z jagodami - 7023 przepisów (strona:376/469)

Letnia sałatka z arbuzem, fetą, bazylią i sosem chilli 230

Arbuz, nazywany też kawonem, jest krewnym dyni. Pochodzi z Afryki, gdzie do dziś występuje dziko. Uprawia się go w wielu rejonach świata o cieplejszym klimacie. Owocem arbuza jest jagoda o słodkim, zwykle ciemnoczerwonym lub różowym miąższu, ale spotkać można też owoce żółte i białe. Tym, którzy nie lubią wydłubywać pestek z arbuza, polecam odmiany beznasienne, bo i takie istnieją. Miąższ

W SMAK
Sernik na zimno Jagodowo malinowy z borówkami 200

idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie ) tortownica największa 24 cm serek z jagodą i maliną 4 szt po 150 g razem 600 g serka śmietana 30% 400 ml 2 galaretki cytrynowe ( rozrobiłam je w 150 ml wody dacie rade skoro mi się udało

Różowa kuchnia
SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie 129

SuperSmoothie: banan-szpinak-jabłko-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 duże, słodkie jabłko - 80g mrożonych wiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową konsystencję

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-mandarynka-papaja 127

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-ananas 110

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 130

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-wiśnie 123

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-gruszka-goji 135

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-gruszka-kakao 100

mielonej guarany - 1 mała pomarańcza                     - 1 łyżka suszonych jagód goji - 1 słodka gruszka - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 133

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle 102

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini 128

Owsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 200ml mleka sojowego - 1 gruszka - 20g daktyli - 1 łyżeczka jagód goji - 1 łyżeczka miodu -  ¼ łyżeczki cynamonu - łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i gotować na małym ogniu przez 10 minuu - Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe i suszone owoce, gotować przez

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-truskawki-borówki 113

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-malina-daktyle 165

dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan                          - ½ łyżeczki mielonych

Wegańska kuchnia orientalna
Fioletowa fala orzeźwienia 189

moimi drobnymi zmianami ;) nazwa się przyjęła. Zapraszam Was serdecznie na takie smaczne i orzeźwiające kieliszki pełne owocowych witamin. ... pysznie, orzeźwiająco i zdrowo - idealnie na lato Składniki: 3/4 szklanki jagód (mrożonych) 1 1/2 szklanki truskawek (mrożonych) 400 ml kefiru 0% o smaku owoców leśnych opcjonalnie 1 banan do podania z koktajlami (idealnie się komponuje) Przygotowanie: Uwaga: Jeśli nie posiadamy wcześniej zamrożonych

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania