żurawiną. Na dno pucharków deserowych wyłożyć połowę jogurtu, a później granolę i dżem. Na to wyłożyć pozostały jogurt, a wierzch udekorować owocami. Ja użyłem do tego agrestu, truskawek i jagód
W SMAKdżem chia - 2 szklanki truskawek - 2 łyżki nasion chia - 1-2 łyżeczki miodu do smaku 2. Jagodowy dżem chia - 2 szklanki jagód - 2-3 łyżki chia - 2 łyżeczki miodu 3. Czereśniowy/ wiśniowy dżem chia - 2 szklanki wiśni lub czereśni - 3-4 łyżki nasion chia
zdrowa vege kuchniaSezon jagodowy rozpoczęty. Dzieciaki miały ochotę na coś słodkiego, owoce były w lodówce, a muffinki to chyba jedna z najszybszych do upieczenia słodkości. Żeby wszsycy mogli
Polska ZupaNalewka z jagód, czy też jagodzianka, jak bywa nazywana to kolejna z klasycznych polskich domowych nalewek. Jak większość nalewek robi się ją łatwo i z małej ilości składników. Niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać około 2 miesięcy, żeby sprawdzić, czy wyszła tak dobra, jak powinna
Milion Smakówjabłek 2 łyżki cukru (opcjonalnie) 2 łyżeczki cynamonu 2 galaretki pomarańczowe Pianka jagodowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek soku z jagód 1 łyżka żelatyny odrobina gorącej wody Dodatkowo: 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami. Powstałe ciasto umieścić w blaszce
Nastoletnie WypiekanieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuCzasami jest taka okazja, że wypada zrobic tort. Żeby wszyscy mogli go zjeść musi on być bezglutenowy. Trochę miałam obawy, bo postanowiłam nie szukać idealnego przepisu
Polska ZupaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakutakże ksylitolu) 1/2 opakowania masła (100 g) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub wanilinowego duża szczypta cynamonu 2 czerwone galaretki np. truskawkowe świeże truskawki (można użyć też dodatkowo jagód i borówek) okrągłe lub podłużne biszkopty listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Galaretki rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia w chłodnym miejscu
Poezja smakunadaje daniu słodki smak, bez grama cukru :) Składniki: 3 łyżki płatków owsianych 2 jajka miarka odżywki białkowej (ok 30 g) po łyżeczce: pestek słonecznika, pestek dyni, siemienia lnianego, rodzynek, jagód goi, ulubionych orzechów, wiórków kokosowych,... łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy. Wylewamy na patelnię z roztopioną łyżką oleju kokosowego. Po usmażeniu z obydwu stron na złoty kolor, przekładamy
Taste Of My DayCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakudwie średniej jakości blaszki: 90 dag mąki pszennej 1 łyżeczka soli 8 łyżek cukru 4 dag drożdży 6 jaj 6 łyżek roztopionego masła szklanka mleka Dodatkowo: 30-40 dag jagód 4-5 łyżek roztopionego masła do posmarowania wierzchu cukier puder do posypania 1. W mleku rozpuścić drożdże z łyżeczką cukru, odstawić na kwadrans, aby drożdże ruszyły. Masło roztopić i wystudzić
Apetyczna babeczkaDzisiaj zapraszam na pyszne ciasto na oleju z porzeczkami według Siostry Anastazji , przepis troszkę zmieniłam , dodałam kruszonkę i zamiast jagód porzeczki i Ziarenka z Ziarenkowa Cynamonowy Raj :) Składniki : 300 g mąki 300 g cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka oleju 8 jajek 3 łyżki Ziarenek z Ziarenkowa Cynamonowy Raj 0,5 kg porzeczek
Sama słodycz i szczypta chilidorosłym też smakowały :) Lody bardzo proste w wykonaniu. Składniki na masę truskawkową: 50 dag truskawek 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) Składniki na masę jagodową: 20 dag jagód 2 łyżeczki cukru pudru (opcjonalnie) Obie masy zmiksować, następnie przetrzeć przez sito. Przełożyć w miseczkach do zamrażalnika. Masę jagodową na 1 godzinę a truskawkową na 2 godziny. Co półgodziny mieszać. Masę jagodową
Delicious Titbitsszklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dżem z wiśni serek kremowy malina z jagodą Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, stopniowo dodawać ciągle mieszając olej i mąkę z proszkiem . Gofrownicę rozgrzać , przed nałożeniem ciasta lekko posmarować
Sama słodycz i szczypta chili