najbardziej chrupiącymi goframi, jakie do tej pory udało mi się zrobić. Pełne wartościowego białka i witamin, a przede wszystkim pyszne! W duecie ze śliwką, sosem z jagód goji i sosem jogurtowym stworzyły idealny zestaw na śniadanie. Bez wątpienia po takim posiłku mogę stwierdzić, że śniadanie daje moc :) CHRUPIĄCE GOFRY SEZAMOWE (PROTEINOWE I WEGAŃSKIE) | przepis własny | 2 bardzo
Poranek na słodkoSezon na borówkę amerykańską i maliny w pełni, więc i koktajli u nas więcej :) Składniki: 1 mały banan 1 garstka malin 1 garstka borówki amerykańskiej mleko
Kuchnia domowa Anitwarogu sernikowego 4 łyżki miodu skórka otarta z 1 cytryny 3 łyżki listków mięty 250 g malin + trochę do dekoracji. 100 g borówek amerykańskich lub jagód 200 g kruchych ciastek Przygotowanie: Twaróg sernikowe wymieszaj z połową miodu, skórką z cytryny i posiekaną drobno miętą. Maliny wymieszaj z pozostałym miodem, rozgnieć widelcem
kuron.com.plDzisiejszy tort czekoladowy to prezent urodzinowy dla mojej Babci, która niedawno skończyła 80! lat. Czekoladowe biszkopty przełożyłam prostym kremem czekoladowym, domowym dżemem jagodowym i udekorowałam świeżo
CiastkozercyP oczątek tygodnia najlepiej zacząć słodko! Jednak słodko wcale nie znaczy niezdrowo! Dowodem na to jest to brownie z awokado zamiast masła. Dodatkowo w ramach bezglutenowej
Food Squarełyżeczka proszku do pieczenia 40 g ksylitolu lub innego słodziwa 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1,5 szklanki drylowanych czereśni (można też użyć wiśni, jagód lub borówek) Mieszamy suche składniki. Dodajemy żółtka jaj, mleko i olej. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Następnie dodajemy owoce i mieszamy. Przygotowaną masą wypełniamy kokilki do muffinek
KucharzycaCiasto robi się dosłownie w kilka chwil. Jest bardzo łatwe i nie sposób go zepsuć ;) Jest bardzo puszyste i każdemu smakuje. Ciasto można upiec z innymi
Smakołyki AsiMówiłam ostatnio o muffinkowym szaleństwie? Tak tak – ono cały czas trwa! Dziś zapraszam Was na pyszne muffinki jogurtowe z serem i borówkami. Do ich zrobienia
Ostra na Słodkoświeżych drożdży szczypta soli 250 ml mleka 1 jajko 80 g masła, roztopionego (lub 60 ml oleju słonecznikowego) pół szklanki cukru 8 g cukru waniliowego Jagodowe nadzienie: 300 g jagód 3 łyżki cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn ). Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec
Czerwień i błękitśrodka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut lub momentu aż patyczek wetknięty w ciasto wyjdzie suchy. Praktyczna uwaga: Gdy używam mrożonych owoców np. malin lub jagód to wyjmuję je z zamrażalnika około 15 minut przed przygotowywaniem placka i nie układam na wierzchu, ale mieszam z ciastem, które potem przekładam na blaszkę. Smacznego! Artykuł Ciasto
Lamarida.plGdy planowałam urodzinowe przyjęcie dla Karolinki od razu pomyślałam o małych tartaletkach. Niestety miałam problem ze świeżymi owocami, dlatego wpadłam na pomysł, aby zrobić frużelinę z
Słodki Pomysłokoło 60 ml mleka moja córka nie mogła sie doczekać i kroiłam gorące farsz 3-4 brzoskwinie, nektaryny- u mnie małe brzoskwinie ogrodowe 140 g świeżych drobnych owoców ,jagód,malin,lub same brzoskwinie 50 g brązowego cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej,lub kukurydzianej 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1 jajko do smarowania rozbełtane 1 łyżka wody około 1 łyżka
w mojej kuchnimielone migdały lub orzechy włoskie) 1 szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej lub orkiszowej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 200 g borówek amerykańskich lub jagód Przygotowanie muffinek z burakiem i borówkami: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami. Buraka ubierz ze skórki i pokrój na kilka kawałków. Umieść wraz z mlekiem
Chilli Czosnek i Oliwawiaderku 200 ml śmietany 18 % 4 jajka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka cukru około 300 g truskawek (można użyć mrożonych jagód. Przed zblendowaniem należy je rozmrozić) Składniki na spód: około 200 g ciastek oreo, neo lub innych markiz (bez masy) 80 g roztopionego masła Składniki na polewę: 200 ml śmietany
Moja pasja smaku