Letnie pyszne ciasto z owocami. Można je zrobić z różnymi owocami. Masa bezowa – białka ubić na sztywną pianę. Jak już jest sztywna powoli podczas ubijania dodawać cukier biały i brązowy, ocet. Jeszcze chwilkę ubijać. Pieczenie masy bezowej – blaszkę o wymiarach 28 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Delikatnie wyłożyć na blaszkę formując nierówną powierzchnię. Nagrzać piekarnik do 160 C i piec około godziny. Jak już beza po dotknięciu będzie sztywna i nie zapada się.Jest gotowa. Gdyby jeszcze... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl