z jagodami - 7023 przepisów (strona:381/469)

Jagody w syropie 92

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Gofry z jajkiem sadzonym. 123

jeżeli jajko sadzone to koniecznie z płynnym żółtkiem ^^ Najlepszy okres roku uważam za otwarty, maliny na targu w cenie przystępnej dla zwykłego śmiertelnika, jeszcze mi tylko borówek i jagód brakuje, ale jeżeli o te drugie chodzi, to sama muszę sobie je w lesie uzbierać xd A teraz idę piec tort dla tatusia

More food, love and dreams
Marcepanowe babeczki z jagodami 104

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Pieczona owsianka piernikowa 194

piernika 1 łyżeczka domowego ekstraktu pomarańczowego lub skórka otarta z 1/2 pomarańczy 1 łyżka mielonych migdałów 1 łyżka popingu z amarantusa 1 łyżka ulubioncy orzechów 1 łyżka rodzynek/ żurawiny/ jagód goji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy do połączenia się składników i przelewamy do kokilek lub innych naczyń do zapiekania. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

DefinicjaSmaku
Szybki torcik bez pieczenia 222

pieczenia to najlepszy deser na lato. Najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Mocno chrupiacy spód z orzechami laskowymi, kremowa masa z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu greckiego i dużo świeżych jagód i truskawek pokryte cieniutką warstwą Tortengussu, zamiast ciężkiej galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki na spód

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pianka jagodowa 426

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Sernik bez pieczenia z truskawkami 8988

udziału w konkursie kulinarnym Taste the Summer by Almette Fruit na moim blogu. Sernik bez pieczenia z truskawkami: Składniki: 2 x po 150 g serka Almette fruit z Jagodą i Maliną 2 łyżeczki żelatyny 50 ml mleka 100 g masła 2 łyżki kakao herbatniki jasne typu petit beurre truskawki Polewa czekoladowa: 125 g masła 2 łyżki wody + 1 łyżeczka żelatyny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym 135

miechunka (physalis) * , gałązki tymianku i pieprz czerwony ziarnisty * Miechunka jadalna (peruwiańska) to egzotyczna roślina, której wartości odżywcze i właściwości zdrowotne docenili już Inkowie, przez których była nazywana „złotą jagodą” – więcej informacji - KLIK . Śledzie moczymy w zimnej wodzie (ok. 30 min). Cebulę kroimy w drobna kostkę, sparzamy wrzątkiem na sitku (straci ostrość), a następnie hartujemy, przelewając zimną wodą

mojewypiekiinietylko
Jagodzianki 143

pokazuję, to ta mąka: Poza tym do nadzienia dodałam nieco więcej serka i użyłam lekko kwaśnego, tłustego mielonego twarożku oprócz serka mascarpone (dodałam po dwie łyżki za 200 g jagód). Myniolinka - najpyszniejsze jagodzianki na świecie

Kuchnia Prezydentowej
Ratatouille (ratatuj) 164

szalonego jabłka", jak przez wieki nazywano bakłażana przypisując mu wywoływanie u ludzi szaleństwa - powaga! W sumie jabłko to nie takie dalekie skojarzenie, bo tak naprawdę bakłażan jest owocem. Dokładnie jagodą. Do tego krewniakiem tytoniu. Życie zaskakuje :D Nasz bohater nie wywołuje co prawda szaleństwa, ale zawiera dużo goryczy, należy więc dać mu się "wypłakać". W tym celu kroimy

Kulinarne zapędy Kokosa
Słodkie środy - Ciasto z rabarbarem i borówkami 161

gęstej śmietany 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka z górką proszku do pieczenia 250 g margaryny  Dodatkowo: owoce: 250 g borówek amerykańskich lub jagód  800 g rabarbaru cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE :  Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodajemy porcjami cukier i cukier waniliowy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Deser jagodowy 76

Jagód w tym roku było jak na lekarstwo, przynajmniej w moim rejonie. Na swojej leśnej działce nie zebrałam nic. Na miejskim targowisku pojawiły się tylko raz i nie były zbyt świeże. Zazwyczaj robiłam z ich dżem jagodowy i dużo mroziłam, aby mieć na zimą do jagodzianek czy deserów. Teraz udało mi się tylko trochę zamrozić, gdy mąż wracając z podróży

Wiem co jem
Tort jagodowy 96

Narzekałam kilka dni temu na brak jagód, a tu proszę- wczoraj mąż wchodzi z siatką pełną tych owoców. Okazuje się, że są rejony, w których mają się one jeszcze całkiem dobrze. Tym razem nie upiekłam jednak jagodzianek tylko tort jagodowy. Czytaj więcej

Wiem co jem
"Wino i sery" - finał akcji 114

Rioja DOC – czerwone wytrawne o głębokim kolorze starzone w     dębie - argentyńskie Jean Bousquet, Malbec Reserva – czerwone wytrawne bardzo ciemne z aromatem    czarnej porzeczki i jagód - francuskie Château La Foncalpre, AC Monbazillac – białe słodkie Do tego zaserwowano nam deski pełne różnych serów: pleśniowych, kozich, z przerostem niebieskiej pleśni i białych. Ponadto bardzo smaczne pieczywo, oliwki, orzechy

Wiem co jem
Metoda na głoda 134

owocami. Te zrobiłam na zakończenie wyjątkowo długiego w tym roku sezonu jagodowego. Migdałowe ciasto wypełnione jest jogurtowym nadzieniem z dodatkiem likieru migdałowego (wersja tylko dla dorosłych) i świeżych jagód. Jeżeli będziemy je przyrządzać dla dzieci można likier zastąpić kilkoma kroplami aromatu migdałowego.” Przepis dodaję do akcji " Kuchnia 24/7 " Czytaj więcej

Wiem co jem