z jagodami - 7023 przepisów (strona:338/469)

Porady kulinarne: Jak przygotować mięso z dziczyzny? 218

jałowca i sosem z owoców czarnego bzu Sosy do mięsa z dziczyzny to w dużej mierze słodkie wariacje, złamane wytrawnymi trunkami i octami. Wszystkie owoce lasu, jak jarzębina, jeżyna, jagoda czy dzika róża doskonale się sprawdzają jako składniki sosów. Należy je przesmażyć na miodzie lub karmelu z winnym octem. Sosy doprawiamy suszonymi ziołami a nie świeżymi, aby nie zabić smaku

WojnaNaSmaki.pl
Torcik z musem z mrożonych truskawek i dżemem aroniowym. 140

każdy z Was ma swój sekretny przepis. 2. Gdy biszkopt będzie upieczony, przekrawamy go na dwie części. 3. Na dolną część dajemy dżem z aronii (może być z jagód), następnie smarujemy to kremem. Kładziemy na to drugą część biszkoptu i na to wykładamy mus truskawkowy.  4. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.  Mus z mrożonych truskawek

My World by Dagmara Rek
KOKTAJL SZPINAKOWO-TRUSKAWKOWY 183

SKŁADNIKI: 1 garść  świeżego szpinaku 4 truskawki 1 łyżeczka jagód goji 150 ml mleka może być roślinne lub krowie   PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ze sobą  łączymy. Blendujemy na gładki koktajl.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Najprostsze lody owocowe 649

całkiem interesujący i postanowiłam go wypróbować. Najbardziej chyba lubię lody owocowe i takie też zrobiłam ;) Składniki 3 - 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki malin 1 łyżka borówek 1 łyżka jagód ze słoika wraz z sokiem 2 łyżki miodu 2 łyżki nasion chia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nasiona chia należy namoczyć na 5 minut w wodzie, następnie wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować

Delusional Trine
'Pieczeń' ze szpinaku z wędzonym łososiem i konfiturą z czarnych porzeczek 191

Szpinak i łosoś- jakże smaczne i popularne połączenie smaków, ale tym razem w intrygującej formie- jako 'pieczeń', która swoim wiosennym, zielonym kolorem przełamanym kremową barwą łososia

Kraina Miodem Płynąca
WIOSENNA PANNA COTTA 144

laska wanilii ● 120 g cukru* ● 8 g żelatyny w listkach Coulis z owoców jagodowych: ● 150 g mrożonych truskawek bez szypułek HORTEX ● 150 g mrożonych malin HORTEX ● 50 g mrożonych jagód HORTEX ● 60 g cukru* ● 1 łyżka soku z cytryny   Wykonanie: Listki żelatyny namocz w miseczce z zimną wodą (całkowicie je zanurzając) przez około 10 minut, aż zrobi się bardzo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Mini deserniczki kokosowe z borówkami 185

Wyjątkowo zdrowy deser- bo bez mleka, cukru i glutenu, za to w 100% z wartościowych i odżywczych bakalii, począwszy od spodu, aż po krem- DESERNICZKI 

Kraina Miodem Płynąca
Owsianka z odżywką białkową - wegańska :) 223

ofercie wegańskich i surowych odżywek białkowych Sunwarrior Polska pojawiły się ostatnio dwa nowe smaki - Mokka i Jagoda . Miałam możliwość testować tę o smaku Mokka i jestem nią całkowicie zachwycona! Jest to prawdopodobnie najlepszy smak odżywek białkowych od Sunwarrior Polska!  Więcej o tym produkcie pisałam już jakiś czas temu  TUTAJ . Białka tej marki są fantastyczne! Wysoka jakość, świetne składniki

Zdrowie na języku :P
Czekoladowo-śliwkowe batony proteinowe 153

płatków owsianych 25 g wiórek kokosowych 150 g ziaren słonecznika 100 g pestek dyni 200 g sezamu 200 g orzechów ziemnych bez soli 150 g rodzynek 25 g jagód goji 150 g suszonej żurawiny 50 g siemienia lnianego Do rondelka wrzucamy masło oraz powidła i podgrzewamy lekko do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się składników. Następnie dolewamy mleko. Mieszamy, studzimy

Cooking Monster
Bardzo proste batony owsiano- jabłkowe! Bez tłuszczu i bez mąki! 126

starte jabłka. Bakalie możesz dodać według własnego uznania, dokładnie te które lubisz najbardziej. Składniki (na 8 batonów): 1 szklanka płatków owsianych górskich 2 jabłka 2 jajka garść żurawiny garść jagód goi garść pestek słonecznika garść migdałów w płatkach opcjonalnie - 1 łyżka cukru kokosowego, brzozowego lub stewii Ścieram jabłka na tarce o grubych oczkach. Mieszam wszystkie składniki i odstawiam

Mango Papaja
Ratafia 222

Zacznę tak: dawno, dawno temu ale nie dalej niż rok temu. Tak to było z tą ratafią, zaczęłam ją nastawiać rok temu, no niecały i dodając

Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowy sernik borówkowy na kakaowym spodzie z pianką 212

Co prawda to nie pora na borówki ale przecież można skorzystać z domowych mrożonych zbiorów lub sklepowych i poczuć odrobinę lata w słodkich wypiekach. Jednym z

Kuchenne Wariacje
Konfitura z kiwi 147

dżemu. Ale owoce cytrusowe śmiało można wykorzystać, pełno ich teraz w sklepach i są po całkiem przystępnych cenach. Choć kiwi do kategorii cytrusów nie należy - zaliczany jest raczej do jagód i zwany chińskim agrestem , gdyż to właśnie w Chinach go odkryto - zima to idealny okres aby go w przetworach spożytkować, bo powszechnie jest w tych miesiącach do Polski importowany. Kilka

Grunt to przepis!
NALEŚNIK - MINI GIGANT 352

jednej strony placek będzie już podsmażony,  rozciągnąć łyżką ciasto na brzegi patelni robiąc kleksy po bokach.  Podawać z owocami, jogurtem i cukrem pudrem.  Ja dziś użyłam jagód ze słoika, które dostałam od babci koleżanki prosto z mazurskich lasów :-)  Sylweczka jagódki czekały na tę wielką chwilę

pieprzny smaczek
Oszukane tiramisu z owocami 146

Pomysł na szybki deser do którego możemy wykorzystać resztki mrozowych owoców jakie zalegają nam w zamrażarce. Ja użyłam mrożone maliny Potlino, dodałam resztki jagód, truskawek, lekko suche biszkopty z szafki i wyszedł fajny przyjemny deser w stylu tiramisu. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik