z jagodami - 7023 przepisów (strona:343/469)

Grube puszyste omlety z owocami i sosem wiśniowym 125

Bardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką

Kuchnia Pokoleń
ZUPA OWOCOWA Z CZEREŚNI Z MAKARONEM 97

jadłam po wielu latach poczułam się jak mała dziewczynka. Tak naprawdę zupę owocową można przygotować ze wszystkich owoców, ja jako dziecko najbardziej lubiłam ją z czereśni, wiśni, jagód i truskawek :) A jaka jest Wasza ulubiona wersja? Składniki: * około 1,5 litra wody * 500 g świeżych wypestkowanych czereśni * cukier do smaku- ilość zależy od kwaskowatości czereśni (użyłam  cukier trzcinowy Skworcu

Zrób to smacznie
BONGIORNO ITALY 123

jest w wapń i fosfor oraz nie zawiera konserwantów.  Składniki: SAŁATKA: 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego rurki garść rukoli garść roszponki 1 pomarańcza 6 suszonych śliwek 2 łyżki suszonych jagód goji 1 garść orzechów włoskich 1 op. sera Galbani mozarella mini kulki 2 łyżki sezamu czarnego i białego SOS: 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki octu

Kuchnia w oparach
Terrina z jeżyn w winie muscat i jogurtu greckiego 110

atem rządzą zdecydowanie lekkie desery z owocami. Gdy stragany uginają się pod naporem jeżyn, malin, czy jagód bardzo często robię z nich galaretki. Moim ulubionym sposobem na przemycenie owoców są terriny na białym winie. Lekkie, orzeźwiające i wprawiające w dobry nastrój. ;) Tym razem, przygotowując terrinę, zatopiłem w niej jeżyny w słodkim musującym winie muscat. Dolną warstwę zrobiłem zaś z jogurtu

Food Square
Semifreddo z owocami leśnymi 152

28x12cm:   400ml śmietany 30% 3 jajka 4 żółtka ¾ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 200g malin 100g czerwonych porzeczek 100g borówek lub jagód Sposób przygotowania: Metalową miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą. Wbijamy jajka, dodajemy żółtka oraz oba rodzaje cukrów. Intensywnie ubijamy przez ok 5 minut, ale pilnujemy by masy nie zagotować

Kuchnia w czekoladzie
Biszkoptowe ciasto z owocami 98

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
KRUCHE TARTY Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ / IDEALNY KREM PATISSIERE 133

Mam 2 ulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość

Ostra na Słodko
Serowe ciasto z borówkami 152

pokojowej 3 jajka w temperaturze pokojowej 50g ksylitolu 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50g masła (w temperaturze pokojowej) 140g borówek lub jagód Przygotowanie: Olej kokosowy lub masło rozpuścić. Odstawić do ostudzenia. Jajka utrzeć z ksylitolem za pomocą miksera. Następnie dodać ricottę, rozpuszczone masło i aromat waniliowy. Zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem

Fabryka pomysłów
Żytnie babeczki z borówkami/jagodami i jeżynami słodzone miodem 114

Choć uwielbiam słodkości z mnóstwem kremu i raczej bardziej te nie zdrowe, to staram się, aby w moim domu bywały ich zdrowsze wersje, z których również

Di gotuje
Nalewka z leśnych jagód ( korzenna ). 125

Składniki : 1 kg leśnych jagód 2 szklanki wody ( najlepiej źródlanej ) 70 dkg cukru 1 l spirytusu 95 % otarta skórka z połowy pomarańcza 2 g świeżego kłącza tataraku 1 cm kory cynamonu 4 goździki Sposób wykonania :   J agody przebierz, usuń liście, gałązki, ogonki, opłucz, osusz na sicie z nadmiaru wody. Rozgnieć lekko widelcem lub drewnianą pałką , wrzuć do czystego, dużego

Przepisy i porady kulinarne
KRUCHE BABECZKI Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 228

Mam 2 ulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość

Ostra na Słodko
Z ŁĄKI NA TALERZ: Agrestowy chutney z lawendą 173

takie letnie apogeum. Mnóstwo owoców, najróżniejszych warzyw, ziół, kwiatów i najpiękniejszych łąk, na których aż huczy od latających stworzonek :) To czas wszystkich małych i pękatych owocowych kulek: borówek, jagód, wszelkiej maści porzeczek, w tym i agrestu (którego pełna nazwa, to właśnie porzeczka agrest ;)), który kolejny raz w tym sezonie zostaje bohaterem posta. (pierwszy TU ) Nazywany niegdyś Winoroślą Północy, agrest już

Kuchnia w Słońcu Skąpana
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANKĄ I BORÓWKAMI – BEZ PIECZENIA 207

Dziś zapraszam Was na jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, jakie ostatnio robiłam! Serio! Z ręką na sercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą

Ostra na Słodko
WEGAŃSKIE GOFRY SEZAMOWE #mpm #właczgoscinnosc 129

najbardziej chrupiącymi goframi, jakie do tej pory udało mi się zrobić.  Pełne wartościowego białka i witamin, a przede wszystkim pyszne!  W duecie ze śliwką, sosem z jagód goji i sosem jogurtowym stworzyły idealny zestaw na śniadanie.  Bez wątpienia po takim posiłku mogę stwierdzić, że śniadanie daje moc :) CHRUPIĄCE GOFRY SEZAMOWE (PROTEINOWE I WEGAŃSKIE) | przepis własny | 2 bardzo

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania