z jagodami - 7023 przepisów (strona:369/469)

Czekoladowe wegańskie serniczki 198

połączy. Masą zalej spód w kokilkach i wstaw do lodówki na 2h.  Wyciągnij serniczki z kokilek i udekoruj bitą śmietaną oraz owocami, użyłam truskawek i mrożonych jagód. Smacznego

Niezły Młynek
Ciekawostki kulinarne: bakłażan 153

Oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste – to inne nazwy bakłażana, który w botanice wcale nie jest warzywem. To owoc, należący do jagód. Jego kuzynami są ziemniaki, pomidor, papryka i tytoń. Bakłażan to także skarbnica składników odżywczych i minerałów. Ojczyzną bakłażana są Indie, a do Europy, konkretnie do Hiszpanii, sprowadzili go Maurowie. W tamtym czasie bakłażan nie miał smacznej opinii, nazywano

My Chcemy Jeść
Drozdzowki z czarna porzeczka, marcepanem i makiem z czyli Niedzielne Sniadanie odc. 150

cukru szczypta soli 2 łyżki maku 1 jajko (lekko ubite) skórka starta z 1 pomarańczy nadzienie: 300 g czarnych porzeczek (u mnie 200 g porzeczek i 30 g jagód) 50 g miękkiego masła 50 g drobnego cukru 100 g marcepanu (pokrojonego w 1/2 cm kostkę) wierzch: białko 3 łyżki płatków migdałowych Mrożone owoce rozmrażamy. Mleko zagotowujemy i zdejmujemy z ognia

Dzieje kuchennej Wiewióry
Serniczki owocowe w pucharkach 170

Owocowy deser na zimno :) Składniki: 1 serek homogenizowany naturalny 500g 1 łyżka żelatyny 1/2 szklanki śmietany (12%, 18% lub 36%) 1 galaretka na 1,5 szklanki

czarrna od kuchni
Ostatni akcent lata - ametystowy sernik z malinami 178

Masa fioletowa: Galaretkę jagodową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i studzimy.  Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do niej ostudzoną galaretkę jagodową. (opcjonalnie można dodać mus z jagód, ale nie miałam) Wykonanie: Na dnie tortownicy układamy biszkopty.  Biszkopty polewamy cienką warstwą białej masy (tak 1/3 całości) odstawiamy na 10 minut do lodówki aby spód stężał. (Dzięki temu

Bon appetit mon amie
Muffinki Jagodowe 137

SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja 0,5 szklanki oleju 1 szklanka maślanki 1 szklanka jagód W jednej misce mieszamy składniki suche a w drugiej mokre. Wymieszane skladniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.  Wylewamy na blaszkę w której są papilotki

Moje Słodkie Piekiełko
,, Zielona kostka z rukolą i jagodami’’ 764

mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 250 ml śmietany kremowej 30% 2 opakowania śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 kg jagód 2 opakowania galaretki jagodowej Wykonanie: Rukolę myjemy, odsączamy z wody i blenderujemy bardzo drobno. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier. Kiedy będą dobrze

Podróż w kulinaria
Torcik urodzinowy 201

serki mascarpone ( po 250g każdy), 0,8 l śmietany 30%, 5 – 6 łyżek cukru pudru, 1 szkl wiórków kokosowych   Składniki na frużelinę: 500 g mrożonych owoców ( ja użyłam jagód), 3- 4 łyżki cukru, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 5 łyżkach wody,   Wykonanie: Najlepiej dzień wcześniej przygotowujemy frużelinę. Owoce mieszamy razem z cukrem.   Podgrzewamy je na małym

Passion of Cooking
Galaretki pomarańczowo-mandarynkowe 72

gotowe. Cytrusy, których użyłam były na tyle słodkie, że obyło się bez dodania nawet grama cukru! Takie galaretki możecie przygotować tak naprawdę z dowolnych owoców: wiśni, malin, truskawek, czy jagód. Własnoręcznie zrobione są także dobrym sposobem na przemycenie dzieciom witamin, bo które z nich odmówi takiego deserku? Wspomnę tylko, że sami zdążyliśmy zjeść tylko 4 sztuki, resztę zjadła nasza córka

MyCookBook.pl
Polędwiczki z dzika panierowane 130

polędwiczki z dzika, 1 l maślanki, 6 jagód jałowca, pieprz świeżo zmielony, 1 jajko, 4 garście opiekanych płatków orkiszowych*, tłuszcz do smażenia (u mnie tłuszcz gęsi, może być smalec) Polędwiczki włożyć do naczynia i zalać maślanką. Odstawić na 12 godzin. Mięso wyjąć z maślanki, opłukać, osuszyć. Polędwiczki oczyścić z błon, oprószyć pieprzem i zmielonym jałowcem. Obtoczyć w rozmąconym jajku

królestwo garów
Malinowe babeczki 136

słodkie do kawy czy na podwieczorek. Można z łatwością zmieniać ich smak poprzez dodawanie różnych owoców, kakao, czekolady, cynamonu... cokolwiek lubimy;) Składniki: (na około 22szt) 250g malin (lub zamiennie jagód, jeżyn lub czekolady;)) 130g masła 4 jajka M 1 szklanka cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej kilka kropli aromatu waniliowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody łyżka

Pyry na Gaz
Barwny sernik 180

Kolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem. Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek mrożonych jagód 1 łyżeczka żelatyny Różowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Duża porcja zdrowej, naturalnej i chrupiącej granoli :) 132

ziaren słonecznika 100 g masła orzechowego 100% (u mnie crunchy) 100 g syropu daktylowego  30 g płatków migdałowych  35 g wiórków kokosowych  Dodatki: 60 g jagód goji 100 g rodzynek niesiarkowanych (Targroch) 50 g nasion chia 80 g płatków kokosowych  50 g siemienia lnianego złocistego (Targroch) 100 g moreli niesiarkowanych (Targroch)  Przygotowanie: Wszystkie składniki

Zdrowie na języku :P
Pavlova z owocami 157

delikatnie rozsmarowujemy porzeczki w gęstym syropie ok 200 ml. Na to wykładamy bitą śmietanę z mascarpone. Całość dekorujemy owocami.  Użyłam świeżych truskawek, brzoskwiń, fig, filetów z pomarańczy, jagód, borówek, malin... . Ostatnio były to mrożone maliny premium firmy Zielone Wzgórza . Byłam zmuszona je kupić, ponieważ zapasy własnych już się skończyły, a Pavlova bez malin dla mnie jest nie do przyjęcia

Malinowe Pocałunki
KORONKOWE NALEŚNIKI 190

miski wlałam wodę a następnie resztę składników, bardzo dokładnie wymieszałam. Patelnię nasmarowałam tylko przed pierwszym naleśnikiem. Rozgrzać patelnię i robić wzorki według upodobań. Ja podałam naleśniki z konfiturą z jagód i śliwek

harrisa

Proponowane wyszukiwania