z jagodami - 7023 przepisów (strona:169/469)

Kolacja- jabłka, jogurt i... 180

jagody Goji -nasiona Chia -mieszanka ziarenek prażonych Cynamonowy Raj od  ZIARENKOWO -naturalny błonnik =babka płesznik +babka jajowata łuska -ulubiony jogurt Jabłka pokrój w kawałeczki lub plasterki. Wsyp jagody Goji i nasiona Chia. Wsyp od serca ziarenek Cynamonowy Raj. Dodaj jogurtu oraz naturalnego błonnika. Dokładnie wymieszaj. Wyłóż na talerze. Posyp nananasem i rodzynkami.Pokrój w kawałki kiwi kandyzowane

Z Kuchni Do Kuchni
Ptysie z jagodami 130

żelatyny; 1/5 szklanki gorącej wody; 3 garście jagód lub borówki amerykańskiej; Wykonanie: Żelatynę zalać gorącą wodą i odstawić, aby napęczniała. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Namoczoną żelatynę rozpuścić na ogniu (nie gotować) i cały czas miksując dodać do ubitej śmietany. Następnie dodać umyte i wysuszone jagody i wymieszać łyżką. Śmietanę nakładać łyżką

In my kitchen
Lekkie ,ale pyszne śniadanie 144

łyżce- jagody goji i nasiona chia wiśnie w syropie i mango w syropie morwa biała suszona Do ulubionego jogurtu wsyp od serca prażonych ziarenek Migdałowy Przylądek. Wymieszaj. Dodaj jagody goji oraz nasiona chia. Wymieszaj. Na wierzch dołóż suszonej morwy bialej, wiśni oraz mango w syropie.... Smacznego i na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z czerwoną porzeczką i borówkami 158

Tęskniąc za latem postanowiłam przygotować proste i letnie ciasto z borówkami i czerwoną porzeczką. Ciasto idealnie komponuje się i smakuje z innymi owocami: jabłkami, jagodami, malinami, wiśniami, zarówno świeżymi, jak i mrożonymi.  Zapraszam również na  ciasto z rabarbarem. 6 jajek kostka margaryny 40 dag mąki krupczatki 1,5 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany

Humanistka w kuchni
Jagodowo - czereśniowy (de)serek 130

piknik. Składniki na 4 porcje: 1 szklanka jagód 1 szklanka wydrylowanych czereśni 4 łyżki cukru pudru (lub więcej według smaku) 400 g serka śmietankowego lub gęstego jogurtu waniliowego w temperaturze pokojowej 4 łyżeczki żelatyny 1 niepełna szklanka mocno schłodzonej śmietanki 30% Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody, odstawić aby napęczniała. Jagody przebrać, umyć, osączyć na sitku. Owoce zmiksować

Pełny talerz
Tarta z owocami przyniesionymi z lasu 153

Planowałam czekoladową tartę z malinami, a wyszło jednak inaczej. A wszystko przez zakupy i spacer po lesie. Najpierw w warzywniaku dowiedziałam się, że nie ma i nie będzie już jagód. Później wybrałam się na spacer po lesie i z zaskoczeniem odkryłam krzaczki pełne jagód. Z perspektywą, że to najprawdopodobniej ostatnia szansa na jagodzianki  zaczęłam po prostu zbierać. W drodze(...)ostudzenia. Krem waniliowy 3 żółtka 50g cukru pudru 20g mąki pszennej 250ml mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 250ml śmietany kremówki + 10g cukru pudru dodatkowo 250g malin 2 garście jagód trochę jeżyn wiórki masła listki mięty do dekoracji Żółtka utrzeć z 20g cukru pudru na puch. Miksując dodać mąkę. W rondlu zgotować mleko z 30g cukru pudru i cukrem waniliowym. Cały

Pełny talerz
Kasza kukurydziana na śniadanie 103

wolnym ogniu do momentu aż kasza zgęstnieje (trwa to 2-3 minuty od momentu zagotowania). 2. Dodajemy len i błonnik. Dokładnie mieszamy, przekładamy na miseczkę. 3. Posypujemy jagodami i orzechami

Szefowa kuchni
Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy. 172

lub inne owoce Mleko z olejem i cukrem zagotować. Ostudzić. Mąki przesiać, dodać proszek i cynamon. Dodać płynne składniki. Banana rozdusić widelcem i skropić cytryną. Całość wymieszać. Dodać jagody. Wymieszać i przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem. Piec w 160 stopniach ok 40-45 minut

