jest tak dobra, że człowiek zapomina o całym świecie :) Składniki dla 6 osób: 2 woreczki kaszy jaglanej 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu ½ szklanki jagód leśnych (mrożonych) 1 szklanka malin 1 banan 1 jabłko ½ szklanki orzechów włoskich 3 łyżki pestek słonecznika ½ szklanki płatków migdałów ½ suszonej żurawiny 2 łyżki 100 % dżemu z dzikiej róży Łowicz
Kuchnia w czekoladzieuszkodzeniami, które zdarzają się podczas wylewu czy zakrzepu; - zmniejsza ryzyko chorób serca; - chroni przed wrzodami żołądka; - zmniejsza zapadalność na choroby dziąseł; - ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze; - szklanka soczystych jagód żurawiny dostarcza 3,2 g błonnika (tyle, ile duże jabłko), ma nawet 30 mg witaminy C, witaminę B1 i B2, sole mineralne: wapń, fosfor, miedź i jod, garbniki, taniny oraz
Zasmakuj Kuchnibażant, 8 jagód jałowca, 8 ziaren pieprzu czarnego, 6 ziaren ziela angielskiego, 1 liść laurowy, gałązka rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi, może być masło lub dobry olej), Bażanta oskubać z pozostałości piór, dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Odciąć szyję i kuper (zawsze odcinam kuper). Do garnka wrzucić przyprawy, bażanta i zalać ciepłym tłuszczem, tak aby mięso było przykryte. Całość przykryć papierem
królestwo garówSKŁADNIKI: 150 ml kefiru 1 banan 2 gruszki 1 łyżka siemienia lnianego mielonego 1 łyżka suszonych jagód goji PRZYGOTOWANIE: Owoce obieram i kroje w mniejsze części. Do wysokiego naczynia lub kubka blendera wlewam kefir a następnie dodaję owoce, płatki owsiane błyskawiczne i mielone siemię lniane. Całość dokładnie blenduję na jednolity koktajl. Piję od razu albo wkładam do lodówki
Gotowanie Patkiłyżki smalcu, najlepiej gęsiego 5 czubatych łyżeczek cukru dark muscovado (lub 4 łyżeczki brązowego cukru i 2 płaskie łyżki melasy) 2 liście laurowe 3-5 ziaren ziela angielskiego 5 jagód jałowca 2/3 łyżeczki kminku sól pieprz
Karo in the KitchenSeria Helio Natura są to suszone owoce, które nie zawierają konserwantów, są bardzo smaczne, zachowują naturalny smak i kolor :-). Miłego dnia :-) Teraz troszkę o miechunce - przez Inków nazywana "złota jagodą" ponieważ jest skarbnicą witamin i składników mineralnych takich jak: witaminy A,C, z grupy B oraz wapń, żelazo i fosfor. Wzmacnia układ odpornościowy i wpływa na prawidłowy stan skóry, uszczelnia
kruche babeczkiSurówka dobra na wszystko, na przesilenie zimowe najlepsza a czarna rzepa dobra na depresję a stresów nigdy nam nie brakuje. Surówka dobra na poprawę humoru więc
Moje Małe Czarowanieilość witaminy C, antyoksydanty poprawią krążenie i przyśpieszą przemianę materii. O tej porze trudno o owoce świeże mogą być mrożone, jak takie dodaje. Składniki 1 szklanka truskawek 1/2 szkl jagód 1/2 szkl jeżyn 1 pomarańcza 1 cytryna Wykonanie
Kulinarne pyszności MolkiZima to czas, w którym wielu z nas nie wie co zjeść na śniadanie zimą. W końcu ile można jeść na śniadanie kanapki... The post Co
Eksperymentalnie.comstopni i wtedy nam się powoli wytwarza pyszny jogurt naturalny ;) Do takiego domowego jogurtu naturalnego polecam dodać domowej roboty dżemy dla smaku. Tutaj moje dwie propozycje: Dżem z jagód goji Dżem z owoców Kaki
Delusional TrineSkładniki: 2 kromki ciasta drożdzowego na osobę (może być spokojnie “wczorajsze”) jajko małe opakowanie śmietany łyżka ekstraktu z wanilii džem z rokitnikiem odrobina owoców – u mnie garstka mrożonych jagód i ananasa Jak przygotować tosty francuskie z owocami? Jajko, śmietanę i wanilię mieszamy razem widelcem. Przygotowujemy kanapki z ciasta drożdżowego. Pomiędzy 2 kawałki ciasta wkładamy owoce i dużą łyżkę
Ugotowane pozamiatanepłatków owsianych (certyfikowanych dla batonów bezglutenowych) 3/4 szklanki preparowanej kaszy jaglanej (zamiennie – ryżu, amarantusa lub mieszanka kilku) 1 szklanka niesiarkowanych suszonych owoców, najlepiej o zróżnicowanej słodyczy (użyłam mieszanki moreli, jagód goji i suszonych wiśni) 1/2 szklanki orzechów laskowych (lub innych dowolnych) 1 1/2 łyżki nasion chia po 1/3 łyżeczki cynamonu i mielonego kardamonu duża szczypta wanilii, mała szczypta chilli Formę
Even Better Foodpaczka zawiera aż 20 torebek herbaty, która rozpieszcza nas intensywnym smakiem i aromatem,a do tego jest łatwa do użycia. Oto nowe smaki: Malina & Granat: Jagoda & Acai Żurawina & Trawa Cytrynowa Poza trzema nowymi smakami firma oferuje nam kolejne dwa wyjątkowe smaki (, o których można przeczytać pod linkiem ). A dodatkowo to wszystko znajduje się
W Moim Magicznym DomuSKŁADNIKI: 150 ml mleczka kokosowego 100 ml mleka (dowolnego) 3 plastry mango 1 łyżeczka cynamonu 8 jagód goji 2 łyżki siemienia lnianego PRZYGOTOWANIE
Gotowanie PatkiKasza manna w wydaniu klasycznym większości nas kojarzy się z zamierzchłymi czasami, kiedy w przedszkolach i w domach niepodzielnie królowała na dziecięcych talerzach. Dla jednych jest
Wiszniówka