chodzi o jego wartości odżywcze i walory zdrowotne. Niedawne badania wykazały, że zaledwie jedna łyżka tego produktu zawiera więcej korzystnych dla zdrowia przeciwutleniaczy zw. antocyjanami niż taka sama ilość jagód. Ma też więcej błonnika i witaminy E, przy znacznie niższym poziomie cukru. Ma łagodny, lekko orzechowy smak i przyjemną teksturę stawiającą opór pod zębami. Jest bardzo smaczny. Uprawiany jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką
Kuchnia Pokoleńjadłam po wielu latach poczułam się jak mała dziewczynka. Tak naprawdę zupę owocową można przygotować ze wszystkich owoców, ja jako dziecko najbardziej lubiłam ją z czereśni, wiśni, jagód i truskawek :) A jaka jest Wasza ulubiona wersja? Składniki: * około 1,5 litra wody * 500 g świeżych wypestkowanych czereśni * cukier do smaku- ilość zależy od kwaskowatości czereśni (użyłam cukier trzcinowy Skworcu
Zrób to smaczniejest w wapń i fosfor oraz nie zawiera konserwantów. Składniki: SAŁATKA: 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego rurki garść rukoli garść roszponki 1 pomarańcza 6 suszonych śliwek 2 łyżki suszonych jagód goji 1 garść orzechów włoskich 1 op. sera Galbani mozarella mini kulki 2 łyżki sezamu czarnego i białego SOS: 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki octu
Kuchnia w oparachatem rządzą zdecydowanie lekkie desery z owocami. Gdy stragany uginają się pod naporem jeżyn, malin, czy jagód bardzo często robię z nich galaretki. Moim ulubionym sposobem na przemycenie owoców są terriny na białym winie. Lekkie, orzeźwiające i wprawiające w dobry nastrój. ;) Tym razem, przygotowując terrinę, zatopiłem w niej jeżyny w słodkim musującym winie muscat. Dolną warstwę zrobiłem zaś z jogurtu
Food Square28x12cm: 400ml śmietany 30% 3 jajka 4 żółtka ¾ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 200g malin 100g czerwonych porzeczek 100g borówek lub jagód Sposób przygotowania: Metalową miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą. Wbijamy jajka, dodajemy żółtka oraz oba rodzaje cukrów. Intensywnie ubijamy przez ok 5 minut, ale pilnujemy by masy nie zagotować
Kuchnia w czekoladzieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuMam 2 ulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość
Ostra na Słodkopokojowej 3 jajka w temperaturze pokojowej 50g ksylitolu 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50g masła (w temperaturze pokojowej) 140g borówek lub jagód Przygotowanie: Olej kokosowy lub masło rozpuścić. Odstawić do ostudzenia. Jajka utrzeć z ksylitolem za pomocą miksera. Następnie dodać ricottę, rozpuszczone masło i aromat waniliowy. Zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem
Fabryka pomysłówChoć uwielbiam słodkości z mnóstwem kremu i raczej bardziej te nie zdrowe, to staram się, aby w moim domu bywały ich zdrowsze wersje, z których również
Di gotujeSkładniki : 1 kg leśnych jagód 2 szklanki wody ( najlepiej źródlanej ) 70 dkg cukru 1 l spirytusu 95 % otarta skórka z połowy pomarańcza 2 g świeżego kłącza tataraku 1 cm kory cynamonu 4 goździki Sposób wykonania : J agody przebierz, usuń liście, gałązki, ogonki, opłucz, osusz na sicie z nadmiaru wody. Rozgnieć lekko widelcem lub drewnianą pałką , wrzuć do czystego, dużego
Przepisy i porady kulinarneMam 2 ulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość
Ostra na Słodkotakie letnie apogeum. Mnóstwo owoców, najróżniejszych warzyw, ziół, kwiatów i najpiękniejszych łąk, na których aż huczy od latających stworzonek :) To czas wszystkich małych i pękatych owocowych kulek: borówek, jagód, wszelkiej maści porzeczek, w tym i agrestu (którego pełna nazwa, to właśnie porzeczka agrest ;)), który kolejny raz w tym sezonie zostaje bohaterem posta. (pierwszy TU ) Nazywany niegdyś Winoroślą Północy, agrest już
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDziś zapraszam Was na jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, jakie ostatnio robiłam! Serio! Z ręką na sercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą
Ostra na Słodko