuje, jak możliwość przygotowania czegoś pysznego. A
Vegan Tasteugotowaniu kluski są puszyste i delikatne. 250 g twarogu chudego 1 jajko ok. 70 g mąki pełnoziarnistej do podanie: masło orzechowe puree owocowe Owoce miksujemy na puree. Ja użyłam jagód, ale mogą być dowolne, najlepsze jednak będą jagodowe. W dużym garnku gotujemy wodę. Twaróg miksujemy z pozostałymi składnikami. Z masy formujemy kulki. Wrzucamy na wrzątek. Gdy wypłyną na wierzch
KucharzycaRaz na jakiś czas uda mi się zrobić mistrzowski wypiek i to zawsze wtedy, kiedy się nie staram a robię byle jak. Właśnie tak było z
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPyszna beza, delikatny sos z mascarpone i owoce – cóż więcej potrzeba do szczęścia? Składniki: BEZA: 2 białka z dużych jajek 120 g drobnego cukru do
Mój pomysł naŁabędzi Puch to zdecydowanie ciasto, które mocno kojarzy mi się z moją mamą. W sumie też zawsze je razem robimy. Maj jest miesiącem gdzie kombinujemy
Czarnawisienkakilka kropli aromatu pomarańczowego lub skórka otarta z 1 sparzonej pomarańczy 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: u mnie około 200 g mrożonych jagód Wykonanie: Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy masło oraz czekoladę i rozgrzewamy do rozpuszczenia się. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę przesiewamy z sodą
Walijskie Pichcenietemperatury 160°C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ciasto kakaowe podajemy posypane cukrem pudrem. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub sosem z mrożonych truskawek, jagód czy wiśni. Smacznego
W kuchni KatieWraz z kończącym się sezonem na różnego typy przetwory przyszedł czas na dżem jagodowy. W spiżarni z słodkich przetworów uchował się już tylko on, nie mogłam
RAROSSAgotuje i odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata gama smaków, a wśród nich znajdziemy m.in. powidła śliwkowe, konfiturę z jagód, malin, żurawiny, mus z malin.... 7) Dodatki Musztarda chrzanowo- miodowa to najlepsza musztarda jaką jadłam. Musztarda jest ostro-słodka z całymi nasionami gorczycy. Idealnie zbilansowany smak ostrego chrzanu i słodkiego
Kuchnia MagdaLenygotuje i odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata gama smaków, a wśród nich znajdziemy m.in. powidła śliwkowe, konfiturę z jagód, malin, żurawiny, mus z malin.... 7) Dodatki Musztarda chrzanowo- miodowa to najlepsza musztarda jaką jadłam. Musztarda jest ostro-słodka z całymi nasionami gorczycy. Idealnie zbilansowany smak ostrego chrzanu i słodkiego
Kuchnia MagdaLenyorzeźwienie. Dla kogo: dla chcących przywołać lato dla lubiących owocowe smaki dla mających zamrażarkę nadal wypchaną zamrożonymi w lecie owocami Składniki: ⦁ 750g owoców (mogą być mrożone) np. truskawek, jagód, malin ⦁ 250ml soku jabłkowego ⦁ 2,5 litra wody ⦁ 2 łyżki kisielu truskawkowego wymieszanych z 2 łyżkami wody (można pominąć) ⦁ 200g makaronu ⦁ cukier (do smaku, można pominąć) Wykonanie: Owoce włożyć
Mania Wypiekaniamleka 200 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 3 łyżki cukru waniliowego 1 szklanka kaszy manny 2 opakowania galaretki truskawkowej, malinowej lub wiśniowej 500 g mrożonych owoców ( truskawek, malin, jagód itp. ) przepis Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy oraz masło i całość mieszamy i zagotowujemy na małym ogniu często mieszając. Na gotujące się mleko stopniowo wsypujemy kaszę
Smakowite Daniamiarę zdrowego i nie smażonego i wykombinowałam pyszne muffiny z mięsa mielonego z indyka ze szpinakiem i serem. W swojej zamrażarce zawsze mam zapas mrożonych warzyw, szpinaku i jagód. Szpinak mrożony (liście) z firmy Hortex idealnie nadaje się do tego typu potraw. Liście smażą się błyskawicznie, są smaczne i nie robią się papkowate. Będę często wracać do tego przepisu
Smaki Arminekapusty też się coś od życia należy. Żeby nie było za nudno przyprawimy go chrzanem! Składniki: 100 g suszonych grzybów po kilka liści laurowych, kulek ziela angielskiego, pieprzu i jagód jałowca 3 cebule obrane i pokrojone na półplasterki 2 ząbki czosnku przetarte przez praskę kilo kiszonej kapusty odsączonej i pokrojonej na mniejsze kawałki 3 łyżki chrzanu 2 łyżki musztardy ziarnistej
Ugotowane pozamiatane