z jagodami - 7023 przepisów (strona:387/469)

Płonące pomarańcze 134

to doskonały gorący smakołyk na mroźną zimę. 2 pomarańcze100g wiśni bez pestek100g jagód2 łyżeczki cukru4 łyżki rumu4 kwadraty folii aluminiowej4 małe kostki cukru  Dobrze umyte

Kulinarny karnet Christophera
Słodka pokusa - zapiekanka z owoców sezonowych. 191

ostudzić w temperaturze pokojowej. W wersji "no light" podaję z łyżką ubitej śmietany i gałką lodów miętowych ,z listkami świeżej mięty. Wersja letnia-owoce truskawki , czereśni ,wiśni ,malin ,czarnych jagód

Kulinarny karnet Christophera
Czerwone banany… 204

przekonanie o tym, że czarna końcówka banana jest źródłem zakażenia  lambliami. Jest to fizycznie niemożliwe. O wiele większe prawdopodobieństwo zakażenia  występuje przy zjedzeniu nieumytych truskawek , jagód, czy braku odpowiedniej higieny

Kulinarny karnet Christophera
Przyprawa do dań z kapustą 211

Przyprawa ta będzie jak znalazł do dań z kapustą, która jesienią i zimą bardzo często gości na naszych stołach. Przyprawa do dań z kapustą Składniki: 3 liście laurowe 10 jagód jałowca 10 ziaren ziela angielskiego 4 goździki 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka

Kulinarne przygody Gatity
Trufle malinowe 317

łasuch pokochałam je od pierwszego kęsa. Delektowałam się, smakowałam i nie mogłam przestać ... Moje ULUBIONE, lepszych nie jadłam.Składniki:( na 8-10 szt. ) * 150 g serka Almette Fruit z jagodą i maliną * 100 g białej czekolady* 1/2 szklanki mleka w proszku* 50-70 g malin ( świeże lub mrożone )do polania:* 100 g gorzkiej czekolady* 1 łyżka oleju pistacjowego lub innego

kolorowotorcikowo
Zapiekana owsianka z borówkami - idealna na śniadanie 179

Od dłuższego czasu nie jadłam owsianki, dlatego dzisiaj na śniadanie postanowiłam ją przyrządzić, a tak naprawdę sama się zrobiła. Przygotowanie jest banalnie proste i idealne dla

Niezły Młynek
Ciasto z rabarbarem 153

termoobiegiem) pieczemy w 170 stopni C przez godzinę. Dziękuję za przepis, okazało się, że oryginalny przepis pochodzi z Moich Wypieków:) Jeśli dodalibyśmy zamiast rabarbaru  miękkie owoce np. jagody, to ciasto też pewnie byłoby udane

Proste Potrawy
Racuszki z sosem jagodowym 191

Składniki : 200 g mąki pszennej  100 g mąki gryczanej  500 ml maślanki 2 jajka 1 łyżeczka sodki 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli tłuszcz do smażenia jagody , cukier, śmietana Przygotowanie : Do maślanki dodać mąkę, sól, wbić jajka, sodkę i oliwę - dokładnie wyrobić mikserem, odczekać około 15 min Smażyć na gorącym tłuszczu dość grube placuszki o średnicy

Proste Potrawy
HITowy sernik 209

szklanka cukru pudru 6 łyżeczek płaskich żelatyny kilka sztuk ciastek typu markizy ja użyłam ciasteczek HIT kokosowych Masa owocowa: słoik konfitury truskawkowej ewentualnie zmiksowane owoce typu maliny, truskawki lub jagody z dodatkiem żelatyny  Do posypania: pokruszone markizy Wykonanie: Płatki wsypujemy do blendera i miksujemy. Przesypujemy do miski dodajemy masło i mieszamy az całkowicie masło połączy się

NaKońcuJęzyka
Prześwietlamy- Majonez Stołowy Firma Roleski 199

roślinny zagęstnik,  stabilizator. Jej nadmiar powoduje alergię, podwyższenie ciśnienia, migrenę, wzdęcia, biegunki, bóle brzucha  * benzoesan sodu:   W sposób naturalne benzoesan sodu występuje w wielu owocach: borówkach, jagodach, żurawinach, a także w goździkach, cynamonie, grzybach, a nawet w produktach mlecznych (pojawia się wskutek fermentacji mlekowej).   Benzoesany ogółem stosuje się jako konserwanty żywności - w celu zapobiegania rozwojowi

NaKońcuJęzyka
Poświąteczne Sprzątanie Organizmu- Usuwamy Toksyny 2947

morskie, bogate źródło białka, betakarotenu i aminokwasów, przyswajalność na poziomie 85-95%! Chlorella  – glony o silnych właściwościach wiążących toksyny w jelitach i wspierających enzymy organiczne niszczące szkodliwe substancje Jagody Acai  – źródło kwasu ellagowego (silny przeciwutleniacz), wielu witamin, aminokwasów, antyoksydantów i fitosteroli Niezbędnym elementem towarzyszącym wszystkim fazom procesu odtruwającego jest  codzienne wypijanie przynajmniej 2 litrów płynów

NaKońcuJęzyka
Grzybobranie 2014 151

zwykle w towarzystwie Taty, który ten szczególny kawałek lasu zna bardzo dobrze. Ale niestety nawet jego obecność nie uratowała mnie przed zgubieniem się wśród chaszczy, gdy w zapale fotografowałam jagody i zbierałam żurawinę. Na szczęście łączność telefoniczna była, więc dalej mogliśmy zbierać już razem. Naszym łupem padały głównie podgrzybki, ale w koszyku znalazło się też kilka borowików oraz prawie

Pasja Smaku
Babeczki z owocami na maślance 154

pszennej, 100g margaryny, łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej Gold Pack, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej, 3 łyżki cukru, szczypta soli, szklanka maślanki naturalnej, 300g mieszanych owoców (u mnie jagody, jeżyny, maliny i czerwone porzeczki), cukier do posypania. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną oraz szczyptą soli i cukrem. Posiekać z margaryną. Wsypać przebrane

Z miłości do słodkości
Owocowy pająk 117

Owoce, pełne wartości odżywczych i witamin nie zawsze są z chęcią jedzone przez maluchy. Jednak wystarczy odrobinę wyobraźni by danie zmieniło się w atrakcyjną przekąskę. Dzisiaj

Kolizje Smaków
Pierogi jagodowe 203

efekt naszej jagodowej pierogowej pracy. Ilość porcji: około 100 pierogów Składniki: Ciasto : 2 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżka oleju Gorąca woda ( ale nie wrzątek) Farsz : 1 litr jagód ½ szklanki cukru Z mąki, jajka, oleju i wody wyrabiamy jednolite ciasto na pierogi. Wody dodajemy tyle ile wchłonie mąka. Następnie wyrobione ciasto dzielimy na kilka części. Jedną z nich odkładamy(...)blat, a pozostałe przykrywamy ściereczką, aby nie wyschły. Ciasto wałkujemy dość cienko, a następnie przy pomocy szklanki wyciskamy kółka. Na każde z nich nakładamy około łyżeczki jagód i zlepiamy brzegi. Delikatnie kładziemy jedną stroną na odrobinę mąki i układamy na blat. Robimy tak ze wszystkimi kółkami. Następnie bierzemy kolejną część ciasta i powtarzamy całość. Kiedy wszystkie pierogi są zlepione wstawiamy

Kolizje Smaków