Szybko Tanio Smacznie
Drożdżówki z serem i konfiturą jagodową 149

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na zakręcone drożdżówki z serem i konfiturą jagodową. Wychodzą mięciutkie, puszyste, pachnące jagodami. Doskonałe na podwieczorek z szklanką mleka. Post Drożdżówki z serem i konfiturą jagodową pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
917. Lekki jak piórko, pudding ryżowy. 234

Delikatny* Pudding z płatków ryżowych i ricotty,  z jagodami i borówkami  *z ubitym białkiem Miał być zwykły, z samą ricottą, ale w trakcie robienia zachciało mi się wyjąć mikser i ubić białka, i tak oto powstała inna wersja, na tamtą wersję też przyjdzie pora  ^^ Swoją drogą słoikowe śniadania stają się jednymi

More food, love and dreams
Warstwowe smoothie z mango i jagodami 221

koktajl to ogromna dawka energii i witamin na dobry początek dnia ! :) Składniki (dla 2 osób): - 1 dojrzałe mango - 2 banany -pół jabłka - wiórki kokosowe - garść jagód lub borówek -jogurt naturalny -płatki owsiane Przygotowanie: 1. Jagody lub borówki myjemy i wrzucamy do blendera razem z jednym bananem i przelewamy na spód szklanek. Następnie posypujemy warstwę jagodową 2 łyżkami płatek owsianych

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Śniadanie wegetariańskie , super zdrowe 202

proste i bardzo smaczne śniadanie, wyjątkowo smakuje. Składniki warto mieć w domu, są lekarstwem nawet na każde  „mam ochotę na małe co nieco” -jabłka -mandarynki -nasiona chia -jagody goji -jogurt u mnie brzoskwiniowy -mąka migdałowa premium u mnie od  OLVITA -olej ze słodkich migdalów, tłoczony na zimno, nieoczyszczony , u mnie(...)OLVITA -orzechy PECAN łuskane u mnie od  SKWORCU -ananas kandyzowany u mnie od  SKWORCU -pestki dyni Wlej ulubiony jogurt do miseczki. Dodaj 1 łyżkę nasion Chia oraz jagody Goji..Wymieszaj. Obierz jabłko, pokrój na małe plasterki i wymieszaj z jogurtem. Dodaj łyżeczkę mąki migdałowej premium. Mąka migdałowa smakuje...jak migdały. Nie została dodana tutaj przypadkowo. Mąka migdałowa

Z Kuchni Do Kuchni
Sieję poplon 170

przepisu Marthy Stewart- najcudowniejsze połączenie smaków jakie ostatnio próbowałam. Jagody, limonka i kokos- wszystko to w wilgotnym miękkim cieście (dodatek maślanki czyni cuda!). Polecam koniecznie, dopóki jeszcze są jagody! Przepis znajdziecie u Marthy albo (pięknie obfotografowany) w ogrodach babilonu . A do tego dziewicze mohito- limonka ugnieciona z miętą prosto z grządki i odrobiną brązowego cukru, kostki lodu

les mirabelles
Sernik jagodowy 162

mleka skondensowanego słodzonego 2 jajka 1,5 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 200 g jagód Twaróg zmiksować z mlekiem skondensowanym i jajkami. Dodać budyń i cukier, dokładnie połączyć. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Na wierzch wyłożyć jagody (mrożone wcześniej rozmrozić i usunąć nadmiar wody). W piekarniku umieścić naczynie z gorącą wodą. Piec w temperaturze 160 stopni

Domowa cukiernia Ewy
127. Ciasto Czarny Las 167

jagodowa: 1 litr jagód 2 budynie śmietankowe 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok. 2/3 szklanki cukru sok z 1 cytryny Wierzch: ciastka pepitki, cukier puder Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie dodać żółtka, a na samym końcu przesianą mąkę i proszek delikatnie mieszając na ostatnim etapie.Piec przez 20 minut w 170 s. Jagody zmiksować i zagotować(...)dodać cukier i sok z cytryny. Ilość cukru to sprawa indywidualna i zależy od samej słodkości jagód. Budynie rozpuścić w 3/4 szklance wody, tak samo galaretki, też w 3/4 szklanki wrzątku. Do gotującej masy jagodowej dodać budynie, mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i dodać galaretki. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Biszkopt zwilżyć wodą, może być z dodatkiem soku

Jadło i czytadło