z jagodami - 7023 przepisów (strona:174/469)

669. Kokosowe ricotta hotcakes. 123

kokosowe ricotta* hotcakes z sosem jagodowym, jagodami i wiórkami kokosowymi*z mąką kokosową, mleczkiem kokosowym Trochę się bałam, że nie wyjdą, czy coś, bo jednak mąka kokosowa zachowuje się trochę inaczej niż inne mąki i bałam się, że proporcje złe, że papka mi wyjdzie, a nie placki, ale nic z tego. Wyszły! I to dobrze

More food, love and dreams
671. Nadziana. 141

muffina czekoladowa nadziana ricottą i jagodami; gorzką i mleczną czekoladą(inspiracja)Czekałam tyle czasu, aby upiec tą muffine, aż w końcu się doczekałam :DJuż zapomniałam jak cudownie biega się w deszczu, jak przyjemnie ogląda się wieczorami filmy z mamą, jak fajnie jest czytać książkę nocą, nie martwiąc się, że nie wstanę rano do szkoły, a rano

More food, love and dreams
684. Wyjazdowo, po raz kolejny. 86

Kremowa owsianka* z borówkami i jagodamioraz miodemSprawdzone, szybkie, a nadal genialne w smaku. Chodzę, czytam, chodzę i znów czytam. Moknę w deszczu i ogrzewam twarz

More food, love and dreams
685-687. Zaległe. 143

kawowo-kakaowa owsianka z manną z morelami, miodem i płatkami migdałowymiBananowa kasza manna z borówkami i jagodami oraz cukrem trzcinowym i płatkami migdałowymi Jagodowo-bananowa owsianka z twarożkiem i borówkamiPotrzebowałam przerwy

More food, love and dreams
731. Zapieczona jaglanka. 140

kasza jaglana zapiekana z gruszką i jagodami; płatkami migdałowymi oraz cukrem trzcinowym podana z kokosowym jogurtem naturalnym**jogurt naturalny + mleczko kokosoweSkomplikowana w nazwie, a banalna w wykonaniu.Zalatany dzisiaj dzień trochę, i trochę nauki przede mną, ale przynajmniej lektura już przeczytana

More food, love and dreams
791. Dyniowa owsianka. 145

Dyniowa owsianka z jagodami goji, daktylami i pekanami;jogurtem naturalnym Robiliście już coś z jarmużu? Nigdy go nie jedliście(piliście?). Zajrzyjcie tutaj. :)A jutro coś więcej o chrupiącej współpracy

More food, love and dreams
796. Rozmrażam fioletowe perełki. 98

Kakaowe placki z jagodami i gorzką czekoladą; ricotta

More food, love and dreams
SMERFNY JAGODOWIEC 259

Jagody leśne pojawią się już coraz liczniej, jako że jestem fanką mocno owocowych ciast, takie wydanie na zimno zachwyci każego kto takie właśnie mocno owocowe lubiSkładniki:2,5 szkl.jagód leśnych30 dag serka waniliowegopól szkl,smietany 183 łyżki zelatyny+pół szkl.wrzatku2(...)galaretki jagodowe lub wisniowekostka margaryny20 dag herbatników5 łyzek cukruWykonanie:Margarynę roztapiamy,herbatniki dokładnie mielimy na pył.Łączymy herbatniki z margaryną.Wyklejamy tym dno tortownicy.Odstawiamy do lodówki do stężęnia. Jagody blenderujemy,dodajemy smietanę,serek ,cukier.Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w pól szkl.wrzatku,studzimy i dodajemy do mieszanki jagodowej.Wylewamy na mase herbatnikową.Odstawiamy do stężenia.Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl.wody

Z Majeczką w kuchni
JOGURTOWA BABKA Z BORÓWKAMI 176

borówki amerykańskiej (równie dobrze mogą być jagody)150g masła 3 jajka120g cukru½ łyżeczki cukru waniliowego100g jogurtu naturalnego270g mąki pszennejkilka kropli aromatu waniliowego1 ½ łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Jagody umyć ,odsączyć na sicie. Miękkie masło o temperaturze pokojowej, cukier, cukier waniliowy i aromat utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując dodawać po jednym całym jajku. Następnie dodać

Walijskie Pichcenie
Mus z białej czekolady ... 252

mieszając łyżką, dodać żelatynę. Gotowym musem zalać migdały i wstawić szklanki do lodówki na 1h.  Banany obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z miodem i jagodami. Smażyć na małym ogniu. Owoce z syropem ostudzić i ułożyć na musie. Smacznego

Niezły Młynek
Tradycyjny dżem jagodowy 118

Składniki: 6 szklanek jagód 2 szklanki cukru Jagody przebieramy i płuczemy na sicie. Dokładnie osączamy. Wkładamy do szerokiego rondla, przesypujemy cukrem, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień i smażymy bez przykrycia ok. 20 min, na bardzo malutkim ogniu. Gorący dżem wkładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy 15 min w temp. 200 stopni. Jeśli dżem przygotujemy z większej ilości(...)jagód, odpowiednio wydłużamy czas smażenia ( do uzyskania gęstej konsystencji

Anioły w kuchni
Drożdżówki bez mleka 286

składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na godzinę. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. Smarujemy ulubionymi konfiturami np. z porzeczek, jagód czy truskawek albo startymi jabłkami. W sezonie wybieramy świeże jagody, borówki lub porzeczki i rozsypujemy na placku. Ciasto zwijamy w rulon i sporym nożem odcinamy po kawałku ok. 2cm. Bułeczki dobrze jest odstawić

prawdziwe jedzenie
Jagodzianki drożdżowe 120

jajo do posmarowania 1 szklanka cukru 400 ml ciepłego mleka 10 dag świeżych drożdży szczypta soli 100 ml oleju 40 dag jagód + 4 łyżki cukru 1. Jagody zasypać 4 łyżkami cukru i odstawić, nie rozgniatać, dodajemy je w całości.2. Drożdże rozkruszyć do miseczki, dodać łyżeczkę cukru, pół szklanki ciepłego mleka, 2 łyżki mąki i zrobić rozczyn, odstawić(...)przykryte ściereczką, aby podwoiło swoją objętość, na ok. 30-40 minut.4. Przygotować blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Z wyrośniętego ciasta odcinać po kawałku, spłaszczać, nakładać po 2-3 łyżeczki jagód, zlepiać i formować bułeczki. Układać w dużych odstępach na przygotowanych blaszkach. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na ok. 20 - 30 minut. 5. Piekarnik rozgrzać do 175 C, jagodzianki przed włożeniem

Apetyczna babeczka
Letnia zupa jagodowa 157

najlepiej smakuje na zimno, podana z makaronem Letnia zupa jagodowa SKŁADNIKI: jagody - 500 g woda - 600 ml cukier- 4 łyżki śmietana - 4 łyżki cukier waniliowy - 1 opak PRZYGOTOWANIE: Jagody przebrać, opłukać, rozgnieść widelcem,  przełożyć do garnka. Owoce zalać wodą, dodać cukier i cukier waniliowy, gotować kilka minut. Następnie dodać do zupy śmietanę, zagotować. Za pomocą blendera zmiksować

Kuchnia Danusi
Pierożki jagodowo- truskawkowe 104

oliwę i ciepłą wodę. Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Ciasto przykryć ściereczką aby nam nie obeschło. NADZIENIE: W tym czasie przygotowujemy owoce. Truskawki i jagody przebieramy z truskawek usuwami szypułki, myjemy owoce i osączamy na sicie. Osączone owoce przekładami do miski, dodajemy cukier, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na placki, szklanką wykrawamy krążki, nakładamy

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania